ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017

Κακαρούδης: "Μακράν η καλύτερη ομάδα στην Α2 ο Φάρος"

Κακαρούδης: "Μακράν η καλύτερη ομάδα στην Α2 ο Φάρος"

Ο Κώστας Κακαρούδης παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία του Φάρου Κερατσινίου να ανέβει στη Stoiximan.gr Basket League.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Φάρος εξασφάλισε την άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League, αποδεικνύοντας ότι η θέση του στην κανονική περίοδο (4η) περισσότερο πλασματική ήταν. Ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας στην Α2, ο Κώστας Κακαρούδης, μίλησε στο athlenda.com για το κατόρθωμα του Φάρου να κερδίσει δύο διαδοχικές σειρές Playoffs (με Δούκα και Ηρακλή) με μειονέκτημα έδρας, τονίζοντας ότι ο σύλλογος του Κερατσινίου όχι μόνο έπαιξε το ωραιότερο μπάσκετ στην κατηγορία, αλλά ήταν και η καλύτερη ομάδα.

Αναλυτικά ο Κώστας Κακαρούδης μίλησε:

Για την επικράτηση στη σειρά με τον Ηρακλή:

"Αποκτά μεγαλύτερη αξία αυτό που πετύχαμε γιατί στο πρώτο μισό της χρονιάς αδικήσαμε τους εαυτούς μας, γνωρίζοντας κάποιες ήττες εκτός προγράμματος. Από το Δεκέμβριο και μετά πραγματοποιήσαμε μια εκπληκτική πορεία, χάνοντας μόνο από τον Εθνικό. Στα πλέι οφ καταφέραμε να σπάσουμε τις έδρες δυο πολύ καλών ομάδων, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν κι αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία μας".

Για το κλίμα στην ομάδα:

"Νομίζω ότι ένα μυστικά της επιτυχίας ήταν ότι έγινε πράξη αυτό που έλεγε ο κ. Τσάπας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και οι καινούργιοι χρειαστήκαμε κάποιον χρόνο για να το ενστερνιστούμε: Ότι δηλαδή είμαστε κυριολεκτικά μια παρέα. Θέλουμε να περνάμε καλά σε κάθε προπόνηση και να διασκεδάζουμε σε κάθε παιχνίδι. Επίσης να περνάμε καλά κι εκτός γηπέδου. Αυτό έγινε πραγματικότητα σε συνδυασμό με τις πολύ καλές σχέσεις που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας συν το ότι έπρεπε να βάλουμε πολλές φορές μας το εγώ μας κάτω από την ομάδα.

Η ομάδα αποτελούνταν από πολύ καλούς παίκτες, με μεγάλες προσωπικότητες κι έπρεπε αυτό να το αφήσουν κάποιες φορές στην άκρη, βάζοντας πάνω απ’ όλα το ομαδικό συμφέρον. Επίσης έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η πίστη που υπήρχε στις τάξεις της ομάδας, ακόμη κι όταν οι εμφανίσεις μας δεν ήταν καλές, ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου. Τα βάλαμε κάτω, μιλήσαμε, τα βρήκαμε και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Για τον Βαγγέλη Καράμπουλα και την έκτη άνοδο που πανηγύρισε στην καριέρα του:

"Αυτό που έχει πετύχει ο Βαγγέλης μιλά από μόνο του. Έχει καταφέρει κάτι εκπληκτικό. Όλα τα παιδιά βοήθησαν για να επιτευχθεί η άνοδος. Το κατόρθωμα του Βαγγέλη είναι ξεχωριστό, το ρεκόρ αυτό δύσκολα θα καταρριφθεί και του αξίζουν συγχαρητήρια".

Για τη λειτουργία στον Φάρο:

"Η ομάδα προερχόταν από μια πολύ καλή χρονιά που εξασφάλισε το εισιτήριο στην Α1, παίζοντας και στον τελικό Κυπέλλου. Έγιναν κάποιες αλλαγές το καλοκαίρι αλλά εκείνη που επηρέασε περισσότερο την ομάδα ήταν αυτή του προπονητή. Ο Φάρος τα προηγούμενα χρόνια είχε μάθει να λειτουργεί και να πορεύεται με τον κ. Πολέμη και η αποχώρηση ήταν ένα σοκ για όλους. Εγώ χρειάστηκα χρόνο να προσαρμοστώ στα δεδομένα της Α2 διότι είναι διαφορετικός ο τρόπος που λειτουργούν κάποια πράγματα. Είναι τρομερή επιτυχία αυτό που πετύχαμε και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε για έξι μήνες. Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή του κ. Συμεωνίδη. Πιστεύω πως ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα και παίξαμε το πιο ελκυστικό μπάσκετ στην κατηγορία. Νομίζω πως αυτή η ομάδα με μια-δυο προσθήκες θα μπορούσε να σταθεί στην Α1".

Για το επίπεδο της Α2:

"Νομίζω πως αν εξαιρέσεις τη φετινή και την περυσινή χρονιά, τις προηγούμενες σεζόν υπήρχε μια κάμψη στην Α2. Τις δυο τελευταίες χρονιές αγωνίζονται στην κατηγορία ακριβοί παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν δουλειά στην Α1. Βέβαια το οικονομικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο και επιλέγουν να παίξουν στην Α2. Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχαν δυο ιστορικές ομάδες, ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής. Ήταν ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων, στο οποίο ξεχώρισαν τρεις-τέσσερις ομάδες που θα έκαναν πρωταθλητισμό και άλλες πέντε-έξι, οι οποίες θα διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Επίσης υπήρχαν κάποιες που πάλεψαν για να αποφύγουν τη συμμετοχή τους στα πλέι άουτ. Το επίπεδο γενικότερα έχει ανεβεί και μακάρι να παραμείνουν κάποιοι άνθρωποι στον χώρο για να βλέπουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια".

Για τον Πανιώνιο και τον υπόλοιπο ανταγωνισμό:

"Σε ότι αφορά εμάς, θα επαναλάβω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και έπρεπε να είμαστε μεταξύ των δυο που θα ανέβαιναν στην Α1. Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε μια εκπληκτική πορεία, ειδικά στο ξεκίνημα γιατί μετά έκανε μια «κοιλιά» και κατάφερε να εξασφαλίσει απευθείας την άνοδο. Η πορεία του Ηρακλή ήταν αξιοσημείωτη και άξια σεβασμού. Κατάφερε να κερδίσει πολλά παιχνίδια στον πόντο και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν θέμα τύχης αλλά ταυτόχρονα ήταν και θέμα ικανότητας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια στους μεταξύ μας αγώνες που αποτέλεσαν διαφήμιση του μπάσκετ και όποιος τους είδε τους ευχαριστήθηκε".

Για την επιλογή του να πάει στον Φάρο το προηγούμενο καλοκαίρι:

Η αλήθεια είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι όταν μου τηλεφώνησε ο κ. Τσάπας και μου έκανε την πρόταση να έρθω στον Φάρο, το σκέφτηκα πολύ. Μίλησα με την οικογένεια μου και τα άτομα του στενού περιβάλλοντος μου κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος και πολύ γεμάτος γιατί τα άτομα που γνώρισα αυτή τη χρονιά θα είναι φίλοι μου μια ζωή. Χαίρομαι που επέλεξα τον Φάρο για να αγωνιστώ και αυτό που καταφέραμε φέτος θα το θυμάμαι μια ζωή. Οι αναμνήσεις θα είναι πολύ ευχάριστες".

Για το αν θέλει να παραμείνει στο Κερατσίνι και την επόμενη χρονιά:

"Εννοείται πως θα το ήθελα πάρα πολύ μετά από μια πετυχημένη χρονιά. Μακάρι να γίνει αυτό γιατί θα είναι μια φυσική συνέχεια των πραγμάτων. Όταν δηλαδήανέβειςμε μια ομάδα στηνΑ1 να αγωνιστείς με αυτή και στη μεγάλη κατηγορία".

TAGS ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ