ΚΥΜΗ

Ανακοινώθηκε και... προπονήθηκε ο Μόργκαν

Ανακοινώθηκε και... προπονήθηκε ο Μόργκαν

Η Κύμη ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο κοντά στα καλάθια, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζόρνταν Μόργκαν, ο οποίος πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Μπρατσιάκου

Η Κύμη συνεχίζει να ενισχύεται ενόψει της παρθενικής της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 και στο πλαίσιο αυτό απέκτησε τον Αμερικανό φόργουορντ / σέντερ, Τζόρνταν Μόργκαν, ο οποίος αφού συμφώνησε να φορέσει τη φανέλα των νεοφώτιστων στη συνέχεια πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μπρατσιάκου.

ΜΟΡΓΚΑΝ: "ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ"

Η φετινή χρονιά λοιπόν θα βρει τον Τζόρνταν Μόργκαν στην Κύμη, με τον ίδιο να είναι έτοιμος να προσθέσει επιπλέον δύναμη και αυταπάρνηση στο παιχνίδι της ομάδας του κόουτς Μπρατσιάκου. Με την άφιξη του στο ξενοδοχείο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κύμης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι άνθρωποι της Κύμης, αλλά και από τις πρώτες εντυπώσεις από την πόλη της Χαλκίδας. Επιπλέον, είπε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι για αυτόν ....αχαρτογράφητα νερά, καθώς έχει φροντίσει να πάρει τις πληροφορίες του. " Έχω αγωνιστεί δύο σεζόν στην Ευρώπη, μία στην Ιταλία και μία στην Γαλλία, οπότε γνωρίζω αρκετά πράγματα για την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Επίσης, έχω πολλούς γνωστούς που αγωνίζονται ή έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και φρόντισα να συλλέξω πολλές πληροφορίες για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρω λοιπόν ότι η Basket League είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης και βλέπω την παρουσία μου εδώ ως μια ευκαιρία να δείξω τις ικανότητες μου και να εξελιχτώ ακόμα περισσότερο ως παίκτης".

Ποιος όμως ο στόχος του 25χρονου παίκτη για την φετινή σεζόν που θα φοράει την φανέλα της Κύμης; " Ο πρωταρχικός μου στόχος για την σεζόν είναι να έχω όσο την δυνατόν καλύτερη απόδοση, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και να καταφέρει να μπει στα play off".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόκτηση του Μόργκαν αναφέρει

" Ο Jordan Morgan έφτασε σήμερα στην Ελλάδα, "έδωσε τα χέρια" με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης και έγινε επισήμως ο 6ος φετινός ξένος παίκτης της ομάδας. Ο Αμερικάνος καλαθοσφαιριστής είναι 25 ετών, έχει ύψος 2,04μ. και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και ως σέντερ. Με την προσθήκη του Morgan η Κύμη δυναμώνει ακόμα περισσότερο μέσα στην ρακέτα, όπου ήδη υπάρχουν οι Τουτζιαράκης και Σιγκούνας, κατά πολλούς οι κορυφαίοι παίκτες της περσινής Α2, και ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Ο Jordan Morgan είμαι μια ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αθλητή και ανθρώπου. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Michigan, όπου ξεχώρισε τόσο για τις αθλητικές του επιδόσεις όσο και για τις ακαδημαϊκές. Αποφοίτησε το 2014 έχοντας πάρει δυο πτυχία, ένα bachelor και ένα master. Δεν κατάφερε να γίνει ντραφτ, αλλά έκλεισε να αγωνιστεί στην Ιταλία με την φανέλα της Ρόμα. Εκεί πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις, έχοντας 8,1 πόντους και 6,5 ριμπάουντ. Παράλληλα, έδειξε και τον εξαιρετικό του χαρακτήρα ιδρύοντας στην πατρίδα του ένα μη κερδοσκοπικό κοινωφελή οργανισμό που έχει σκοπό να παρέχει εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη σε νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τον Jordan Morgan Foundation.

Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Morgan στην Γαλλία και την Ναντ, ενώ τον Γενάρη του 2016 μετακόμισε στην Παρί Λεβαλουά. Τελικά έκλεισε την σεζόν στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA, το NBDL, φορώντας την φανέλα του Canton Charge. Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε στον Jordan Morgan να ευοδωθούν οι στόχοι του, να έχει πάνω από όλα υγεία και μαζί με τους συμπαίκτες του να βοηθήσουν την Κύμη να φτάσει σε νέες επιτυχίες".

TAGS ΚΥΜΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ