ΚΥΜΗ

Προσθήκες "χρυσάφι" για την Κύμη

Προσθήκες "χρυσάφι" για την Κύμη
EUROKINISSI

Η Κύμη πέρασε από τα Τρίκαλα (60-71) μία εβδομάδα μετά το "διπλό" επί του Πανιωνίου, με τους παίκτες που αποκτήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες να έχουν αποδειχθεί "χρυσάφι" για τους Ευβοιώτες.

Το απόγευμα δεύτερης ημέρας του Δεκεμβρίου, ο Πανιώνιος υποδέχτηκε την Κύμη, με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται στο 0-6 στη Stoiximan.gr Basket League. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν με δύο νέους ξένους. Ο ένας εξ αυτών έκανε τη διαφορά, κι έβαλε την υπογραφή του στο 92-91 της Κύμης.

Ο λόγος για τον Θαντ ΜακΦάντεν, ο οποίος μέτρησε 35 πόντους σε 40 λεπτά συμμετοχής, με 7/11 τρίποντα, ορισμένα εκ των οποίων πολύ καθοριστικά. Ο έτερος ξένος ήταν ο Μάικλ Κάιζερ. Σε αντίθεση με τον ΜακΦάντεν, ο Κάιζερ έμεινε μόλις για 6 αγωνιστικά λεπτά στο παρκέ και δεν πρόσφερε κάτι στην ομάδα του.

Προφανώς, ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ χρειαζόταν λίγες ακόμα ημέρες για να προσαρμοστεί και να βρει το ρόλο του στην Κύμη. Έτσι έγινε. Μία εβδομάδα αργότερα -στις 9 Δεμβρίου- ο Κάιζερ έμεινε στο παρκέ για 19 λεπτά, μέτρησε 10 πόντους με 5/8 δίποντα, κατέβασε 12 ριμπάουντ (5 επιθετικά) κι έκοψε 4 φορές τους αντιπάλους του. Ήταν καθοριστικός για να φτάσει η ομάδα του στο 71-60 και στη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη της στη Stoiximan.gr Basket League.

Προσθήκες "χρυσάφι" για την Κύμη
EUROKINISSI

Η αξία του ΜακΦάντεν είναι δεδομένη . Πρόκειται για έναν σπουδαίο σκόρερ, που μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του (σ.σ. στα Τρίκαλα πέτυχε μόλις 6 πόντους με 3/12 σουτ), ωστόσο θα δώσει λύσεις. Το ίδιο μπορεί να κάνει κι ο Κάιζερ, ο οποίος ξεχωρίζει με τα αθλητικά του προσόντα και μπορεί να προσφέρει και στις δύο μεριές του παρκέ.

Οι συγκεκριμένες προσθήκες, έχουν βελτιώσει αισθητά την ομάδα της Κύμης, η οποία από το 0-6 βρέθηκε στο 2-6 με δύο εκτός έδρας νίκες και διεκδικεί με αξιώσεις την παραμονή της στη Stoiximan.gr Basket League. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές. Τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, οι Ευβοιώτες έφεραν ξανά στην Ελλάδα τον Γκάρι ΜακΓκι.

Προσθήκες "χρυσάφι" για την Κύμη
EUROKINISSI

Ο Αμερικανός σέντερ -που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου- μέτρησε 11 πόντους και 12 ριμπάουντ (6 επιθετικά) στη νίκη επί των Τρικάλων. Συνολικά, σε 5 συμμετοχές έως τώρα, σημειώνει 11.2 πόντους κατά μέσο όρο και κατεβάζει 8.4 "σκουπίδια", εκ των οποίων τα 5.2 επιθετικά! Κοινώς, πρόκειται για ακόμα έναν παίκτη που μπορεί να ξεκίνησε τη χρονιά αλλού, αποδεικνύεται καθοριστικός για την ομάδα της Κύμης.

Εκτός από τους ξένους, ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε ρόλο και στον πολύπειρο Νίκο Μπάρλο, ο οποίος μπορεί να μην έχει εντυπωσιακή στατιστική, αλλά προσφέρει σε πολλούς τομείς με την εμπειρία του. Οι παραπάνω κινήσεις, σε συνδυασμό με τους έμπειρους Έλληνες που υπήρχαν ήδη στο ρόστερ (βλ. Γλυνιαδάκης, Μανωλόπουλος, Τσαγκαράκης), αλλά και τους ξένους που έχουν προσφέρει αρκετά -όπως ο Τζόουνς κι ο Οκερέαφορ- έχουν ανεβάσει επίπεδο την Κύμη.

Η ομάδα από την Εύβοια έδειχνε να χάνει τον δρόμο της στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, πλέον, όμως, βρίσκεται "καβάλα στο άλογο", έχοντας ήδη δύο "διπλά", τη στιγμή που πέρυσι σώθηκε με 0-13 μακριά από το γήπεδο της!

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ