ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Τζέιμς θέλει να τιμωρήσει τη Μακάμπι

Ο Τζέιμς θέλει να τιμωρήσει τη Μακάμπι

Ο Σον Τζέιμς μίλησε για το τέλος της συνεργασίας του με τη Μακάμπι, τονίζοντας ότι δεν επέτρεψε στους Ισραηλινούς να του κάνουν άλλο κακό. Έβγαλε και κάποια... άπλυτα στη φόρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χωρίσει κανείς. Ελάχιστες φορές, δε οι δυο πλευρές είναι... πιο φίλοι από ποτέ. Αυτό δεν ισχύει για το τέλος της σχέσης του Σον Τζέιμς με τη Μακάμπι.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι έξαλλος με τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα sport5.co.il " με έκαναν αρχηγό και όταν βρέθηκα... στο έδαφος, λόγω του τραυματισμού μου, με εγκατέλειψαν. Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα, πόσο πολύ θέλω να επιστρέψω στη Nokia Arena και να τους δείξω πόσο λάθος ήταν".

Από το Μπρούκλιν εξήγησε ότι " είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος, ο οποίος με πίστεψε, δεν είναι ανήκει πια στο σύστημα της Μακάμπι" εννοώντας τον Μπλατ, ενώ πρόσθεσε ότι "με όσα έγιναν φέτος, ήθελα να μείνω στην ομάδα. Είχα υπογράψει άλλωστε, πολυετές συμβόλαιο. Οι τραυματισμοί είναι μέρος της δουλειάς. Δεν ήταν κάτι που μπορούσα να ελέγξω. Αλλά οι διοικούντες τη Μακάμπι σκέφτηκαν ότι δεν με θέλουν πια. Κανείς δεν σήκωσε το χέρι να πει "εγώ είμαι που δεν θέλω τον Σον". Ξέρω πως ο Μπλατ με ήθελε και με στήριζε. Πριν καν φύγω από το Ισραήλ, φίλοι μου είχαν πει ότι το μέλλον μου εξαρτάται από τον Ντέιβιντ. Κοιτούν μόνο τι γίνεται εντός παρκέ και τα αποτελέσματα. Δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται στις προπονήσεις, για το ρόλο του κάθε παίκτη στα αποδυτήρια, τις μεταξύ μας σχέσεις. Αν κάποιος δεν σε θέλει, δεν υπάρχει λόγος να μείνεις".

"Τα θέλουν όλα δικά τους"

Ενημέρωσε πως όταν ανέλαβε ο Γκούντες " του έστειλα τα συγχαρητήρια μου. Πάντα είχαμε καλή σχέση. Δεν πιστεύω ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος για ό,τι έγινε. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Μακάμπι δεν αφήνει ποτέ τους κόουτς να διαλέγουν τους παίκτες τους, στον πρώτο χρόνο. Ίσως να μην με ήθελε ο Ντάνι Φέντερμαν. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις".

Ξέρει πως όλα είναι business, αλλά επισημαίνει πως... υπάρχουν όρια. " Είναι έξαλλοι με αυτούς που έφυγαν για τα λεφτά, όπως ο Ταϊρίς Ράις, αλλά αυτό το "όλα είναι business" ισχύει για όλους. Πιστέψτε με. Στο παρελθόν, είχα προτάσεις από την Τουρκία, πολλά λεφτά από τη Γερμανία, αλλά έμεινα. Εκείνοι βέβαια, είχαν το δικαίωμα να με διώξουν, έπειτα από μια κακή χρονιά. Τα θέλουν όλα δικά τους".

"Δεν με είχαν καλέσει στο Final Four"

Στο Μιλάνο πανηγύρισε με την παρέα του την κατάκτηση της Euroleague, αλλά αρχικά δεν ήταν στη λίστα με τους προσκεκλημένους για το Final Four. " Ο Νίκολα Βούισιτς μου είχε πει πως δεν με υπολογίζουν, για το ταξίδι και του είχα απαντήσει πως θα πάω στο Μιλάνο με τους φίλους μου και δεν με νοιάζει τι λένε αυτοί. Οι τύποι που με είχαν κάνει αρχηγό, ήθελαν να με αφήσουν πίσω, πριν το ταξίδι στο Final Four. Όλα τα παιδιά μου έλεγαν πως έπρεπε να είμαι μαζί τους, ενώ οι της Μακάμπι επέμεναν ότι έπρεπε να μείνω στο Τελ Αβίβ και να συνεχίσω την αποθεραπεία. Πήρα λοιπόν, τηλέφωνο τον Κιθ Λάνγκφορντ και αυτός μου τα κανόνισε όλα. Μέχρι και προπονήσεις στο Μιλάνο. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι πως η Μακάμπι με πλήγωσε πολύ. Δεν γίνεται να φέρεσαι έτσι".

Εν κατακλείδι " το να πετούν λάσπη σε εμένα, ενδεχομένως να κάνει καλύτερη την απώλεια μου, στα μάτια του κόσμου. Δεν είμαστε supermen. Τραυματιζόμαστε μέσα στη σεζόν. Και ο Άλεξ (Τάιους) είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο και του έλεγαν να παίξει, χωρίς να τους νοιάζει το ενδεχόμενο της υποτροπής".

Τέσσερα χρόνια πέρασε στο Ισραήλ "αγαπώ τη χώρα, όπως αγαπώ και τους φαν της Μακάμπι. Δεν μετανιώνω ποτέ για αυτή τη συνεργασία". Αποθέωσε τον Σιμόν Μιζράχι, ευχήθηκε καλή τύχη σε όλους (" ακόμα και σε εκείνους που μου έκαναν κακό. έχω μάθει να μη λέω τίποτα, αν δεν έχω κάτι καλό να πω") και ενημέρωσε πως τώρα ασχολείται με τον εαυτό του. Ποιος είναι ο στόχος; " Θέλω να παίξω εναντίον της Μακάμπι και να τους δείξω πόσο λάθος μου συμπεριφέρθηκαν, πόσο άδικοι ήταν. Δεν έχεις ιδέα πόσο πολύ θέλω να επιστρέψω στη Nokia Arena". Έως τότε τον νοιάζει να κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει στα παρκέ, υγιής.

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ