ΚΥΜΗ

ΜακΦάντεν, ο... Μεσσίας της Κύμης

ΜακΦάντεν, ο... Μεσσίας της Κύμης

O Θαντ ΜακΦάντεν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League οδήγησε την Κύμη στον θρίαμβο επί του Αρη και παρέμεινε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Κύμη στις πρώτες έξι αναμετρήσεις της φετινής σεζόν μέτρησε ισάριθμες ήττες, με την επικράτηση του Γυμναστικού Λάρισας στην έδρα της στις 28 Οκτωβρίου με 71-70 να την πληγώνει περισσότερο. Η ομάδα της Εύβοιας, όμως, ούτε τα... έβαψε μαύρα, ούτε πανικοβλήθηκε. Συνέχισε να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης μετά το... πάρτι με τον Αρη .

"Μπορώ να διαβεβαιώσω τον καθένα ότι τα παιδιά και στο 0-6 δεν σταμάτησαν να δουλεύουν και γι’ αυτό είμαστε σήμερα περήφανοι", είπε μεταξύ άλλων ο Ελληνας κόουτς της Κύμης, η οποία, όμως, μετά την αρχή της αρχή της σεζόν προέβη στην απόκτηση του Μάικλ Κάιζερ, του Γκάρι ΜακΓκι, του Νίκου Μπάρλου και του Θαντ ΜακΦάντεν, στο πρόσωπο του οποίου βρήκε τον νέο της ηγέτη.

Ο 30χρονος γκαρντ μάλιστα προσαρμόστηκε με το "καλημέρα", καθώς ήξερε τα... κατατόπια της Stoiximan.gr Basket League από την περσινή του παρουσία στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ο ΜακΦάντεν στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2016-7 ενίσχυσε τις προσπάθειες του "Δικεφάλου", με τον οποίο πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα κι εντέλει ολοκλήρωσε έχοντας 18 συμμετοχές στη Stoiximan.gr Basket League με μέσο όρο 10 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 0,1 μπλοκ, 0,7 κλεψίματα κι 1,7 λάθη.

Ο ΜακΦάντεν εν συνεχεία υπέγραψε στην Κάρπος Σόκολι, με την οποία στο πρωτάθλημα της ΠΓΔΜ είχε μέσο όρο 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ, ενώ από τις 22 Νοεμβρίου ανήκει κι επίσημα στην οικογένεια της Κύμης. Ο Αμερικανός γκαρντ μάλιστα στο ντεμπούτο του κλήθηκε να ηγηθεί των προσπαθειών της ομάδας του σε έναν... τελικό.

Η Κύμη στην 7η "στροφή της Stoiximan.gr Basket League αντιμετώπισε τον Πανιώνιο κι έφυγε από τη Νέα Σμύρνη νικήτρια στην παράταση με 92-91, με τον Θαντ ΜακΦάντεν να σταματάει στους 35 πόντους με 4/4 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ στη συγκομιδή του είχε 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 40:30 συμμετοχής. Ο Θαντ ΜακΦάντεν μάλιστα μοιράστηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής με τον συμπαίκτη του, Κάμερον Τζόουνς, ο οποίος, όμως, π αραδέχθηκε πως MVP έπρεπε να αναδειχθεί ο 30χρονος γκαρντ.

ΜακΦάντεν, ο... Μεσσίας της Κύμης

Ο ΜακΦάντεν απέναντι στα Τρίκαλα έμεινε σε.. ρηχά νερά (6 πόντοι, 3/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/1 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 34:50), αλλά η ομάδα του έφυγε με το διπλό (71-60) από την Θεσσαλία.

Ο Αμερικανός άσος, όμως, στην 9η "στροφή" της Stoiximan.Gr Basket League επανήλθε στις υψηλές πτήσεις και οδήγησε την Κύμη στον θρίαμβο επί του Αρη. Ο ΜακΦάντεν.. φλέρταρε πάλι με την 30άρα, καθώς σημείωσε 29 πόντους με 4/7 δίποντα, 6/7 τρίποντα, και 3/4 βολές, ενώ έδωσε 2 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, έκλεψε 1 μπάλα κι έκανε 1 λάθος.

Τα ποσοστά ευστοχίας (47,8% δίπ,, 61,9% τρ., 81,8% β.) του ΜακΦάντεν - παρότι το δείγμα αγώνα ακόμα είναι μικρό - εντυπωσιάζουν και έχουν συμβάλλει και αυτά, ώστε ο ισχυρός άνδρας της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου να χρησιμοποιεί τραγούδια της Κατερίνας Στανίση για να αποθεώσει τον γκαρντ της ομάδας του.

Η Κύμη με την υπογραφή του Θαντ ΜακΦάντεν δεν έπιασε λαβράκι, καθώς γνώριζε τι παίκτη αποκτούσε και ο 30χρονος γκαρντ έχει φροντίσει να φανεί αντάξιος των προσδοκιών και να οδηγεί την ομάδα του στον δρόμο της παραμονής.

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ