ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Πάει για τεράστιο "μπαμ" η Φενέρμπαχτσε στη θέση του σέντερ!

Los Angeles Lakers forward Thomas Robinson in action during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors in Los Angeles, Sunday, Jan. 1, 2017. (AP Photo/Kelvin Kuo)
Los Angeles Lakers forward Thomas Robinson in action during the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors in Los Angeles, Sunday, Jan. 1, 2017. (AP Photo/Kelvin Kuo) AP

Ετοιμη να αντικαταστήσει τον Έκπε Ούντο με παίκτη-δυναμίτη είναι η Φενέρμπαχτσε, που σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας έχει προφορική συμφωνία με τον Τόμας Ρόμπινσον (VIDEO).

Ο Έκπε Ούντο ήρθε στην Ευρώπη ως benchwarmer του ΝΒΑ και μετά από δυο σεζόν στη Φενέρμπαχτσε, γύρισε στις ΗΠΑ με ένα καλό διετές συμβόλαιο στους Utah Jazz. Οι παράγοντες της Πρωταθλήτριας Ευρώπης έχασαν έναν πραγματικά σπουδαίο αθλητή που τους βοήθησε τρομερά να φτάσουν στην κορυφή της EuroLeague, όμως δεν τα έβαψαν και μαύρα καθώς σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ βρήκαν ήδη τον αντικαταστάτη του.

" Ο Τόμας Ρόμπινσον συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε! Έπαιξε πέρυσι στους Los Angeles Lakers θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Έκπε Ούντο πηγαίνοντας στους Jazz" αναφέρει το sporx.com, με τις φήμες να λένε ότι ο 26χρονος (γεννημένος στις 17 Μαρτίου του 1991) θα πάρει ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 2.000.000 δολάρια ετησίως και μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 2.500.000.

Ο ύψους 2μ.08 Ρόμπινσον είναι ένας τρομερά αθλητικός ψηλός που στο ΝΒΑ έπαιζε κυρίως ως πάουερ φόργουορντ και λιγότερο ως σέντερ, όμως στην Ευρώπη μπορεί με άνεση να καλύψει τη θέση πέντε. Εγινε draft στο νούμερο 5 το 2012 από τους Sacramento Kings, πέρασε από Rockets, Blazers, 76ers, Nets και έπαιξε πέρυσι στους Lakers, χωρίς πάντως να κάνει αυτή την πενταετία κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

Εχει 4.9 πόντους και 4.8 ριμπάουντ ανά 13.4 λεπτά στην καριέρα του στο ΝΒΑ, αριθμοί που εκτοξεύονται στους 13.1 πόντους και τα 12.9 ριμπάουντ ανά 36 λεπτά συμμετοχής. Μόνιμο παράπονό του είναι το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ευκαιρίες, με αποτέλεσμα όπως ο ίδιος λέει " να χάνω την ευκαιρία να είμαι μέσα στους δέκα κορυφαίους ριμπάουντερ της λίγκας".

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Ρόμπινσον ήταν ο δεύτερος στόχος της Φενέρ, καθώς πρώτος ήταν ο Ταρίκ Μπλακ που τελικά πήγε στους Houston Rockets με τις minimum αποδοχές.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ