ΚΥΜΗ

Τζόρνταν Μόργκαν: Από άστεγος, ηγέτης της Κύμης

Τζόρνταν Μόργκαν: Από άστεγος, ηγέτης της Κύμης

Ο Τζόρνταν Μόργκαν της Κύμης πήγαινε από σπίτι σε σπίτι μέχρι τα 6 του χρόνια, όντας μέχρι και άστεγος μία περίοδο. Πλέον όμως έχει βρει τον δρόμο του, κάτι που οφείλει στο μπάσκετ. Και η Κύμη είναι απλώς η συνέχεια μίας τρομερής πορείας.

Ο Τζόρνταν Μόργκαν υποστηρίζει ότι δεν έχει έντονες αναμνήσεις από αυτό, αλλά κάτι εικόνες σαφώς και υπάρχουν στο μυαλό του. Τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του δεν ήταν ακριβώς ιδανικά. Η λέξη “μετακόμιση” ήταν ίσως η δεύτερη λέξη που έμαθε μετά τη λέξη “μαμά”. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι άλλαξε κοντά στα 10 σπίτια σε αυτό το διάστημα.

Ο φόργουορντ/σέντερ της Κύμης, ο οποίος χθες (6/11) κυριάρχησε κόντρα στα Τρίκαλα έχοντας 24 πόντους και 14 ριμπάουντ , άλλαζε σπίτια με την ίδια ευκολία που άλλοι αλλάζουν ρούχα. Αυτός και η μητέρα του. Μέρεντιθ Μόργκαν, – ο πατέρας του δεν ενεπλάκη ποτέ στην ζωή του – πήγαιναν από την γιαγιά του σε διάφορους θείους, από εκεί στον παππού του και από εκεί σε οποιοδήποτε διαμέρισμα για λίγο καιρό. Για ένα διάστημα ήταν άστεγος. Χρειάστηκε να φτάσει 6 χρονών για να μπει σε δικό του σπίτι! Και τότε μπήκε η ζωή του σε μία τάξη. Κι ας μην το καταλάβαινε ακόμα απόλυτα.

Όταν ήταν 9 χρονών η μητέρα του παντρεύτηκε τον Τζιμ Μόργκαν, ο οποίος και τον υιοθέτησε επίσημα όταν ο φόργουορντ/σέντερ της Κύμης ήταν 13 ετών. Το μπάσκετ ωστόσο ήταν ήδη στην ζωή του, όπως και η εκπαίδευση. Κι αυτό γιατί ο Μόργκαν δεν ήθελε απλώς να παίξει μπάσκετ. Ήθελε να μορφωθεί, καταφέρνοντας να συνδυάσει ιδανικά αθλητισμό και σπουδές, αφού κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Κολέγιο του Μίσιγκαν απέκτησε δύο πτυχία Πολιτικού μηχανικού, σε βαθμό που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, του έστειλε συγχαρητήρια επιστολή, αποκαλώντας τον “πρότυπο”! Ναι, τέτοιο παιδί είναι ο νυν φόργουορντ/σέντερ της Κύμης!

Michigan's Jordan Morgan ferociously slam dunks the ball during the Michigan vs. Minnesota basketball game at Crisler Arena in Ann Arbor, Mich., on Sunday, Jan. 1, 2011. Chris Asadian | AnnArbor.com
Michigan's Jordan Morgan ferociously slam dunks the ball during the Michigan vs. Minnesota basketball game at Crisler Arena in Ann Arbor, Mich., on Sunday, Jan. 1, 2011. Chris Asadian | AnnArbor.com ANNARBOR.COM

Ο Μόργκαν βέβαια δεν διάβαζε μόνο. Έπαιζε και μπάσκετ, όντας καθοριστικός την σεζόν 2012/13 στην πορεία του Μίσιγκαν μέχρι τον Τελικό του Κολεγιακού Πρωταθλήματος. Έναν χρόνο αργότερα (2013/14), στην 5η και τελευταία του σεζόν στο Κολέγιο (έχασε την πρώτη του χρονιά λόγω τραυματισμού και απέκτησε το δικαίωμα να μείνει έναν χρόνο παραπάνω στο Μίσιγκαν) είχε 6.4 πόντους και 5 ριμπάουντ μέσο όρο. Αριθμοί που δεν έφταναν για να γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ, αλλά ήταν αρκετοί για να κυνηγήσει το όνειρό του στην Ευρώπη.

Την τελευταία διετία ο Μόργκαν πέρασε από Βίρτους Ρόμα, Ναντ και Παρί Λεβαλουά, για να υπογράψει το φετινό καλοκαίρι στην Κύμη. Και δεν άργησε να γίνει σημείο αναφοράς στη νέα του ομάδα, αριθμώντας μέχρι στιγμής 12.8 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 1.2 κοψίματα μέσο όρο, όντας εκ των ηγετών της Κύμης, που μετράει 2 νίκες τις πρώτες πέντε αγωνιστικές.

Ο Μόργκαν δεν είχε εύκολη ζωή. Χρειάστηκε να ξεπεράσει δυσκολίες που άλλοι δε μπορούν καν να φανταστούν. Πλέον ωστόσο είναι καλά και μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει βρει πατήματα στην ζωή του, έχοντας καταφέρει παράλληλα να εξελιχθεί φέτος σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της Stoiximan.gr Basket League. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ