ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το... τρις εξαμαρτείν του Τακιανού

Το... τρις εξαμαρτείν του Τακιανού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει γευτεί τρεις φορές την ικανοποίηση της ανόδου στην Basket League, αλλά δεν έχει κοουτσάρει ακόμη στη μεγάλη κατηγορία. Ο Φώτης Τακιανός είδε το σερί του να μεγαλώνει (0/3), μετά την αποχώρησή του από τη Δόξα Λευκάδας.

Είναι από τους καλύτερους προπονητές της Α2 τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι όμως κι ο πιο άτυχος αφού δεν έχει καταφέρει να απολαύσει τα αποτελέσματα των κόπων του, στον βαθμό που θα μπορούσε.

Η ιστορία έγραψε πως ο Φώτης Τακιανός "ανέβασε" τη Δόξα Λευκάδας στην Basket League (έστω κι αν αυτή πήρε το εισιτήριο μέσω της wild card), αλλά δεν θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο της στη μεγάλη κατηγορία. Παρότι δεσμευόταν -βάσει συμβολαίου- με τους νησιώτες για ακόμη ένα χρόνο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ενδεχομένως ήθελε και περίμενε, αφού το απόγευμα της Τετάρτης (14/9) ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Κάπως έτσι, ο έμπειρος τεχνικός είδε το... αρνητικό σερί που έχει δημιουργηθεί να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο (και να φτάνει στο 0/3) και να τον κρατά ξανά μακριά από την Basket League. Μέσα σε οκτώ χρόνια, "ανέβηκε" τρεις φορές, αλλά δεν κοούτσαρε κάποια εξ αυτών.

Το... τρις εξαμαρτείν του Τακιανού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρία χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλήφθηκε. Με διαφορετικό τρόπο όμως. Υπό τις οδηγίες του ο ΚΑΟΔ έκανε τρομερά πράγματα στη δεύτερη κατηγορία, κατέκτησε με... περίπατο τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α2, αλλά κατέβηκε στην Basket League με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη. Τότε βέβαια πολλοί θεώρησαν τον ίδιο ως υπαίτιο της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, αφού είχε διαρρεύσει (και διαδοθεί σε μεγάλο βαθμό στα ΜΜΕ) πως έχει συμφωνήσει με τον Άρη, για να πάρει τις τύχες του. Δεν κάθισε όμως ποτέ στον πάγκο των "κιτρίνων", οι οποίοι κατέληξαν στην επιλογή του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Το κακό όμως είχε γίνει για τον Φώτη Τακιανό, ο οποίος βρήκε εν συνεχεία πόρτες... ερμητικά κλειστές στη Δράμα, με αποτέλεσμα να χάσει για δεύτερη φορά την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Basket League. Οι "πράσινοι" εμπιστεύθηκαν τον Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος εν συνεχεία αποχώρησε για να δώσει τη θέση του στον Νέναντ Μάρκοβιτς.

Η Δόξα Λευκάδας ήταν η τρίτη φορά που το έργο παίχτηκε με αυτόν τον τρόπο. Παρότι δεσμευόταν με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να "χωρίσουν" φιλικά, με αποτέλεσμα ο Χάρης Μαρκόπουλος να παίρνει το χρίσμα . Παρεμπιπτόντως, ο νεαρός προπονητής αναλαμβάνει τα ηνία ομάδας που είναι πρωτάρα στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Κόροιβο. Στην περίπτωση του συλλόγου της Αμαλιάδας είχε πάρει τα "κλειδιά" από τον Βασίλη Νιπεργιάλη, αυτή τη φορά από τον Φώτη Τακιανό.

TAGS ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ