ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Πήρε και Κώττα ο Χολαργός

Πήρε και Κώττα ο Χολαργός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χολαργός ανακοίνωσε την έκτη φετινή του μεταγραφική κίνηση στο πρόσωπο του 22χρονου Θωμά Κώττα, που έπαιξε την περασμένη διετία στο Ρέθυμνο.

Οι κινήσεις καλά κρατούν στον Χολαργό, που μία ημέρα μετά τον Τζαβόντε Χόκινς ανακοίνωσε και την απόκτηση του Θωμά Κώττα. Ο 22χρονος σέντερ υπήρξε διεθνής με όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες από το 2012 έως το 2016, έχοντας στον απολογισμό του ένα χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών β' κατηγορίας που διεξήχθη στην Χαλκίδα.

Την περασμένη διετία αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, έχοντας 2,3 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε κάτι παραπάνω από 12 λεπτά κατά μέσο όρο στην Basket League. Ο Κώττας αποτελεί την έκτη προσθήκη του Χολαργού αυτό το καλοκαίρι. Προηγήθηκαν οι Τέντι Οκερέαφορ , Ζερμέιν Λαβ , Μιχάλη Καμπερίδη , Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη και Τζαβόντε Χόκινς .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Η ΑΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Θωμά Κώττα, με τον ταλαντούχο σέντερ να ενισχύει την φροντ λάιν της ομάδας μας τη σεζόν 2018-19.

Ο Θωμάς Κώττας γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1996 στην Πτολεμαΐδα, έχει ύψος 2.08 μ. και αγωνίζεται ως σέντερ.

Εκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον ΠΑΟΚ το 2013, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον «δικέφαλο του Βορρά» μέχρι το 2016.

Τη σεζόν 2016-17 μετακόμισε στο ΡΕΘΥΜΝΟ. Φόρεσε τη φανέλα των Κρητικών για δύο χρόνια στην Basket League, με τους οποίους τη σεζόν που τελείωσε πριν λίγες εβδομάδες είχε κατά μέσο όρο 2.3 πόντους και 1.8 ριμπάουντ σε 26 αγώνες.

Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές και μέλος της ομάδας που είχε φτάσει στην 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Under 19 που είχε διεξαχθεί στην Κρήτη.

Καλωσορίζουμε τον Θωμά στην οικογένεια του ΧΟΛΑΡΓΟΥ".

TAGS ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ