ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Συμφώνησε με Τζαχι Κάρσον ο Κόροιβος

Arizona State guard Jahii Carson (1) drives to the basket during the first half of a second round NCAA college basketball tournament game against the Texas Thursday, March 20, 2014, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
(AP Photo/Morry Gash) AP

Την απόκτηση του Τζαχι Κάρσον ανακοίνωσε Κόροιβος, ενισχύοντας την περιφέρειά του με έναν "κοντοπίθαρο", αλλά εκρηκτικό γκαρντ, ο οποίος έγραψε ιστορία πριν μερικά χρόνια στα δοκιμαστικά του ΝΒΑ.

Ο Κόροιβος συνεχίζει αθόρυβα τις κινήσεις του. Και η τελευταία ήταν η απόκτηση του Τζαχι Κάρσον (24 χρονών, 1.78 μέτρα, πόιντ γκαρντ), ο οποίος και θα καλύψει την θέση του βασικού πόιντ γκαρντ.

Ο Κάρσον την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Καναδά, έχοντας 20.9 πόντους και 6.6 ασίστ μέσο όρο. Το 2014 είχε αποφασίσει να φύγει νωρίτερα από το Κολέγιο του Arizona State και να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ, χωρίς να τον επιλέξει κάποια ομάδα. Στο μεσοδιάστημα ωστόσο ο ίδιος πρόλαβε να κάνει θόρυβο, αφού πήρε μέρος στο Pre-Draft Combine, όπου και κατέγραψε το υψηλότερο επιτόπιο άλμα (110 εκατοστά!), αλλά και ένα από τα 10 υψηλότερα στην ιστορία του θεσμού!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόκτησής του:

"Η ΚΑΕ Κόροιβος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Jahii Carson.

Ο νέος παίκτης της ομάδας μας γεννήθηκε στην πόλη Phoenix της Arizona, στις 31 Αυγούστου 1992, έχει ύψος 1,78 m κι αγωνίζεται στη θέση του Point Guard.

Σε κολλεγιακό επίπεδο συμμετείχε στο NCAA από το 2011 ως και το 2014 με το Arizona State και μάλιστα το 2013 κατέκτησε το βραβείο του Pac-12 Freshman of the Year, τίτλο ο οποίος έχει απονεμηθεί αντίστοιχα σε αρκετούς νυν και παλαιότερους αστέρες του ΝΒΑ.

Το πρώτο μισό της σεζόν 2014-2015 έπαιξε στο πρωτάθλημα Αυστραλίας/Νέας Ζηλανδίας, ενώ το Φεβρουάριο έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την KK Metalac Valjevo στην Αδριατική Λίγκα. Ακολούθησε η θητεία του στην Adanaspor (2016) στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Τουρκίας και πέρυσι (2016-2017) αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Καναδά με τους Island Storm, μετρώντας κατά μέσο όρο 20,9 πόντους, με 51,3 % στα δίποντα, 38,1% στα τρίποντα, 83,1% στις βολές, 6,6 ασίστ και 4,1 ριμπάουντ σε 35,7 λεπτά συμμετοχής.

Καλωσορίζουμε τον Jahii στην οικογένεια του Κόροιβου και του ευχόμαστε να έχει μία επιτυχημένη χρονιά με τη φανέλα της ομάδας μας!!!"

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του νέου παίκτη της ομάδας της Αμαλιάδας από την περασμένη σεζόν:



(AP Photo/Morry Gash)
TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ