ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Χριστοδούλου στο Sport24.gr: "Ο Μαρκόπουλος ήταν ο λόγος που πήγα στον Κόροιβο"

Χριστοδούλου στο Sport24.gr: "Ο Μαρκόπουλος ήταν ο λόγος που πήγα στον Κόροιβο"
Χριστοδούλου INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου τόνισε πως η παρουσία του Χάρη Μαρκόπουλου στην ομάδα ήταν ο λόγος που επέλεξε τον Κόροιβο και εύχεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό περισσότερο έτοιμος.

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013, υπογράφοντας με την ομάδα του Πειραιά πενταετές συμβόλαιο. Πέρσι έζησε την εμπειρία ενός Final-Four με τους ερυθρόλευκους, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά δεν είχε ενεργό χρόνο συμμετοχής.

Στα 20 του χρόνια (22/2/1995) του πλέον και λίγο πριν ξεκινήσει η τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Χριστοδούλου παραχωρήθηκε δανεικός στον Κόροιβο, κάτι που το ήθελε τόσο ο Έλληνας γκαρντ, όσο και η ομάδα, ώστε να παίξει μπάσκετ σε έναν σύλλογο που θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Και η λύση βρέθηκε στην ομάδα της Αμαλιάδας, στην οποία έχει στόχο να εξελιχθεί σαν παίκτης, επιστρέφοντας πιο έτοιμος στο μεγάλο λιμάνι.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Κηφισιά, με τον Κόροιβο Αμαλιάδας να παίρνει ένα μεγάλο "διπλό" (60-61) , ο Ανδρέας Χριστοδούλου μίλησε στο Sport24.gr. Επεσήμανε πως ο κόουτς Χάρης Μαρκόπουλος ήταν ο μεγάλος λόγος που αποφάσισε να πάει ως δανεικός σε αυτή την ομάδα, εύχεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε ως ευλογία την εμπειρία ενός Final-Four και επεσήμανε πως οι Πειραιώτες θέλουν χρόνο ώστε να βρουν τον ρυθμό τους.

Χριστοδούλου στο Sport24.gr: "Ο Μαρκόπουλος ήταν ο λόγος που πήγα στον Κόροιβο"
Κόροιβος INTIME SPORTS

"Διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι τους"

Για τη νίκη του Κόροιβου απέναντι στη Κηφισιά είπε τα εξής: "Όλη την βδομάδα προετοιμαστήκαμε αρκετά καλά για το παιχνίδι. Το διαβάσαμε σωστά και ξέραμε που πρέπει να χτυπήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, παίξαμε καλά, κάποια στιγμή η Κηφισιά έκανε το δικό της μπάσιμο μέσα στο ματς, αλλά καταφέραμε ακολούθως να προηγηθούμε και να πάρουμε τον έλεγχο. Αμυντικά ήμασταν πάρα πολύ καλά και ήταν όπλο μας το γεγονός πως διαβάσαμε καλά τις φάσεις. Το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε είχε χαρακτήρα ντέρμπι. Στο τέλος όμως βάλαμε ορισμένα μεγάλα σουτ και ήμασταν εύστοχοι και από τις βολές".

"Ήθελα και εγώ, αλλά και ο Ολυμπιακός να πάω δανεικός"

Το να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα, ήταν κάτι που το ήθελε τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ολυμπιακός. Για το θέμα μας είπε τα εξής: "Το ότι πήγα δανεικός ήταν κάτι που το ήθελαν και οι δύο πλευρές. Και εγώ σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερο να πάω σε μία ομάδα που θα παίζω, αλλά και ο Ολυμπιακός το ήθελε αυτό. Είχα μιλήσει με τον κόουτς Σφαιρόπυλο, με ήθελε στην ομάδα, πιστεύει σε μένα, αλλά έκρινε και εκείνος πως θα ήταν προτιμότερο να πάω σε μία ομάδα που θα έχω ενεργό χρόνο συμμετοχής. Γιατί αν έμενα στον Ολυμπιακό θα έπαιζα ελάχιστα. Όπως είπες και εσύ, για να βρω ρυθμό θα πρέπει να παίζω και αυτό ισχύει για κάθε παίκτη. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί παντού και είναι λογικό και κατανοητό να θέλει έτοιμους παίκτες. Εγώ ακόμη δεν είμαι. Εδώ στον Κόροιβο τώρα μου έχει δοθεί μία καλή ευκαιρία ώστε να βρω χρόνο, να πάρω εμπειρίες, να βρω τον ρυθμό μου και φυσικά να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να επιστρέψω στον Ολυμπιακό περισσότερο έτοιμος, ώστε ακολούθως να βρω και εκεί χρόνο και χώρο στην ομάδα".

"Ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές αλλαγές φέτος, θέλει χρόνο"

Για την αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων στο ξεκίνημα της σεζόν επεσήμανε πως οι Πειραιώτες θέλουν τον χρόνο τους: "Ο Ολυμπιακός φέτος έκανε αρκετές αλλαγές. Έφυγαν ορισμένοι σημαντικοί παίκτες του ρόστερ, με αποτέλεσμα να προστεθούν νέα πρόσωπα στο ροτέισον. Θέλει χρόνο η ομάδα, και ειδικά οι καινούριοι παίκτες ώστε να βρουν ρυθμό και τα πατήματα τους. Τώρα τελευταία ο Ολυμπιακός κάνει καλές εμφανίσεις και παίρνει νίκες. Η ομάδα ήδη δείχνει πως βελτιώνεται. Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα βελτιώνεται, υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ".

Χριστοδούλου στο Sport24.gr: "Ο Μαρκόπουλος ήταν ο λόγος που πήγα στον Κόροιβο"
Χριστοδούλου INTIME SPORTS

"Είναι ευλογία το να ζήσεις σαν παίκτης ένα Final-Four"

Πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, ενώ συμμετείχε και στο Final-Four της Μαδρίτης. Η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη: "Ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο το να αγωνιστώ σε έναν Final-Four και ειδικά με τον Ολυμπιακό. Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να παρακολουθώ τον Ολυμπιακό να παίζει στα Final-Four και έλεγα μακάρι κάποια στιγμή να καταφέρω να το ζήσω αυτό με τον Ολυμπιακό.

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μπορεί να μην έπαιξα, μπορεί να ήμουν εκτός αποστολής, αλλά ήταν μία τεράστια εμπειρία για μένα αυτό που έζησα. Το ταξίδι στη Μαδρίτη, η προετοιμασία της ομάδας για αυτά τα παιχνίδια, οι προπονήσεις, η έναρξη του τουρνουά, οι κουβέντες με τα παιδιά στα αποδυτήρια, οι συζητήσεις πριν και μετά τα ματς, η μεγάλη νίκη και η χαρά με τη νίκη στον ημιτελικό επί της ΤΣΣΚΑ αλλά και η πικρία στον τελικό που χάσαμε το τρόπαιο από την Ρεάλ. Κρατώ κάθε στιγμή που έζησα.

Ήταν μία συγκλονιστική και τεράστια εμπειρία για μένα. Παραστάσεις και εικόνες από το υψηλότερο επίπεδο που σου μένουν. Ήταν όμορφη στιγμή φυσικά και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα, ύστερα από τρία χρόνια, γιατί ήταν κάτι που το ήθελαν πάρα πολύ οι πάντες στην ομάδα. Όσο για το Final-Four, το επόμενο όνειρο είναι να καταφέρω να φτάσω πάλι εκεί με τον Ολυμπιακό, έχοντας ενεργό χρόνο συμμετοχής. Είναι ευλογία το να ζήσει ένας μπασκετμπολίστας την συμμετοχή του σε ένα Final-Four. Μοναδική και αξέχαστη εμπειρία".

Χριστοδούλου στο Sport24.gr: "Ο Μαρκόπουλος ήταν ο λόγος που πήγα στον Κόροιβο"
Χάρης Μαρκόπουλος INTIME SPORTS

"Ο Μαρκόπουλος μου μαθαίνει πως να παίζω πιο σωστά το μπάσκετ"

Όσον αφορά για την άποψη του για τον προπονητή της ομάδας, Χάρη Μαρκόπουλο, ο Ανδρέας Χριστοδούλου, μιλώντας στο Sport24.gr, είχε να πει τα καλύτερα: "Ο κόουτς Χάρης Μαρκόπουλος είναι ο μεγάλος λόγος που αποφάσισα να πάω ως δανεικός στον Κόροιβο. Τον ξέρω από παλιά. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ τόσο σαν χαρακτήρα, όσο και σαν προπονητή. Κάναμε κάποιες προπονήσεις μαζί παλαιότερα και τότε τον γνώρισα. Είχα μία καλή σχέση μαζί του. Ξέρω πως στα νεανικά του χρόνια ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης και θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά στάθηκε άτυχος με τραυματισμούς. Πλέον, κάνει την δική του προσπάθεια σαν προπονητής. Είναι ταλαντούχος και αγαπάει το μπάσκετ.

Προσωπικά με βοηθάει πάρα πολύ. Μετά τα παιχνίδια μου μιλάει και μου εξηγεί πράγματα. Με στηρίζει και θέλει να με βοηθήσει στο πως να λειτουργώ καλύτερα σαν παίκτης μέσα στο παρκέ. Πως να παίζω πιο σωστά μπάσκετ. Είναι πραγματικά τυχερός, αλλά και ιδιαίτερα χαρούμενος, που έχω έναν άνθρωπο σαν τον Χάρη Μαρκόπουλο για προπονητή. Ο ρόλος μου είναι φέτος περισσότερο να πασάρω, αλλά και να βοηθάω σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της ομάδας. Προσπαθώ να βελτιώνομαι, αλλά και να εξελίσσομαι σαν παίκτης. Αυτό θέλω και μακάρι κάποια στιγμή, πρώτα ο θεός, την υγειά μας να έχουμε, να καταφέρω να επιστρέψω στον Ολυμπιακό, όντας περισσότερο βελτιωμένος ως παίκτης".

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ