ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

"Δεν είμαι αστέρι, είμαι Παρτίζαν"

"Δεν είμαι αστέρι, είμαι Παρτίζαν"

Κροάτης δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αστέρι του τουρνουά στο Ζαντάρ και μάλλον δεν ήταν έτοιμος να λάβει την απάντηση που του έδωσε. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο "Ζοτς"

Όταν είπαν στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πως ήταν το μεγαλύτερο αστέρι του "Zadar Basketball Tournament" απάντησε με πειραχτικό ύφος πως δεν ήταν. "Δεν είμαι αστέρι, είμαι Παρτίζαν". Και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνέντευξη του οκτάκις πρωταθλητή Euroleague στη κροατική ιστοσελίδα, Vecernji list.

Ο κόουτς της Φενερμπαχτσέ έκανε αναδρομή σε γεγονότα και μίλησε για την περίοδο που βρισκόταν στο παρκέ ως παίκτης. Στα 24 του φόρεσε την φανέλα της Παρτίζαν και ερωτηθείς για το ποιος ήταν ο αθλητής που δεν μπορούσε να συγκρατήσει αμυντικά σχολίασε: "Η άμυνα του Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν αδύνατη. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, από την άλλη, ήταν ο παίκτης που κινούνταν εξαιρετικά στο παρκέ χωρίς την μπάλα, έχοντας την σωματική κατάσταση να σε συντροφεύσει. Ο Πέταρ Πόποβιτς ήταν ο γκαρντ που δεν έπρεπε να τον αφήσεις δευτερόλεπτο μόνο".

Μετά τους παλιούς παίκτες η συζήτηση "πήγε" στον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος έφυγε από την Φενέρ για τους Μπρούκλιν Νετς. Μίλησε για τις δυνατότητες του παίκτη αλλά και για τα στοιχεία που καλείται να βελτιώσει.

"Ο Μπόγιαν είπε ότι είναι τώρα στο 40% των δυνατοτήτων του και στο NBA μπορεί να γίνει ένας σημαντικός παίκτης. Έχει εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλά, έχει "δολοφονικό" σουτ, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξει", είπε και συνέχισε: "Όταν ήθελε, ήταν ο καλύτερος παίκτης της άμυνας μας, επειδή μπορεί να καλύψει τρεις θέσεις. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασκήσει τη ντρίμπλα του, επειδή στο NBA θα μπορούσε να έχει ένα πρόβλημα. Ας δει βίντεο με ματς του Ντράζεν και του Περάσοβιτς για να μάθε από αυτούς".

Στη συνέχεια, ο "Ζοτς'' μίλησε για τη γνωστή ιστορία του πως έγινε κόουτς μέσα σε μια νύχτα του 1991, όταν και αποφάσισε να βγάλει τη φανέλα της Παρτίζαν και να αναλάβει την προπονητική ηγεσία της ομάδας. " Δεν ήταν εύκολο να πω στον Ντούσαν Ίβκοβιτς (τότε προπονητή της εθνικής Σερβίας) ότι η καριέρα μου ως παίκτης τελείωσε και πως αναλαμβάνω την Παρτίζαν"

Ερωτηθείς για τον Σάσα Τζόρτεβιτς και για το ότι είναι ένα ζωντανό παράδειγμα μεγάλου μπασκετμπολίστα που έγινε επιτυχημένος πρωταθλητής σχολίασε: "Ανέλαβε τεχνικός της Σερβίας με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Του αρέσει η δουλεία και μεταφέρει την επιθυμία των παικτών. Στο τέλος όλοι ήμασταν έκπληκτοι, όπως και οι ίδιοι, πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα σε καταστάσεις που κανείς δεν περίμενε".

Τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέρα από εξαιρετικός κόοτς είναι και ένας άνθρωπος που απολαμβάνει τη ζωή και μας αποκαλύπτει το μυστικό που τον κάνει να συγκεντρώνεται σε κάθε αγώνα στον ύψιστο βαθμό.

"Μου αρέσει να βγαίνω έξω, είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις. Ως εκ τούτου, με κάθε ομάδα που διαπραγματεύομαι μιλάω για τον πώς ζω. Αν τους ενοχλεί, τότε είναι καλύτερα να μην συνεργαστούμε. Την παραμονή πολλών τελικών είμαι ξύπνιος μέχρι τις τέσσερις- πέντε το πρωί, μιλάω με τους μπασκετικούς μου φίλους και αυτό με βοηθάει να είμαι την επόμενη μέρα στο εκατό τοις εκατό του αγώνα", κατέληξε.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ