ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μαρκόπουλος: "Ευτυχισμένος που θα δουλέψω στη Λευκάδα"

Ιδιαίτερη ήταν η απάντηση του κόουτς της Δόξας Λευκάδας Χάρη Μαρκόπουλου στον ΕΣΑΚΕ, που προτού μιλήσει για μπάσκετ μνημόνευσε τον πολιτισμικό θησαυρό του Ιουνίου νησιού.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο ένας προπονητής, σε ερώτηση για την ομάδα του να μιλά για θέματα εκτός αθλητισμού. Πολύ περισσότερο για ποιητές και καλλιτέχνες. Αυτό ακριβώς ωστόσο έπραξε ο Χάρης Μαρκόπουλος, προπονητής της νεοφώτιστης Δόξας Λευκάδας, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον ΕΣΑΚΕ, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την ομάδα του Ιουνίου.

Ο Χάρης Μαρκόπουλος προτού αναφερθεί στα αγωνιστικά ζητήματα και τους στόχους της νέας του ομάδας στη Basket League, μίλησε για τον Βαλαωρίτη, τον Σικελιανό, τον Σάντα και τον Γολέμη, και τη χαρά που νιώθει που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτού του ιστορικού νησιού.

Στο αθλητικό κομμάτι τώρα ο υιός του Σούλη Μαρκόπουλου αναφέρθηκε στην αντικειμενική δυσκολία που υπάρχει λόγω του περιορισμένου χρόνου. Να θυμίσουμε εδώ ότι η Δόξα Λευκάδας εξασφάλισε τη συμμετοχής της στη μεγάλη κατηγορία στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν και ο ΕΣΑΚΕ έδωσε στη νησιώτικη ομάδα την πολυπόθητη wild card.

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας παραχώρησε και ο Δημήτρης Τσαλδάρης, αρχηγός των νεοφώτιστων, που επιστρέφει στην πρώτη κατηγορία μετά από ένα χρόνο, και αναφέρθηκε στη διάθεση παικτών και προπονητικού τιμ να αμφισβητήσουν τα όρια τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Μαρκόπουλου

Για τη Λευκάδα: " Η κληρονομιά είναι βαριά. Βαλαωρίτης, Σικελιανός, Σάντας, Γολέμης. Η πατρίδα των ποιητών και των καλλιτεχνών. Σπουδαίοι άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία όχι μόνο στην Λευκάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Νιώθω ευτυχισμένος που επιλέχθηκα από τους ανθρώπους αυτού του τόπου να βοηθήσω στην δημιουργία, ανάπτυξη και πρόοδο σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού του νησιού".

Για τους στόχους της Δοξας: " Καρσάνικο κέντημα δεν μπορείς να κάνεις από την μία ημέρα στην άλλη. Μπορείς όμως να προσπαθήσεις ώστε η Λευκάδα να αποτελεί έναν αξιοζήλευτο προορισμό και για έναν ακόμη λόγο: για την ομάδα μπάσκετ η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην μεγάλη κατηγορία. Η αποστολή εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη. Ο χρόνος πιέζει, τα περιθώρια είναι στενά. Η θέληση μεγάλη, η πίστη ισχυρή, η σκληρή δουλειά αυτονόητη, η στήριξη από τον κόσμο μας απαραίτητη".

Για το νέο Πρωτάθλημα: " Παράλληλα, ευχή όλων, το καινούργιο πρωτάθλημα να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό από τις προηγούμενες χρονιές και οι φίλαθλοι να αποχωρούν χαρούμενοι μετά από κάθε αναμέτρηση από τι θέαμα που θα έχουν παρακολουθήσει".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Τσαλδάρη

Για τη νέα Basket League: " Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε μία πολύ καλή μπασκετική σεζόν γεμάτη θέαμα και ενδιαφέρον αλλά και γεμάτα γήπεδα με οικογένειες και φίλους του αθλήματος. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα είναι άλλη μία συναρπαστική Basket League τόσο στους τελικούς όπως οι περυσινοί που απολαύσαμε όσο και η μάχη για την παραμονή".

Για τη Δόξα Λευκάδας: " Όσο για την ομάδα μου, μετά από μία μεγάλη περίοδο αναμονής και αγωνίας, είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιζόμαστε στην Α1. Επίσης είμαστε χαρούμενοι που θα εκπροσωπήσουμε όχι μόνο την Λευκάδα αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας που θα έχει την ευκαιρία να δει μία ομάδα στα παρκέ της Basket League. Η δίψα και η αγάπη του κόσμου για μπάσκετ είναι και εδώ πολύ μεγάλη και σας διαβεβαιώ ότι αυτό θα το διαπιστώσετε στην διάρκεια του πρωταθλήματος".

Για την πίεση του χρόνου: " Αγωνιστικά, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει μία ομάδα η οποία στήνεται τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Ουσιαστικά ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο χρόνος. Με το επίπεδο και την συχνότητα που δουλεύουμε θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τους στόχους της ομάδας: " Μιλώντας για στόχους, θα αρκεστώ σε αυτό που έχετε όλοι συνηθίσει να ακούτε, ότι ο στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι και η προσπάθεια για καθημερινή βελτίωση.Ο μεγάλος μας στόχος όμως είναι να αμφισβητήσουμε τα όριά μας. Καλή σεζόν σε όλους".

TAGS ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ