ΚΟΡΟΙΒΟΣ

"Ο Κόροιβος μπορεί να εδραιωθεί στην Α1"

"Ο Κόροιβος μπορεί να εδραιωθεί στην Α1"

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης και ο Τιμ Μπάουερς μίλησαν στον ΕΣΑΚΕ TV για την πορεία του Κόροιβου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ συμφώνησαν πως "κλειδί" της πορείας ως τα playoffs ήταν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια (VIDEO).

Ο Κόροιβος ολοκλήρωσε μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν που συνδυάστηκε με την πρόκριση στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ο Μιχάλης Γιαννακίδης εξήγησε ότι η ομάδα της Ηλείας μπορεί να εδραιωθεί στην Α1.

Ο 27χρονος γκαρντ του Κόροιβου μίλησε στον ΕΣΑΚΕ TV για:

...την παραμονή της ομάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ: "Κατ' αρχάς ξεκινήσαμε πολύ αργά την προετοιμασία μας. Ήμασταν ίσως από τις τελευταίες ομάδες στην Α1, μαζί με τον Πανιώνιο για τον οποίο δεν ξέραμε ακόμα αν θα παίξει στην κατηγορία. Εν τέλει, πετύχαμε τον στόχο μας με την πολλή δουλειά που έκανε ο προπονητής μας, ο Χάρης Μαρκόπουλος, με τους παίκτες που επέλεξε και φυσικά, με το πολύ καλό κλίμα που είχαμε μέσα στη χρονιά. Οφείλουμε πολλά στον κόουτς, ο οποίος στις δύσκολες στιγμές της ομάδας ήταν αυτός ο οποίος μας στήριζε όλη τη σεζόν".

...την απειρία του Χάρη Μαρκόπουλου: "Σύμφωνοι, ο κόουτς ήταν πρωτάρης όμως διετέλεσε πάρα πολλά χρόνια βοηθός, έχει κάποια εμπειρία και κατάφερε να βοηθήσει τον Κόροιβο να παραμείνει στην κατηγορία".

...τη σημαντικότερη νίκη της χρονιάς : "Δεν αναφέρω το ματς με τον Πανελευσινιακό, που ήταν για εμάς η πρώτη εκτός έδρας νίκη και μας έδωσε, ουσιαστικά, την παραμονή. Θεωρώ πως η νίκη με τον ΠΑΟΚ ήταν αυτή που μας έδωσε... φτερά και ψυχολογία ώστε να πούμε ότι κάναμε ένα καλό βήμα παραμονής".

...τις προοπτικές του Κόροιβου: "Πιστεύω ότι ο Κόροιβος μπορεί να εδραιωθεί στην Α1. Υπάρχουν κάποια άτομα στη διοίκηση, τα οποία είναι ενωμένα και δείχνουν το πρόσωπο της ομάδας. Θεωρώ ότι αν συνεχίσουν να στηρίζουν τον Κόροιβο και είναι πάντα μαζί, ο σύλλογος μπορεί να μείνει για πολλά χρόνια στην Α1 ως μια επαρχιακή ομάδα που γεμίζει το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι".

...το φετινό πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ: "Ήταν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και οι λόγοι ήταν πολλοί. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά φέτος, ο Άρης είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος ενώ διαθέτουμε ως χώρα δυο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είμαστε τυχεροί για αυτό. Παρ' όλα που εξασφαλίσαμε την παραμονή 3 αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, δεν ήταν καθόλου εύκολο!

Μπάουερς: "Η πόλη αγαπάει τον Κόροιβο"

Ο Αμερικανός γκαρντ, Τιμ Μπάουερς, 33 ετών, ήλθε στον Κόροιβο τον περασμένο Φεβρουάριο και βοήθησε την ομάδα να πετύχει τις 6 από τις συνολικά 11 νίκες της στην κανονική περίοδο, να εξασφαλίσει την παραμονή κι εν συνεχεία την πρόκριση στα playoffs.

"H πρώτη ελληνική εμπειρία στην καριέρα μου ήταν καλή. Η Αμαλιάδα είναι μικρότερη πόλη από αυτές που είχα ζήσει στην ευρωπαϊκή καριέρα μου αλλά η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή. Όλοι στην πόλη μου συμπεριφέρονται πολύ καλά και στην ομάδα με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. 'Ήταν καλά".

Ο Μπάουερς αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα: "Για μένα, είναι πάντα εύκολο να προσαρμόζομαι. Είμαι ήρεμος τύπος και προσαρμόζομαι εύκολα. Όπως είπα, όλοι στον Κόροιβο με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Οι συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ, η διοίκηση... Στην πόλη, η πλειοψηφία υποστηρίζει τον Κόροιβο. Ασφαλώς στην Αμαλιάδα υπάρχουν φίλοι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που υποστηρίζουν χρόνια αυτές τις ομάδες αλλά η πόλη αγαπάει τον Κόροιβο και όλοι ήθελαν να βοηθήσουν να παραμείνει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ".

Που οφείλεται η παραμονή του Κόροιβου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ; "Το πιο σημαντικό ήταν η χημεία της ομάδας. Πριν έλθω εγώ, ο Κόροιβος είχε χάσει τους προηγούμενους τρεις-τέσσερις αγώνες στα τελευταία λεπτά ωστόσο η ομάδα έμαθε από αυτές τις εμπειρίες. Πάντα μαθαίνεις, και από τις νίκες, και από τις ήττες. Έτσι κι εμείς μπορέσαμε στους επόμενους αγώνες να υλοποιήσουμε αυτές τις εμπειρίες και να πετύχουμε νίκες".

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ TV στον Κόροιβο

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ