ΛΑΥΡΙΟ

Μπάρλος στο Sport24.gr: "Πιστεύουμε στην παραμονή στην Α1"

Μπάρλος στο Sport24.gr: "Πιστεύουμε στην παραμονή στην Α1"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Μπάρλος, μιλώντας στο Sport24.gr, τόνισε πως στο Λαύριο πιστεύουν στην παραμονή τους στην Α1, στάθηκε στο καλό κλίμα που υπάρχει και επεσήμανε το μαχητικό πνεύμα που έχει καλλιεργηθεί στην ομάδα.

Ο Νίκος Μπάρλος, στα 37 του χρόνια, είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στην Α1, συνεχίζοντας φέτος την καριέρα του στο Λαύριο, ύστερα από μία διετία (2013-2015) στην Κηφισιά. Το παρελθόν του πλούσιο, έχοντας αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Άρη, ΑΕΚ, Πανιώνιο, Απόλλων Πατρών και Μπρέσια.

Το νεοφώτιστο Λαύριο έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Μπορεί να κατάφερε να πάρει το εισιτήριο στην Α1 από... σπόντα, αλλά μέχρι στιγμής παρουσιάζει ένα αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα (με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό), παλεύοντας όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Πέτυχαν τη πρώτη νίκης της ιστορίας τους στη πρώτη κατηγορία κόντρα στη Κηφισιά, σημείωσαν την δεύτερη απέναντι στο Ρέθυμνο (69-67), στην έδρα τους.

"Άριστο το κλίμα στην ομάδα και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο τα παιδιά που είναι χρόνια στο Λαύριο"

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νίκος Μπάρλος μίλησε στο Sport24.gr. Για τη νίκη επί του Ρεθύμνου μας είπε τα εξής: "Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο ματς τόσο για εμάς, όσο και για το Ρέθυμνο. Πήραμε μία πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας, την δεύτερη μας νίκη στη διοργάνωση και την πρώτη στην έδρα μας. Χαρήκαμε για τη νίκη γιατί ήταν και η πρώτη μπροστά στον κόσμο μας.

Το Ρέθυμνο ήταν πολύ διαβασμένο, μας διάβασε αρκετά καλά σε πολλές φάσεις. Το Ρέθυμνο κάποια στιγμή ξέφυγε σχεδόν με 10 πόντους, αλλά το θετικό είναι ότι εκεί η ομάδα μας έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να γυρίσει το ματς. Δεν τα παρατήσαμε, πιστέψαμε στην προσπάθεια μας, δείξαμε μαχητικό πνεύμα, όπως έχουμε δείξει από την αρχή της σεζόν, και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή φτάνοντας στη νίκη.

Θέλω να τονίσω το εξής, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Υπάρχουν κάποια παιδιά στην ομάδα που βρίσκονται πολλά χρόνια στο Λαύριο και έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο να υπάρχει άριστο κλίμα στα αποδυτήρια και γενικότερα στην ομάδα μας. Είτε παίζουν πολύ, είτε λίγο, βοηθάνε την ομάδα, την στηρίζουν με διάθεση και την χειροκροτούν, αντιμετωπίζοντας την με αγάπη. Λεπτομέρειες σημαντικές στο να υπάρχει αυτό το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, αυτή η υπέροχη ατμόσφαιρα".

"Κρατάμε τον τρόπο που κερδίσαμε, δείξαμε χαρακτήρα"

Για την δυναμική της ομάδας και τον χαρακτήρα που έδειξε στο ματς, τόνισε τα εξής: "Η ομάδα, καταρχάς, δεν φτιάχτηκε για να παίξει Α1. Ήταν να παίξει στην Α2, αλλά τελευταία στιγμή της δόθηκε η δυνατότητα να παίξει στην πρώτη κατηγορία και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Έγιναν κινήσεις λίγο πριν ξεκινήσει η χρονιά, αποκτώντας κάποιους καλούς ξένους παίκτες ώστε να μας δώσουν ώθηση, αλλά η ομάδα στηρίζεται κυρίως σε δικά της παιδιά, που είναι χρόνια στο Λαύριο και πονάνε την ομάδα.

Παίζουμε με διάθεση και με την παλικαριά μας προσπαθούμε να χτυπάμε τα περισσότερα παιχνίδια. Κρατάμε τον τρόπο που κερδίσαμε, νικήσαμε ένα ματς που χάναμε στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και στο τέλος, σε ένα κρίσιμο σημείο, δείξαμε χαρακτήρα, γυρίσαμε το ματς και το πήραμε στο τέλος.

Ακόμη και όταν έχουμε χάσει, με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό που είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, όλους τους αγώνες τους έχουμε παλέψει μέχρι το τέλος. Βασιζόμαστε κυρίως στην άμυνα μας, αυτή είναι που θα μας δώσει τις νίκες. Κάποιες φορές θα βρεθούν και παίκτες που θα κάνουν την διαφορά στην επίθεση, αλλά η άμυνα μας θα πρέπει να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο".

"Έχουμε καλλιεργήσει στην ομάδα ένα ομαδικό και μαχητικό πνεύμα"

Για το αν μπορεί το Λαύριο να παραμείνει στην Α1, ήταν ξεκάθαρος: "Σίγουρα πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Δεν μένουμε όμως απλά στην πίστη. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Δουλεύουμε πάνω στα λάθη μας και προσπαθούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Έχουμε καλλιεργήσει στην ομάδα μας ένα ομαδικό και μαχητικό πνεύμα και σε αυτόν τον δρόμο πορευόμαστε. Η διοίκηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Στο Λαύριο δόθηκε μία μγάλη ευκαιρία το να παίξει στη πρώτη κατηγορία και αυτή την ευκαιρία θέλουν να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Ήταν θέμα τύχης να ανέβει η ομάδα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αλλά την ευκαιρία αυτή όλοι στο Λαύριο δεν θέλουμε να την αφήσουμε να πάει χαμένη".

"Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου και τον επαγγελματισμό μου"

Για τον ρόλο του στην ομάδα, ο Νίκος Μπάρλος σχολίασε τα εξής: "Ένα μέρος του ρόλου μου είναι και να ηγηθώ της προσπάθειας. Είναι κάτι που και εγώ το θέλω. Δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι κάτι που το αναζητώ, αλλά όταν χρειαστεί είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα βγαίνοντας εγώ μπροστά.

Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου τους συμπαίκτες μου, ειδικά τους νεαρότερους, με τον επαγγελματισμό μου, ώστε να μάθουν καλύτερα κάποια πράγματα. Γενικά, στο Λαύριο, ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν, είναι ότι οι άνθρωποι ακούνε και έχουν την διάθεση να μάθουν ώστε να γίνουν καλύτεροι. Σαν ομάδα σκοπός μας είναι να περνάμε καλά, να διασκεδάζουμε, να ευχαριστιόμαστε τους αγώνες, να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι".

"Το Λαύριο είναι ωραίος προορισμός για εκδρομή και να το συνδυάσεις βλέποντας μπάσκετ"

Για την περιοχή του Λαυρίου, αλλά και για τον κόσμο της πόλης, είπε τα εξής: "Το Λαύριο είναι μία περιοχή που αγαπάει το μπάσκετ, είναι μία πόλη που οι άνθρωποι της αγαπάνε την περιοχή τους. Το βλέπουν πραγματικά σαν μία μεγάλη ευκιαρία, κάθε περίπου δύο βδομάδες, να έρχεται μία μεγάλη και γνωστή ελληνική ομάδα στα μέρη τους. Τους αγώνες τους βλέπουν και σαν ένα τρόπο διαφυγής και διασκέδασης από την καθημερινότητα.

Επίσης, θέλω να πω το εξής:Για τον Έλληνα φίλαθλο που αγαπάει το μπάσκετ, είναι ό,τι καλύτερο το Σάββατο ή την Κυριακή, να φύγει λίγο από την καθημερινότητα της Αθήνας και να βγουν παραέξω, δίχως να κάνουν μεγάλο ταξίδι, σε μία όμορφη περιοχή όπως είναι το Λαύριο.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό και για έναν οικογενειάρχη, να πάρει την οικογένεια του, να κάνει μία μικρή εκδρομή μέχρι το Λαύριο, να έρθει για φαγητό, να διασκεδάσει εδώ, και να δει παράλληλα και ένα παιχνίδι μπάσκετ. Είναι ένας ωραίος προορισμός για το Σαββατοκύριακο που είναι κοντά στην Αθήνα".

Η διοίκηση του Λαυρίου έχει υπερβάλει εαυτό"

Για την διοίκηση του Λαυρίου, ο έμπειρος φόργουορντ μας είπε τα εξής: "Η διοίκηση του Λαυρίου έχει υπερβάλλει εαυτό. Οι άνθρωποι της ομάδας λειτουργούν με μεράκι για το άθλημα. Δίχως σκοπιμότητες. Αγαπάνε το μπάσκετ. Λειτουργούν με σοβαρότητα, αλλά και με συνέπεια. Θέλουν να κάνουν κάτι καλό στο Λαύριο. Ήδη το έχουν καταφέρει. Στηρίζουν την ομάδα και την βοηθούν συνεχώς. Υπάρχει καλό κλίμα, καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Κάθε μέρα οι άνθρωποι μαθαίνουν πράγματα και προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Έχουν μεγάλη διάθεση και αγαπούν το μπάσκετ".

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ