ΚΥΜΗ

Ο ΜακΦάντεν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα

Ο ΜακΦάντεν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα
EUROKINISSI

Ο Θαντ ΜακΦάντεν (35π.) είναι ο βασικός λόγος που ο Πανιώνιος έμεινε στο… 0 και το Sport24.gr γράφει για τον Αμερικανό σκόρερ, ο οποίος έκανε τη διαφορά από το πρώτο του κιόλας ματς με τη φανέλα της Κύμης. (VIDEO)

Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος και η Κύμη μας χάρισαν ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Παρά την απουσία του κόσμου, λόγω της τιμωρίας του Ιστορικού, το ματς ήταν εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι μπήκαν στο παρκέ με ρεκόρ 0-6. Εν τέλει, εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν οι φιλοξενούμενοι με 92-91 μετά από παράταση . Πρωταγωνιστής ο Θαντ ΜακΦάντεν.

Ο Αμερικανός γκαρντ αποκτήθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες , ωστόσο ο coach Καστρίτης δεν δίστασε να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον άφησε στο παρκέ για 40 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα κι εκείνος δικαίωσε όσους τον πίστεψαν, σημειώνοντας 35 πόντους με 7/11 τρίποντα! Άξιο αναφοράς πως υπέπεσε σε μόλις 1 λάθος, ενώ είχε για μεγάλο διάστημα τη μπάλα στα χέρια του, ωστόσο δεδομένα αυτό που ξεχώρισε και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην πρώτη της φετινή νίκη -και παράλληλα στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League- ήταν οι πόντοι που πέτυχε.

Ο ΜακΦάντεν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα
EUROKINISSI

Ο ΜακΦάντεν πέτυχε 35 πόντους στο ντεμπούτο του με την Κύμη, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση, καθώς είναι σκόρερ και στην ουσία έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: Έβαλε τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Κι η έως τώρα πορεία του αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας έχει γεννηθεί στις 29 Μαΐου του 1987 στο Μίσιγκαν. O πατέρας του -Thad McFadden Sr.- ήταν αθλητής του NFL, ωστόσο ο γιος του ακολούθησε διαφορετικό δρόμο. Αρχικά έπαιξε μπάσκετ στο Flint Southwestern κι από το High School κιόλας ξεχώρισε με το ταλέντο του στην επίθεση, αλλά και για την ικανότητα του στο μακρινό σουτ. Ακολούθησε η κολεγιακή πορεία. Ο ΜακΦάντεν έπαιξε στο St. Clair Country CC από το 2005 έως το 2007 και ως sophomore μέτρησε 23 πόντους κατά μέσο όρο. Ακολούθως, πήγε στο Fairmont State κι έκανε τη διαφορά στη Division II του NCAA σκοράροντας 25.4 πόντους ανά παιχνίδι. Δεν έγινε drafr κι αποφάσισε να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη.

Την πρώτη του μπασκετική στέγη την βρήκε στην Τσεχία. Έπαιξε στη Sluneta Usti Nad Labem από το 2009 έως το 2012 και κατάφερε να ηγηθεί της ομάδας του. Χαρακτηριστικό είναι πως τη σεζόν 2011-12 είχε 18.2 πόντους κατά μέσο όρο, με ποσοστό κοντά στο 40% στα τρίποντα. Ακολούθως, πήρε μεταγραφή για τη Μπράουνσβαϊγκ και είχε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του σε μία πιο διάσημη λίγκα.

Ο προπονητής που τον επέλεξε ήταν ο Κώστας Φλεβαράκης, ωστόσο ο ΜακΦάντεν δεν έπιασε. Έμεινε στους 5.5 πόντους κατά μέσο όρο, με τον βασικό λόγο να είναι πως η ομάδα είχε επενδύσει τότε στο ταλέντο του Ντένις Σρέντερ -του νυν σταρ γκαρντ των Ατλάντα Χοκς- επομένως ο νυν γκαρντ της Κύμης δεν είχε τον χώρο που ήθελε για να δράσει. Έτσι, η Μπράουνσβαϊγκ τον έδωσε ξανά δανεικό στην ομάδα που έπαιζε στην Τσεχία κι εκείνος ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2012-13 με μέσο όρο 16.3 πόντους. Μεταξύ άλλων, εκείνη τη χρονιά στο ρόστερ ήταν κι ο πολύπειρος Λούμπος Μπάρτον αλλά κι ο Βρετανός σέντερ, Έρικ Μπόατενγκ, που έχει παίξει στο Περιστέρι.

ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αφού δεν τα κατάφερε στη Γερμανία, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του ΑΠΟΕΛ και το καλοκαίρι του 2013 να μετακομίσει στην Κύπρο. Μία απόφαση που εν τέλει αποδείχθηκε εξαιρετική, καθώς εκεί ο ΜακΦάντεν βρήκε τη μπασκετική του Ιθάκη! Τη σεζόν 2013-14 μέτρησε 14.1 πόντους με 39.3% στα τρίποντα και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το πρώτο από τα τρία, καθώς ακολούθησαν εκείνα το 2015 και το 2016. Μάλιστα, το 2015 έκανε το νταμπλ Με τη σημαντική σημείωση πως είχε αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ και είχε μεταβεί στην ΑΕΚ Λάρνακας. Εκτός από τους ομαδικούς τίτλους, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Κύπρο το 2014 και το 2016, ενώ πήρε μέρος και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2015-16 σημείωνε 17.6 πόντους κατά μέσο όρο στο FIBA Europe Cup με ποσοστό 41.1% στα τρίποντα. Την ίδια περίοδο στο κυπριακό πρωτάθλημα είχε 16.6 πόντους ανά παιχνίδι, καλύτερος από τους 15.6 που είχε τη σεζόν 2014-15.

Ο ΜακΦάντεν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα

Γενικότερα, ο ΜακΦάντεν έκανε την διαφορά στην Κύπρο κι αγαπήθηκε αρκετά εκεί….

ΠΑΟΚ, ΚΑΡΠΟΣ ΚΑΙ… ΞΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο ΜακΦάντεν έπαιξε αρχικά στη Γαλλία. Φόρεσε τη φανέλα της Νανσί και δεν είχε αρνητική παρουσία, καθώς μέτρησε 11.9 πόντους κατά μέσο όρο. Μοναδικό μελανό σημείο πως τα ποσοστά του στο μακρινό σουτ είχαν μειωθεί στο 27.8%. Ο ΠΑΟΚ, όμως, τον έπεισε να αφήσει τη Γαλλία και έρθει στην Ελλάδα. Τον Δεκέμβριο του 2016, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία κι ο "δικέφαλος" βρήκε τον παίκτη που θα έπαιρνε τη θέση του Ντάριλ Μπράιαντ.

Ο ΜακΦάντεν έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα
EUROKINISSI

Ο Μακ Φάντεν αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην επίθεση κι η αλήθεια είναι πως στο Basketball Champions League τα κατάφερε ιδανικά, καθώς σε 8 συμμετοχές μέτρησε 16.1 πόντους κατά μέσο όρο, με ποσοστό 42.9% στα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6.75 πόντων. Στη Stoiximan.gr Basket League περιορίστηκε στους σχεδόν 10 πόντους ανά παιχνίδι και το καλοκαίρι αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη. Μετακόμισε στην ΠΓΔΜ και φόρεσε τη φανέλα της Κάρπος Σόκολι. Έκανε ξανά αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Σκόραρε. Σε 2 συμμετοχές στα προκριματικά του Basketball Champions League μέτρησε 19.5 πόντους, σε 4 ματς στο FIBA Europe Cup είχε 14.8 πόντους, ενώ στο τοπικό πρωτάθλημα σημείωσε 13 ανά παιχνίδι με πάνω από 40% στα τρίποντα.

Η Κύμη, όμως, τον έπεισε να επιστρέψει στη Stoiximan.gr Basket League και φαίνεται πως έκανε την κίνηση ματ, αφού ήδη την οδήγησε σε μία καθοριστικής σημασίας νίκη...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ