ΚΥΜΗ

"Με ημερομηνία λήξης οι ομάδες χωρίς Έλληνες"

"Με ημερομηνία λήξης οι ομάδες χωρίς Έλληνες"

Ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος αναφέρθηκε στο νέο μέτρο των έξι ξένων παικτών στην Basket League, διευκρινίζοντας πως οι ομάδες θα έχουν ημερομηνία λήξης χωρίς το ελληνικό στοιχείο (PHOTO).

Ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, με δημόσια τοποθέτησή του στο Facebook, εξήγησε πως δεν νοείται ελληνική ομάδα χωρίς ντόπιους και επανέλαβε πως δεν είναι αντίθετος με το νέο κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, αρκεί οι ξένοι να είναι δεδομένης αξίας και ποιότητας.

Θυμίζουμε πως, πρόσφατα, είχε αναφέρει τα εξής: "Οι έξι ξένοι είναι καλό, δεν είμαι αντίθετος. Όσο για τους Έλληνες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είναι πανάκεια οι Έλληνες παίκτες. Εμείς θα έχουμε 9-10 στο ρόστερ μας, αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Έλληνας θέλει να παίξει, να δουλέψει σκληρά, να είναι στο γήπεδο ώρες και όχι να πίνει καφέδες. Δεν γίνεται με χάρες… Δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ αφ' υψηλού, αν είσαι τεμπέλης, ρουφιάνος, γκρινιάρης, τζογαδόρος".

Η νέα διευκρινιστική δήλωσή του: "Επειδή κάποιες κουβέντες μου παρερμηνεύτηκαν και προς αποκατάσταση της αλήθειας λέω το εξής: Έξι Αμερικανοί για εμένα είναι ΟΚ, αλλά να είναι δεδομένης αξίας και ποιότητας. Όσο για τους Έλληνες παίκτες, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι με σκυμμένο κεφάλι και ταπεινότητα να δουλέψουν σκληρά με πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, ώστε να ανταγωνιστούν / συναγωνιστούν επάξια τους ξένους, αποδεικνύοντας ότι δίκαια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί οι ελληνικές ομάδες θα… έχουν ημερομηνία λήξης χωρίς το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους. επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο Έλληνας παίκτης -γιατί έτσι είναι η φύση του- μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, στηρίζει την ομάδα του παίζοντας πολλές φορές απλήρωτος (ενώ ο ξένος με την παραμικρή καθυστέρηση θα αφήσει την ομάδα και θα φύγει), κρατάει τα αποδυτήρια ενωμένα και τέλος… δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να υπάρξει ελληνικό μπάσκετ… χωρίς Έλληνες παίκτες!".

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ