ΚΥΜΗ

Σχίζας, ο δεύτερος στην Κύμη

Σχίζας, ο δεύτερος στην Κύμη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σταύρος Σχίζας αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της Κύμης, με τους νεοφώτιστους να ανακοινώνουν επίσημα την απόκτηση του 26χρονου γκαρντ/φόργουορντ.

Μετά τον Μάρτιν Πάλμλαντ , ήταν η σειρά του Σταύρου Σχίζα. Ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί το δεύτερο "χτύπημα" της Κύμης το φετινό καλοκαίρι, προσθέτοντας μία ακόμη λύση στη "φαρέτρα" του Βασίλη Μπρατσιάκου.

Ο πρώην αρχηγός του Ρεθύμνου βρισκόταν εδώ και μερικές ημέρες πολύ κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση της Κύμης, όπως άλλωστε είχε τονίσει το Sport24.gr . Οι συζητήσεις είχαν ευτυχή κατάληξη και κάπως έτσι οι νεοφώτιστοι προσέθεσαν στο δυναμικό τους έναν έμπειρο -από τα της Basket League- παίκτη, που την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση της Κύμης αναφέρει:

" Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Σταύρο Σχίζα, με τον 27χρονο γκαρντ να αποτελεί το 2ο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Κύμης!

Ο Σταύρος Σχίζας έχει ύψος 1.96 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3. Τα τελευταία δύο χρόνια φορούσε την φανέλα του Ρεθύμνου στην Α1, όντας μάλιστα αρχηγός της κρητικής ομάδας την φετινή σεζόν. Αυτές οι δύο σεζόν αποτελούσαν στην ουσία τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του Σχίζα, καθώς τα προηγούμενα 4 χρόνια βρισκόταν σε κολέγιο στην Αμερική. Μάλιστα, την τελευταία του χρονιά στο Ρότσεστερ ήταν εντυπωσιακός, έχοντας 19,1 πόντους μ.ο. με 56,3% στα δίποντα και 44,2 % στα τρίποντα.

Παρότι άπειρος λοιπόν στο επαγγελματικό μπάσκετ, κατάφερε να έχει πολύ καλή παρουσία με την φανέλα του Ρεθύμνου και να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του στο παρκέ. Φέτος που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του οι Κρητικοί ήταν απολύτως ευχαριστημένοι με την προσφορά του στην ομάδα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση τους επιθυμούσαν να ανανεώσουν την συνεργασία τους για ακόμα 2 χρόνια. Ο Σχίζας όμως δεν αποδέχτηκε την πρόταση τους και αποχώρησε από την Κρήτη, για να γίνει λίγες ημέρες μετά κάτοικος του αλλού μεγάλου νησιού μας, της Εύβοιας!

Με την μεταγραφή του Σχίζα η διοίκηση της Κύμης έβαλε στην "φαρέτρα" του κόουτς Μπρατσιάκου ένα πολυεργαλείο που παίζει εξαιρετική άμυνα, σουτάρει με πολύ καλά στατιστικά από το τρίποντο, ενώ έχει και πλούσια αθλητικά προσόντα. Το σημαντικότερο είναι το ότι κερδίζοντας την υπογραφή ενός παίκτη που διεκδικούσαν πολλές ομάδες της Α1 δείχνει με εμφατικό τρόπο τις υψηλές βλέψεις που υπάρχουν για την φετινή σεζόν. Είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν νέα δυναμικά χτυπήματα από την Κύμη"!

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ