ΛΑΥΡΙΟ

Στον 1ο προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup το Λαύριο

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Λαύριο έμαθε τους πιθανούς αντιπάλους του στον α' προκριματικό γύρο του FIBA Εurope Cup, καθώς στην εκκίνηση του ευρωπαϊκού του ταξιδιού θα βρεθεί αντιμέτωπο με μία εκ των Ρόζα Ράντομ, Ντνίπρο, Μπελεντίγεσπορ, Τσερκάσκι και Σέντερταϊλε

Το Λαύριο τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς θα δώσει το "παρών" στο FIBA Europe Cup. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, όπως γνωστοποίησε η FIBA, θα χρειαστεί να περάσει από δύο προκριματικούς γύρους για να φτάσει στη φάση των ομίλων. Οι αγώνες είναι διπλοί και το Λαύριο θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από την έδρα του.

Οι αγώνες είναι... διπλοί και στην α' φάση το Λαύριο θα κληρωθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα από το γκρουπ που συνθέτουν η Ρόζα Ράντομ (Πολωνία), η Ντνίπρο (Ουκρανία), η Μπελεντίγεσπορ (Τουρκία), η Τσερκάσκι (Ουκρανία) και η Σεντερτάλιε (Σουηδία). Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 20 και τις 26 Σεπτεμβρίου και στην α' φάση θα συμμετάσχουν επίσης οι Μάινερς (Νορβηγία), η Σβιτάβι (Τσεχία), η Κατάγια (Φινλανδία) και η Νες Ζιονα (Ισραήλ).

Οι ομάδες που θα προκριθούν από την α' φάση θα συνθέσουν ένα νέο γκρουπ που θα σε αυτό θα προστεθούν η Μπενφίκα (Πορτογαλία), οι New Heroes (Ολλανδία) και οι Bulls Kapfenberg (Aυστρία). Οι αντίπαλοί τους στον β' προκριματικό γύρο θα προκύψουν από το γκρουπ που συνθέτουν ο Κεραυνός (Κύπρος), η Ρίλσκι (Βουλγαρία), η Φέχερβαρ (Ουγγαρία), η Σάσαρι (Ιταλία), η Λέιντεν (Ολλανδία), η Μπάλκαν (Βουλγαρία), η Λούλεα (Σουηδία) και η Κλουζ (Ρουμανία). Όπως και στον πρώτο γύρο των προκριματικών οι αγώνες είναι διπλοί (3-10/10) και το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα των ομάδων του δεύτερου γκρουπ.

Οι οχτώ ομάδες που θα "επιβιώσουν" από την προκριματική φάση, μαζί με την Βαρέζε (Ιταλία), την Μονς (Βέλγιο), την Καρσίγιακα (Τουρκία), την Βούρζμπουργκ (Γερμανία), την Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) και την Φάλκο (Ουγγαρία) και τις 18 ομάδες που θα αποκλειστούν από τα προκριματικά του Basketball Champions League, θα αγωνιστούν στη φάση των Ομίλων. Αν κάποια ομάδα από εκείνες που θα έχουν αποκλειστεί από το Basketball Champions League δεν δηλώσει συμμετοχή στο FIBA Europe Cup, τότε θα την αντικαταστήσει βάσει κριτηρίων κάποια ομάδα όσες είχαν φτάσει στον β' φάση των προκριματικών.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ