ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Χαριτόπουλος στο Sport24.gr: "Παίζουμε στα ίσα τον κάθε αντίπαλο"

Χαριτόπουλος στο Sport24.gr: "Παίζουμε στα ίσα τον κάθε αντίπαλο"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Κοροίβου επί του Άρη και τόνισε πως η ομάδα του δεν πάει να κλέψει κανένα παιχνίδι, αλλά χτυπάει το κάθε ματς στα ίσα. "Η ήττα από τα Τρίκαλα μας έκανε καλό".

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη νίκη του Κοροίβου (67-65) επί του Άρη στην Αμαλιάδα. Ο 31χρονος φόργουορντ της ομάδας τόνισε πως ο Κόροιβος δεν πάει να κλέψει κανένα παιχνίδι, αλλά επιδιώκει να χτυπάει το κάθε ματς στα ίδα, ενώ επεσήμανε πως η ήττα από τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα τους έκανε καλό. Γιατί τους άλλαξε τον τρόπο σκέψης και όχι τον τρόπο παιχνιδιού.

"Πρέπει να προσέξουμε το πως μπαίνουμε στα ματς στη τρίτη περίοδο"

Για τη νίκη του Κοροίβου επί του Άρη, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος σχολίασε τα εξής: "Ήταν ένα μεγάλο μας, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο Άρης, ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος στη σεζόν, έχοντας παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε αντίθεση με εμάς. Σεβόμαστε τον Άρη, γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος, αλλά εμείς πιστεύαμε από την αρχή του αγώνα πως μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να είχαμε χτίσει και μία διαφορά σε διψήφιο αριθμό στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε κάποια λάθη που μας κόστισαν στην αρχή. Αυτό που μας πονάει από την αρχή της σεζόν είναι το γεγονός πως πάντα στη τρίτη περίοδο μπαίνουμε στα παιχνίδια νωθροί με αποτέλεσμα ο αντίπαλος είτε να μας φτάνει στο σκορ, είτε να μας ξεπερνάει με διαφορά.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το προσέξουμε. Κάναμε το ίδιο ξανά απέναντι στον Άρη. Ευτυχώς στο τέλος καταφέραμε και κάναμε αυτή την μεγάλη ανατροπή. Το κάναμε με την ΑΕΚ, το κάναμε και με τον Άρη. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αξιοποιήσαμε σωστά τον χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας μέχρι το τέλος και φτάσαμε στη νίκη".

"Η ήττα από τα Τρίκαλα ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς"

Για το γεγονός πως ο Κόροιβος έχει σημειώσει μόνο νίκες εκτός έδρας και αν πιστεύει πως κόστισαν στην ομάδα κάποιες εντός έδρες ήττες, είπε τα εξής: "Πατάμε καλά στα πόδια μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και δεν μας απασχολεί το τι έγινε πριν. Η αλήθεια είναι πως η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τα Τρίκαλα αποτέλεσε ένα πολύ καλό μάθημα για εμάς. Ήταν μία ήττα που μας έκανε καλό, γιατί άλλαξε ο τρόπος σκέψης μας, αλλά όχι ο τρόπος παιχνιδιού μας. Ο προπονητής έχει την εξής φιλοσοφία την οποία και μας την τονίζει συνεχώς. Δεν πάμε να κλέψουμε κανένα παιχνίδι, αλλά να το πάρουμε στα ίσα. Με σκληρή άμυνα και με ομαδικότητα στην επίθεση. Πάντα παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν πάμε ποτέ να κλέψουμε κάποιο παιχνίδι".

"Έχουμε κίνητρο να αποδείξουμε πράγματα"

Για τον ρόλο του στην ομάδα, αλλά και για την σχέση που έχει με τον Χάρη Μαρκόπουλο, τόνισε τα εξής: "Γνωρίζομαι πολύ καλά με τον Χάρη. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Νιώθω πολύ καλά που δουλεύω μαζί του. Από εμένα ο κόουτς θέλει να βγάζω ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας και να βοηθάω στο να υπάρχουν ισορροπίες. Είναι κάτι που το ζητάει και από τον Παναγιώτη (Βασιλόπουλο). Μας ζητάει περίπου τα ίδια πράγματα και πιστεύω πως και οι δύο κάνουμε σωστά αυτά που μας ζητάει. Το βλέπουμε και εμείς λίγο ανταγωνιστικά. Και οι δυο μας αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τραυματισμούς, έχουμε κίνητρο και θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα.

"Ο Χάρης είναι δουλευταράς, έχει φρεσκάδα και διαθέτει κοινά με τον πατέρα του"

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έχει συνεργαστεί τόσο με τον Χάρη Μαρκόπουλο, όσο και με τον πατέρα του, Σούλη. Άραγε έχουν κοινά σαν προπονητές; "Σαν άνθρωπος, σαν κόουτς, ο Χάρης (Μαρκόπουλος) είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολλές ώρες εκτός γηπέδου, πέρα από τις προπονήσεις στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα κοινό τους χαρακτηριστικό. Παίρνουν πολλή δουλειά για το γραφείο τους.

Έχω δουλέψει και με τους δύο προπονητές και ξέρω τι ζητάνε. Ο Χάρης έχει φρεσκάδα σαν νέος προπονητής. Έχει άποψη, έχει μεγάλη και τρομερή υπομονή, κάτι που δεν το συναντάς εύκολα. Διαθέτει καθαρό μυαλό σε κρίσιμες στιγμές, μία αξιοζήλευτη καθαρότητα μυαλού για το νεαρό της ηλικίας του σαν προπονητής. Επίσης, έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό κλίμα μέσα στην ομάδα. Ξέρει να διαχειρίζεται κάποιες καταστάσεις.

Έχει κοινά με τα πατέρα του. Αγωνιστικά παίζουν περίπου το ίδιο μπάσκετ, απλά ο Χάρης διαθέτει αυτή τη νεανικότητα. Είναι δουλευταράς, δουλεύει με τις ώρες, όπως έκανε και κάνει και ο Σούλης Μαρκόπουλος. Προφανώς και ο πατέρας του υπερτερεί σε εμπειρία, καθώς ένας κόουτς που εργάζεται στην Α1 εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά για το νεαρό της ηλικίας του ο Χάρης είναι ιδιαίτερα ώριμος".

"Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν βλέπουμε παραπέρα"

Άραγε ο Κόροιβος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος; "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς φέτος, είναι κάτι που μας τονίζει συνεχώς ο προπονητής. Δηλαδή, το να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όσο κοινότυπο και κουραστικό ακούγεται, είναι σημαντικό. Δεν βλέπουμε παραπέρα.

Για παράδειγμα, αν έχουμε απέναντι μας τον Ολυμπιακό, δεν θα έχουμε τη νοοτροπία να σκεφτούμε το επόμενο ματς. Κοιτάζουμε το πως θα παίξουμε καλά με τον Ολυμπιακό και αν μία στο... εκατομμύριο καταφέρουμε να τον δυσκολέψουμε ώστε να πάρουμε εμείς τη νίκη, θα παλέψουμε για αυτό.

Βέβαια, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, με όλη αυτή την αστάθεια, για να πετύχουμε τον στόχο μας και να κάνουμε το κάτι παραπάνω, θα παίξουν και άλλα πράγματα ρόλο. Όπως το να υπάρχει συνέπεια σε όλους τους τομείς μέχρι το τέλος της σεζόν. Μακάρι στον Κόροιβο να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα, δίχως οικονομικά προβλήματα".

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ