ΛΑΥΡΙΟ

Ψαράκης: "Ενωμένοι, ομάδα, κόσμος και πόλη θα προχωρήσουμε μπροστά"

Το Λαύριο πέτυχε πέρυσι ένα μικρό θαύμα και ο πρόεδρος του, Γιάννης Ψαρράκης παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ, κάνοντας τον απολογισμό της περσινής σεζόν αλλά αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, τους στόχους του συλλόγου στο μέλλον!

Με δεδομένο ότι η ΚΑΕ Λαύριο πέτυχε πέρυσι, κατά γενική ομολογία, ένα μικρό θαύμα ο πρόεδρος της, Γιάννης Ψαρράκης, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί Παράγοντας της Χρονιάς!

Αν συνυπολογίσουμε δε ότι έπειτα από ένα μόλις χρόνο στη μεγάλη κατηγορία, κατέχει πλέον τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΣΑΚΕ, αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα ότι ο επικεφαλής της διοίκησης του Λαυρίου όχι μόνο μπήκε στο άθλημα αλλά θέλει να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα! Ο Γιάννης Ψαρράκης παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ, κάνοντας τον απολογισμό της περσινής σεζόν αλλά αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, τους στόχους του Λαυρίου στο μέλλον! Ο λόγος, δικός του!

- Kαι μετά την πρώτη χρονιά τι; Ποια είναι τα όνειρα του προέδρου για τη δεύτερη σεζόν του Λαυρίου στην Α1;

"Μετά την πρώτη χρονιά προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την όποια εμπειρία αποκτήσαμε. Μαθαίνουμε, μετράμε, ζυγίσουμε και προχωράμε. Στόχος είναι να είμαστε καλύτεροι. Πάντα με μέτρο και συνέπεια. Όσο για τα όνειρα, ας τα κρατήσουμε για τους εαυτούς μας".

- Πόσο μεγαλώνει η ευθύνη του να ηγείστε μιας ομάδας, έπειτα από μια σαφώς επιτυχημένη σεζόν;

"Η ευθύνη ήταν και είναι τεράστια πάντα. Και το αποτέλεσμα είναι θέμα συλλογικότητας και σκληρής δουλειάς από όλους. Είναι αλήθεια δε, ότι το μέγεθος της ευθύνης στην αποτυχία και την επιτυχία είναι το ίδιο. Απλά αλλάζει το πρόσημο. Ξέρουμε ότι η δεύτερη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη. Την πρώτη χρονιά όλα έγιναν γρήγορα. Τόσο ξαφνικά που ούτε εμείς δεν το συνειδητοποιήσαμε στην αρχή. Τώρα όμως όλα είναι στην ώρα τους. Άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αν υπολογίσεις και το καλό αποτέλεσμα της περασμένης σεζόν το βάρος είναι τεράστιο. Κι αυτό είναι για όλους με αρχή τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, το βοηθητικό προσωπικό, την ομάδα των προπονητών, αλλά και τους φορείς, τη Δημοτική Αρχή. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το βάρος και να προχωρήσουμε μπροστά".

- Τι σας λέει ο κόσμος στο δρόμο; Τι θέλει από την ομάδα;

"Εδώ όπως κάθε φορά δεν υπάρχουν λόγια!. Ο κόσμος του Λαυρίου ζει πια μαζί με την ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι ομάδα της πόλης μας. Είναι η φυσική συνέχεια μιας προσπάθειας πολλών ετών. Ξεκίνησε από τις γειτονιές του Λαυρίου και τα υπαίθρια ασφάλτινα τότε γήπεδα για να καταλήξει να αγωνίζεται σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την κληρονομιά έχουμε χρέος να την προασπίσουμε και να τη σεβαστούμε. Κάθε αγώνας στην έδρα μας είναι ένα γεγονός για την πόλη μας. Εκτός αυτού είναι τιμή μας να έρχονται να αγωνιστούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου κολοσσοί του ελληνικού και διεθνούς μπάσκετ. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτά τα συναισθήματα, το καμάρι μας!!! Αυτό ο κόσμος το βιώνει και αυτό φαίνεται και από τον παλμό, την ατμόσφαιρα και τον πολιτισμό που αισθανόμαστε στην έδρα μας".

- Ποιος από τους παίκτες που αποχώρησαν θα σας λείψει περισσότερο;

"Όλοι! Ευτυχώς δεν είναι πολλοί αυτοί που έφυγαν. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε η μοναδική ομάδα της Basket League με μονοετή συμβόλαια την περασμένη περίοδο που κατάφερε να ανανεώσει τόσο μεγάλο μέρος από τον βασικό της κορμό τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους παίχτες. Αυτό είναι απόρροια του καλού κλίματος και της σωστής αντιμετώπισης και αξιοποίησης των αθλητών μας. Όμως επειδή είμαστε όλοι μία παρέα, θέλουμε να είναι όλοι καλά, υγιείς και να συνεχίσουν όπως τους αξίζει στις νέες τους ομάδες".

- Μετά από ένα χρόνο στην Α1, την πίεση, την οικονομική αιμορραγία αλλά και τις χαρές που ζήσατε θα συστήνατε σε κάποιον να αναλάβει πρόεδρος σε μια ομάδα;

"Έχω πει επανειλημμένα ότι είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να συμπληρώνεις την καθημερινότητά σου. Το συναίσθημα που βιώνεις μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα, η αδρεναλίνη, αλλά και η ικανοποίηση που νιώθεις να βλέπεις τις κερκίδες γεμάτες δεν περιγράφονται. Όταν δε, έρθει και η νίκη, τότε πια ξεχνάς τα πάντα. Από την άλλη όμως είναι και ένα πολύ ακριβό χόμπι που χρειάζεται τεράστια προσοχή για να μην ξεφύγεις οικονομικά, συνεχή έλεγχο και πειθαρχία. Αν αναλογιστούμε ότι λόγω της κατάσταση δεν υπάρχει βοήθεια από φορείς όπως παλιά και οι χορηγίες έχουν μειωθεί δραματικά η ζυγαριά γέρνει πολύ οικονομικά προς το μείον! Ο κανόνας λοιπόν είναι ότι πας μέχρι εκεί που αντέχεις. Με βάση όλα αυτά λοιπόν για να απαντήσω στο ερώτημά σου, η απάντηση είναι πως αν το αγαπάς, αν είσαι έτοιμος να αφεθείς στη μαγεία του αθλητισμού, αν θέλεις να γευτείς τον πλούτο των συναισθημάτων τότε ναι να το κάνεις, είτε ως πρόεδρος είτε ως οτιδήποτε. Αν το κάνεις με σκοπιμότητα ή έχεις άλλα πράγματα στο μυαλό σου έχεις αποτύχει ήδη και δεν έχεις θέση ούτε στο μπάσκετ ούτε πουθενά στο χώρο!"

- Εκτός από το μεταγραφικό τομέα, η ομάδα κινείται πολύ σοβαρά και στα χορηγικά. Γιατί κάποιος να επενδύσει στο Λαύριο;

"Η αλήθεια είναι ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια στον χορηγικό τομέα. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά τρέχουμε συνέχεια για το θέμα. Τηρουμένων των αναλογιών είμαστε καλά. Θεωρώ ότι θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα με πέρσι σε θέμα budget. Όπως καταλαβαίνεις το budget είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις χορηγίες.
Ο στόχος μας είναι να εξαργυρώσουμε χορηγικά την καλή περσινή μας πορεία και το καλό και υγιές κλίμα της ομάδας. Αυτό θέλουν οι χορηγοί μας και αυτό παρέχουμε απλόχερα. Υγεία, ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα και έντονη κοινωνική δράση που πολλαπλασιάζει την προβολή (πέρσι μόνο κάναμε 3 φιλανθρωπικούς αγώνες και για το φιλανθρωπικό μας έργο δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον ίδιο τον Πατριάρχη που μας κάλεσε στο φανάρι να μας τιμήσει. Ήταν από τις εμπειρίες που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου) .

Τέλος, κρατάμε χαμηλές και λογικές τιμές και είμαστε πάντα δίπλα στον χορηγό μαζί με τον οποίο συζητάμε και χτίζουμε το πακέτο προβολής του σύμφωνα με τις ανάγκες του. Επίσης απευθυνόμαστε σε όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα βαλάντια. Έχουμε κρατήσει ακόμα και τα πακέτα διαφήμισης που είχαμε από την Α2 για να μην απογοητεύσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις που μας στήριξαν μέχρι τώρα. Έτσι υπάρχουν πακέτα από 350€. Βεβαίως έχουμε και τους μεγάλους μας χορηγούς με τους οποίους πορευόμαστε κάθε χρόνο όπως τον όμιλο εταιρειών Galenica SA, τον κο Μαρτίνο, τον κο Βαφειά ενώ πρόσφατα προσθέσαμε στη φαρέτρα μας δυναμικά και τον όμιλο DHI καθώς και την Olympic Marine. Όπως λέω πάντα η σχέση της ομάδας με τον χορηγό είναι αμφίδρομη. Όπως ο χορηγός διαφημίζεται και προβάλλεται μέσω της ομάδας και στο τέλος εισπράττει την καλή της πορεία, έτσι και η ομάδα παίρνει αξία όταν έχει αξιόλογους και ευυπόληπτους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις να την στηρίζουν".

- Πέραν από την ιδιότητα του προέδρου της ΚΑΕ Λαύριο, πλέον έχετε και αυτή του Γ.Γ. του ΕΣΑΚΕ. Τι κατάσταση βρήκατε, τι θέλετε να αλλάξετε και τι προβλέπετε για το πρωτάθλημα με βάση τα προβλήματα που έχουν ήδη αρκετές ομάδες…

"Αναλάβαμε προσφάτως και λόγω της μικρής εμπειρίας μου στο χώρο είμαι ακόμα σε φάση προσανατολισμού και ενημέρωσης. Παρ όλα αυτά αντιλαμβάνομαι το βάρος της επιπρόσθετης αυτής ευθύνης και προσπαθώ να φανώ αντάξιος της περίστασης. Η κατάσταση που παραλάβαμε δεν είναι η καλύτερη και σίγουρα απαιτούνται πολλές βελτιώσεις και θωράκιση του συστήματος. Το καλό είναι ότι με τον πρόεδρο Μιχάλη Μελή έχουμε πλήρη ταύτιση απόψεων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο κύριος μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρώσουμε το θέμα του βασικού χορηγού του πρωταθλήματος και να πετύχουμε έναν εξορθολογισμό των εξόδων. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά οικονομικά τις ομάδες με χαμηλό budget. Επίσης έχουμε μία μεγάλη ευθύνη που είναι η επιλογή της ομάδας που θα συμμετέχει στην Α1 λόγω αποχώρησης της Κηφισιάς.

Σε κάθε περίπτωση όμως είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα και φέτος. Για μένα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι για να είναι το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό θα πρέπει να βοηθηθούν οι "μικρές" ομάδες. Και δεν το λέω γιατί ανήκω σε μία τέτοια ομάδα αλλά γιατί έτσι είναι αντικειμενικά. Οι μεγάλες ομάδες δίνουν αναμφίβολα την αίγλη, οι μεσαίες τη δυναμική αλλά χωρίς τις μικρές δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Ας είμαστε όλοι μαζί λοιπόν για να αναβαθμίσουμε το προϊόν και τα οφέλη θα είναι για όλους πολλαπλάσια".

- Μια ευχή για τη νέα σεζόν.

"Υγεία και δύναμη σε όλους. Να έχουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα, χωρίς παρατράγουδα. Επίσης όλες οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη να σκίσουν γιατί μέσα από αυτές προβάλλεται η παρτίδα μας αλλά και η λίγκα μας.
Για την ομάδα του Λαυρίου εύχομαι επίσης υγεία, πάθος, να είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι όπως πάντα για να διαχειριστούμε τις προκλήσεις και να ανεβάσουμε κι άλλο την πόλη μας.
Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μπορέσουμε να στοχεύσουμε ψηλότερα".

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ