ΛΗΜΝΟΣ

Τα... αποκαλυπτήρια του Ηφαίστου Λήμνου

Τα... αποκαλυπτήρια του Ηφαίστου Λήμνου
INTIME / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ήφαιστος Λήμνου... συστήθηκε στο ευρύ κοινό, καθώς σε μία όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η παρουσίασή του και ο Παντελής και ο Σπύρος Μπούμπουρας αναφέρθηκαν στο όραμα που έχουν.

Η παρουσίαση του Ηφαίστου Λήμνου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ κατά την διάρκειας της όμορφης εκδήλωσης ο Παντελής και ο Σπύρος Μπούμπουρας μίλησαν για την ομάδα και το όραμά τους. Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Μανώλης Παπαμακάριος ενώ άπαντες τίμησαν την μνήμη των θυμάτων των πυργκαγιών κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Π. Μπούμπουρας: "Όλα άρχισαν από τον Φασούλα"

Ο Παντελής Μπούμπουρας ήταν ο πρώτος που πήρε τον λόγο: "Θέλω να σας καλησπερίσω όλους. Σήμερα τυχαίνει να κάνουμε αυτή την παρουσίαση σε μια από τις πιο τραγικές στιγμές τις σύγχρονης ιστορίας της χώρας, όμως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Όλο αυτό ξεκίνησε από τον Φασούλα όταν ήρθε στην Οδησσό, όταν κάλεσα να έρθουν εκεί οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού. Μου είπε ότι μόνο στη Λήμνο δεν παίζουν μπάσκετ. Είχαμε 200 παιδάκια και αυτό μας έδωσε το έναυσμα. Ήταν δύσκολο όμως θέλαμε να κάνουμε μια καινοτομία. Ήταν σωστή η απόφαση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοηθάνε. Δύσκολο δεν είναι να στήσεις ομάδα, αλλά να τελειώσουμε με τα χαρτιά και να φτιάξουμε το γήπεδο. Ο αθλητισμός να επεκταθεί στην επαρχία. Στην Αθήνα είναι όλα, όμως στην επαρχία των χειμώνα υπάρχει θλίψη. Να μάθουν όλοι την Λήμνο και να δούμε παιδιά από τη Λήμνο στην πρώτη ομάδα και στην Εθνική ομάδα. Όταν θα πάει καλά η ομάδα θα πούμε περισσότερα".

Για το όραμά της ομάδας του, τόνισε: "Το όραμα μας είναι να είμαστε μια σταθερή ομάδα, νοικοκυρεμένη σε ένα ακριτικό νησί και να δώσουμε το έναυσμα. Όλοι έχουν πλάτες πολλών κατοίκων εμείς έχουμε 20.000 κατοίκους. Οι σχέσεις μας με τους Τούρκους είναι σε ένταση και στόχος μας είναι να δίνουμε την χαρά στους Λημνιούς που την έχουν ανάγκη. Ο στόχος είναι εκτός αυτού, να το κάνουνε και άλλους από την επαρχία να κάνουν κάτι τέτοιο. Να γίνουμε 5-6 τα νησιά. Να κάνουμε τους Λημνιούς να μην αισθάνονται μόνοι".

Για το αν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, είπε: "Μαζί μας είναι και ο μεγάλος μου ο γιος ο Βασίλης που είναι η σημαία του ομίλου. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο πάρκο απέναντι από αυτό στην Οδησσό. Εγώ εξηγώ πως άλλος παίζει στο καζίνο εμείς το κάνουμε γιατί το ευχαριστιόμαστε. Δεν έχουμε επιχειρηματικούς σκοπούς. Θέλουμε να χαροποιούμε τους Λημνιούς και να ευχαριστιόμαστε και εμείς"

Μαρινάκης: " Το πρώτο χειροκρότημα ανήκει στην οικογένεια Μπούμπουρα"

Ο Δήμαρχος της Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης ανέφερε: "Αρχικά να εκφράσω θλίψη οδύνη για χαμό συμπατριωτών μας. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσεις αυτό που νοιώθουμε. Όταν ο Δίας πέταξε τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο και έπεσε στη Λήμνο, οι κάτοικο τον αγκάλιασαν και έμεινε. Το λέω γιατί κι εμείς θα αγκαλιάσουμε με όλη μας την δύναμη την ομάδα. Χαιρόμαστε και για το όνομα. Είναι μια πολύ σημαντικό το ότι η Οικογένεια Μπούμπουρα μετέφερε ομάδα Α1 στο νησί μας, σε ένα γήπεδο με το όνομα του Νίκου Σαμαρά. Οι εργασίες ολοκληρώνονται και θα είμαστε έτοιμο. Το πρώτο χειροκρότημα ανήκει στην οικογένεια Μπούμπουρα για αυτό το εγχείρημα που το αγκάλιασε η κοινωνία. Η πορεία της ομάδας θα κάνει τους Λημνιούς να μυηθούν στο μπάσκετ. Αυτά τα οποία φαντάζουν μακρινά, φαίνεται πως θα τα έχουμε στον τόπο μας και θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με μεγάλη ευγένεια και σεβασμό".

Γαλατσόπουλος: "Μεγάλη χαρά για τη λίγκα η είσοδος της ομάδας της Λήμνου"

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέφερε: "Είναι μεγάλη χαρά για τη λίγκα η είσοδος της ομάδας της Λήμνου και του Ηφαίστου αλλά και η είσοδος της οικογένειας Μπούμπουρα. Αυτό που αλλάζει στο μπάσκετ είναι το ότι πριν από χρόνια ξεκινούσε ένα πρωτάθλημα και λέγανε αυτοί θα σωθούν και αυτοί θα πέσουν. Το νέο θα είναι τόσο ανταγωνιστικό που κανείς δεν θα ξέρει ποιος θα σωθεί και ποιος θα πέσει. Το προϊόν να γίνεται καλύτερο και στόχος μας στη συνέχεια είναι να φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα. Είναι χαρμόσυνο που νέες οικογένειες μπαίνουν και αυτό ομάδες ισχυροποιούνται και πλέον έχουμε περισσότερες ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ είναι στην διάθεσή σας ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 6/10 για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Σ. Μπούμπουρας: "Η ομάδα θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία"

Ο πρόεδρος ου Ηφαίστου, Σπύρος Μπούμπουρας ανέφερε: "Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είστε εδώ. Η ομάδα στη Λήμνο ήταν πριν τρεις μήνες ένα όραμα, όμως περνώντας ο καιρός αυτό έγινε πραγματικότητα. Σπουδαίο γεγονός για νησιά όπως Λήμνος το να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις. Στα νησιά δεν έχει επιλογές και όταν τα παιδιά δουν μεγάλους αθλητές, τότε θα αγαπήσουν το μπάσκετ. Αμέσως μόλις δημιουργήσαμε την ακαδημία, είχαμε 150 παιδιά. Τώρα με την ανδρική ομάδα θα έχουμε αύξηση. Ευχαριστώ τον ΕΣΑΚΕ, τους ανθρώπους από τον Φάρο Κερατσινίου γιατί από εκεί ήρθαμε στην Α1 και να τελειώσω, είναι δύσκολες οι μέρες που ζούμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας. Ξέρουμε πως ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να έχει ίδια έσοδα έξοδα, μόνο να φτάσεις κοντά. Η ομάδα θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία, κάθε δύο βδομάδες κάποια ξενοδοχεία και όχι μόνο θα δουλεύουν. Ξέρουμε πως πάντα ένας ιδιοκτήτης πρέπει να καλύπτει τα υπόλοιπα".

Φασούλας: "Δεν μπορούσα να μην στηρίξω τον Μπούμπουρα"

Ο Παναγιώτης Φασούλας από την πλευρά του, τόνισε: "Αρχικά να πω πως αισθάνομαι λύπη στεναχώρια και οδύνη για αυτό που έχει συμβεί στην χώρα μας. Εδώ δεν είναι πάρτι είναι παρουσίαση. Ευχαριστώ την οικογένεια Μπούμπουρα για την προσπάθεια της να πάει το μπάσκετ σε αυτό το σημείο της χώρας. Δεν είναι άλλη ομάδα σε πόλη με 20.000 κατοίκους. Είμαι βέβαιος πως θα αγκαλιάσει ο κόσμος του νησιού την ομάδα. Δεδομένη θεωρώ την επιτυχία. Πριν από χρόνια με την κρίση λέγανε πως μόνο οι αιώνιοι και κάποια ομάδα από την Θεσσαλονίκη θα υπάρχει. 7 χρόνια μετά παραμένουν ισχυροί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, όμως το σημαντικό είναι πως έχουν ισχυροποιηθεί οι ομάδες της επαρχίας. Δεν φοβούνται οι Έλληνες να πάνε εκεί και να τα δώσουν όλα. Η οικογένεια Μπούμπουρα μπορεί να δώσει αξιοπιστία και συνέχεια σε αυτό. Με πολύ μεγάλη χαρά πήγαμε στην Οδησσό. Είναι τρομερό αυτό που γίνεται εκεί. Από το πως κρατάει το σπίτι της «Φιλικής Εταιρίας» μέχρι τα πάντα. Δεν μπορούσαν να μην τον στηρίξω σε αυτό που θέλησε να κάνει. Καλή επιτυχία και πιστεύω πως η ομάδα της Λήμνου θα πρωταγωνιστεί γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό".

Μανωλόπουλος: "Να δω τον κόσμο της Λήμνου στο γήπεδο"

Ο προπονητής της ομάδας της Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος έδωσε "συλλυπητήρια για τα θύματα. Μακάρι να μην γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια Μπούμπουρα που μου δίνει την τιμή να ηγηθώ. Η πρώτη επαφή ήταν τυπική. Μόλις τελείωσε η χρονιά έλεγα πως θα πάω εξωτερικό όμως μετά την πρώτη συνάντηση είπα πως θα ψάχνουμε για… συγγενείς Λήμνο. Οι άνθρωποι που μίλησα θέλουν ομάδα στη Λήμνο. Ο τρόπος που μιλάνε για το νησί και οι ομάδα που θέλουν να φτιάξουν με τράβηξε και το ήθελα πάρα πολύ το να έρθω. Είναι μια μεγάλη πρόκληση με δυσκολίες. Φτιάξαμε την ομάδα από την αρχή, δουλεύουν όλοι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ την οικογένεια Μπούμπουρα που μου επέτρεψε να φέρω αξιόλογους συνεργάτες. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Θέλω να δω τον κόσμο της Λήμνου στο γήπεδο".

Παπαμακάριος: "Αθλητές με ήθος και αρχές"

Τέλος, ο αθλητικός διευθυντής και υπεύθυνος ακαδημιών του Ηφαίστου Λήμνου, Μανώλης Παπαμακάριος δήλωσε: " Εγώ θα συγκρατήσω τον ρόλο μου ως υπεύθυνο ακαδημιών. Έχοντας συνεργαστεί με την οικογένεια Μπούμπουρα για μερικούς μήνες ως αθλητής, είδα την πρόθεση για κάτι καλό στην Λήμνο και δεν μπορούσα να λείπω. Θα σχεδιάσουμε μια πρότυπη ακαδημία με αξίες ήθος και σκληρή δουλειά. Δεν θέλουμε να βγάλουμε πρωταθλητές αλλά αθλητές με ήθος και αρχές. Εύχομαι βεβαίως η ευχή για Λημνιούς στην Εθνική να γίνει πραγματικότητα και αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί για όλους μας".

Photo credits: Intime / Δελτίο Τύπου

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ