ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

"Ο Σόφο ρισκάρει την καριέρα του"

"Ο Σόφο ρισκάρει την καριέρα του"

Ο εκ των ιδιοκτητών της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντείβιντ Φέντερμαν δεν "μασάει τα λόγια του" και σε συνέντευξή του μιλά για την περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσιάνιτη, την επιστροφή του Πάργκο αλλά και τη νέα Μακάμπι που είδε.

Ο Ντέιβιντ Φέντερμαν είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε συνέντευξή του στο sport5.co.il μίλησε με ειλικρίνεια για ότι αφορά την ομάδα.

Αναφέρθηκε τόσο στην εκπληκτική περυσινή χρονιά, όπου και η ομάδα του κατέκτησε το triple crown όσο και για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα: η απουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και η επιστροφή του Τζέρεμι Πάργκο.

"Είχαμε ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι. Αυτό που κάναμε την προηγούμενη χρονιά ήταν φανταστικό και ακατόρθωτο. Δεν ξέρω αν μπορεί να επαναληφθεί. Έχουμε μια γρήγορη και αθλητική ομάδα. Η ενσωμάτωση των παικτών πλήρως θα πάρει χρόνο, επειδή υπάρχουν παίκτες που δεν εξασκούνται, ξέρετε για ποιους μιλάω. Η ομάδα, όμως, θα είναι καλή. Γενικά, θα υπάρχει ενδιαφέρον".

Φανερά απογοητευμένος ο Ντέιβιντ Φέντερμαν σχολίασε και την απουσία του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη εξαιτίας του προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί: "Είμαι απογοητευμένος τόσο σαν άνθρωπος όσο και ως οικογενειάρχης. Η υγεία είναι πιο σημαντική από το μπάσκετ. Η κατάσταση στην οποία έφτασε στο Ισραήλ δεν είναι υγιής για εκείνον και την οικογένεια του. Η καριέρα του μπαίνει σε κίνδυνο. Κινούμαστε αργά αλλά σίγουρα. Η εγχείρηση πήγε καλά και τώρα πρέπει να χάσει πολύ βάρος (συγκεκριμένα 18kg), γεγονός που απαιτεί σκληρή δουλειά. Προσεύχομαι γι΄αυτον γιατί είναι 28 χρονών και πρέπει να είναι υγιής. Εύχομαι να τον δω σύντομα στο παρκέ. Μίλησα μαζί του πριν την εγχείρηση και ήταν ήρεμος. Έχει περάσει μια εβδομάδα και η κατασταση βελτιώνεται".

Ο εκ των ιδιοκτητών της Μακάμπι αναφέρθηκε και στην μπερδεμένη ιστορία του Τζέρεμι Πάργκο. Τότε ο Ντέιβιντ Φέντερμαν είχε δηλώσει πως "ο Τζέρεμι δεν θα επιστρέψει στη Μακάμπι και δεν το θέλουμε κιόλας".

Τι δηλώνει τώρα; "Η ομάδα είναι μια επιχείρηση. Το ποτέ δεν υπάρχει στο μπάσκετ. Ήταν αμφιλεγόμενο θέμα και ότι έγινε το αφήνουμε πίσω μας. Ο Τζέρεμι είπε πως θέλει να είναι στη Μακάμπι και πουθενά αλλού." Γιατί λοιπόν να είμαστε μνησίκακοι; Δεν ζούμε στην εκδίκηση. Μπορεί να μας βοηθήσει και αυτό είναι που μένει".

Σχετικά με το πως κρίνει τη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας του στην προετοιμασία ανέφερε: "Είδα 2-3 προπονήσεις και η ομάδα είναι η πιο γρήγορη που έχω δει. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις αυτή την αθλητική εμφάνιση στην προετοιμασία. Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα στη Γερμανία (3/3 νίκες) αντικατοπτρίζουν κάτι, αλλά η ομάδα είναι ταχύτατη και αθλητική. Χρόνια έχω να τη δω έτσι".

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ