ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Ο Ντουέιν Ντέιβις κράτησε τον Κόροιβο στην κατηγορία

Ο Ντουέιν Ντέιβις κράτησε τον Κόροιβο στην κατηγορία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντουέιν Ντέιβις ήταν ο MVP της ομάδας στην φετινή σεζόν, όντας ο 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά και ο παίκτης που ουσιαστικά κράτησε τον Κόροιβο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας νίκησε το Λαύριο με 86-69, ο Αρκαδικός ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έτσι η ομάδα του Πύργου κατόρθωσε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην κρίσιμη αναμέτρηση κόντρα στο Λαύριο, ο Ντουέιν Ντέιβις ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για τον Κόροιβο, όντας ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 25 πόντους (6/8δ, 2/6τρ, 7/8β), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, αλλά και με 5 κερδισμένα φάουλ, μετρώντας ranking 29.

O Ντουέιν Ντέιβις είναι ο παίκτης που κράτησε τον Κόροιβο Αμαλιάδας στην πρώτη κατηγορία, όχι μόνο γιατί ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο και καθοριστικό ματς της χρονιάς για την ομάδα του, αλλά κυρίως επειδή πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν.

Ο 27χρονος (27/11/1989) Αμερικανός σμολ-φόργουορντ (με 1.96 ύψος), ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν διέπρεψε με την φανέλα της Μούρθια στην ισπανική λίγκα, είναι ο δεύτερος σκόρερ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην κανονική περίοδο που ολοκληρώθηκε με 366 πόντους, πίσω από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (377).

Ο Ντουέιν Ντέιβις, ο οποίος στο NCAA υπήρξε στα όντας ηγέτης του Σάουθερν Μισισσίπι, ολοκλήρωσε την σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα με 18.3 πόντους (58.3%δ, 33.8%τρ, 89%β) και 5.1 ριμπάουντ σε 20 παιχνίδια, έχοντας ranking 16.3. Κορυφαία του στιγμή οι 36 πόντοι που σημείωσε (με 6/11 τρίποντα) κόντρα στο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στον Αρκαδικό. Αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους καλύτερους ξένους που αγωνίστηκαν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ