ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ντεζ Ουέλς: Ο παρολίγον δήμιος του Ολυμπιακού

Ντεζ Ουέλς: Ο παρολίγον δήμιος του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντεζ Ουέλς – που παραλίγο να εκτελέσει τον Ολυμπιακό – έμοιαζε να βρίσκεται πάντα στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Στην Δόξα Λευκάδας ωστόσο έχει την ευκαιρία να τα αλλάξει όλα αυτά.

Ο Ντεζ Ουέλς συστήθηκε στο Ελληνικό κοινό στην πρεμιέρα της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν εκτέλεσε τον “Δικέφαλο του Βορρά”, χαρίζοντας στην Δόξα Λευκάδας την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Stoiximan.gr Basket League, έχοντας τότε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κοψίματα .

Δύο εβδομάδες αργότερα πήγε αυτή την “γνωριμία” με το Ελληνικό κοινό σε άλλο επίπεδο, αφού έφτασε μία ανάσα από το να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο φετινό Πρωτάθλημα, έχοντας 27 πόντους με 4/4 τρίποντα στην ήττα της Δόξας Λευκάδας με 95-94 . Κοινώς, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ουέλς δεν είναι συνηθισμένος παίκτης. Και αυτό φαίνεται και στην ιστορία που τον ακολουθεί.

Η υπόθεση που τον σημάδεψε

Ντεζ Ουέλς: Ο παρολίγον δήμιος του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντεζ Ουέλς μεγάλωσε σε ένα σπίτι με τρεις γυναίκες: Τη μητέρα του και τις δύο αδελφές του. Είχε μάλιστα το μπάσκετ στο αίμα του, αφού η μητέρα του, Πάμελα Ουέλς, είχε γίνει δύο φορές All-American όταν αγωνιζόταν στο Κολέγιο. Μεγαλώνοντας στην περιφέρεια της Βόρειας Καρολίνας, ο Ουέλς φοίτησε δύο χρόνια σε ένα χριστιανικό σχολείο (όπου ήταν συμπαίκτης με τον μετέπειτα σταρ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, Τζον Ουόλ) και έναν χρόνο σε μία στρατιωτική σχολή, κατακτώντας δύο Πολιτειακά Πρωταθλήματα, έχοντας 19.8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα μέσο όρο! Όταν λοιπόν κλήθηκε να επιλέξει Κολέγιο είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του, προτιμώντας το γνωστό Κολέγιο του Ξαβιέ. Και κάπου εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Ο Ουέλς ήταν εξαιρετικός μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, έχοντας στην 1η του χρονιά στο Κολέγιο (2011/12) 9.8 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο, επιδόσεις που του χάρισαν μία θέση στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοετών στην περιφέρεια Ατλάντικ-10. Λίγο μετά το τέλος της σεζόν ωστόσο κατηγορήθηκε από μία συμφοιτήτριά του ότι την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Ο ίδιος το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να προβεί σε τέτοια κίνηση επειδή στο παρελθόν μία εκ των δύο αδελφών του είχε πέσει θύμα βιασμού, ξεκαθαρίζοντας ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας. Παρά πάντως τις φωνές του, αλλά και το γεγονός ότι στο σώμα της κοπέλας δεν βρέθηκαν ίχνη βιασμού και η ίδια άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε να του κάνει μήνυση, το Κολέγιο αποφάσισε να τον αποβάλλει! Κάπως έτσι, ο Ουέλς βρέθηκε ξαφνικά σε αναζήτηση Κολεγίου, κάνοντας παράλληλα μήνυση στο Ξαβιέ για την αντιμετώπιση που έτυχε (αργότερα υπήρξε συμβιβασμός των δύο πλευρών, με τον δικαστή να παίρνει το μέρος του).

Βρίσκοντας τον δρόμο του

Ντεζ Ουέλς: Ο παρολίγον δήμιος του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρά την άσχημη φήμη που υπήρχε για αυτόν, ο Ουέλς είδε σπουδαία προγράμματα όπως αυτό του Μέμφις και του Κεντάκι να τον προσεγγίζουν. Ο ίδιος τελικά επέλεξε το Κολέγιο του Μέριλαντ, με το NCAA μάλιστα να αποφασίζει ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασής του δεν χρειαζόταν να μείνει εκτός παρκέ για έναν χρόνο όπως προβλέπεται βάσει κανονισμών για τους παίκτες που άλλαξαν Κολέγιο. Και δεν θα το μετάνιωνε.

Στην τριετία που έμεινε στο Κολέγιο (2012-2015) ο Ουέλς εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό παίκτη, φτάνοντας την σεζόν 2014/15 να αριθμεί 15.1 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο με 51% στα τρίποντα (!) χάνοντας ωστόσο μεγάλο μέρος της σεζόν επειδή έσπασε τον δεξιό του καρπό. Οι ενοχλήσεις που είχε στον καρπό δεν τον άφησαν να είναι ο εαυτός του στα δοκιμαστικά των ομάδων του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να μην επιλεγεί στο ντραφτ του 2015, με τον Ουέλς να συμβιβάζεται με την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα της D-League, όπου φόρεσε την φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Μπλου, χάνοντας μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού. Το φετινό καλοκαίρι προσπάθησε ξανά να κερδίσει μία θέση στο ΝΒΑ, παίζοντας στο Summer League με την φανέλα των Σικάγο Μπουλς,αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν τότε που αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τα σύνορα και να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ο Ουέλς αρχικά συμφώνησε το καλοκαίρι με την Γερμανική Τούμπιγκεν, ωστόσο η αποτυχία του να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις είχαν ως συνέπεια να λυθεί το συμβόλαιό του. Λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκε στο πλευρό του η Δόξα Λευκάδας, δίνοντάς του την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στο Πρωτάθλημα της χώρας μας. Ο ίδιος δέχθηκε την πρόκληση και με τις πρώτες εμφανίσεις του έχει καταφέρει ήδη να κάνει θόρυβο , αφού αναδείχθηκε MVP της πρώτης αγωνιστικής στης Stoiximan.gr Basket League και αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Όσο για το τι του επιφυλάσσει το μέλλον; Κανείς δεν το ξέρει. Αν συνεχίσει πάντως έτσι είναι σίγουρο ότι όσο περνάει ο καιρός θα ασχολείται όλο και περισσότερος κόσμος μαζί του.

Twitter @steflong85

TAGS ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ