ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μένει ο Τόμιτς στη Βαρκελώνη

Μένει ο Τόμιτς στη Βαρκελώνη

Ο Άντε Τόμιτς ήταν μεν, ο μοιραίος παίκτης της Μπαρτσελόνα, στη σειρά με τον Ολυμπιακό, αλλά οι "μπλαουγκράνα" του έδωσαν εκατομμύρια για να τον κρατήσουν. Γιατί; Το Sport24.gr λύνει την απορία και το τι γίνεται με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.

Το ύψος του (2.17) είναι ο κατ' εξοχήν λόγος που ο Άντε Τόμιτς έγινε από πολύ μικρός γνωστός, σε όλον τον κόσμο. Φυσικά, συνδυάστηκε με το ταλέντο που διαθέτει, αλλά και την καλή αναλογία στο σώμα του, που του επιτρέπει να είναι και γρήγορος -για τα εκατοστά του.

Ο Κροάτης ήταν ο μοιραίος παίκτης για την Μπαρτσελόνα, στον τέταρτο αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τα playoffs της Euroleague -όταν έκανε το χειρότερο λάθος, τη χειρότερη δυνατή στιγμή-, ενώ δεν θα λέγατε πως έχει "πάρει" κάποιο ματς που να καίει -ή ότι έχει βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Παρ' όλα αυτά, από την επομένη του αποκλεισμού, οι "μπλαουγκράνα" έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον κρατήσουν κοντά τους. Και από ό,τι φαίνεται -όπως γράφει και η Mundo Deportivo- τα κατάφεραν. Έναντι αδράς αμοιβής (περί τα 3.000.000 ευρώ που είναι μεικτά και με τη φορολογία του ιδίου να φτάνει στο 50%).

Τι τους έπιασε τους διοικούντες της "Μπάρσα" και έκαναν αυτή τη συμφωνία; Πανικός. Βλέπετε, ο 28χρονος Κροάτης είχε αλλάξει εκπρόσωπο, προκειμένου να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Και το βρήκε -για την ακρίβεια, του το έταξαν οι Utah Jazz που έχουν τα δικαιώματα του από το 2008, οπότε τον επέλεξαν στο Νο1 του β' γύρου. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως " αυτό είναι το τελευταίο μου τρένο για το ΝΒΑ " και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν -και σας είχαμε αναφέρει, στο Sport24.gr. Τι άλλαξε; Κατ' αρχάς ο ίδιος επέστρεψε στο προηγούμενο πρακτορείο και με αυτό συζήτησε τη συμφωνία με τους Καταλανούς. Που θα μπορούσε να 'χει επέλθει νωρίτερα, αν δεν είχε φτάσει στα ύψη η φορολογία του, βάσει του τι ισχύει στην Καταλονία και των πόσων χρόνων εργάζεται ο ίδιος στην Ισπανία -γεγονός που επίσης αυξάνει τον συντελεστή.

Τόμιτς ΚΑΙ Μαριάνοβιτς

Σας είχαμε ενημερώσει και για τη συμφωνία του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς με την Μπαρτσελόνα. Τι γίνεται λοιπόν, τώρα που όπως φαίνεται θα μείνει ο Τόμιτς; Θα παίξουν παρέα, μολονότι κυκλοφόρησαν πληροφορίες περί του αντιθέτου. Ποιος δεν θα είναι στην παρέα; Σίγουρα ο Μασέι Λάμπε (έχει ενημερωθεί να βρει αλλού... στέγη), ενώ γίνονται προσπάθειες για τους Τίμπορ Πλάις και Τζάστιν Ντόλμαν.

Σε ό,τι αφορά τον Γερμανό, να θυμίσουμε πως ήταν επιλογή ανάγκης για την "Μπάρσα", διότι ο Τζόι Ντόρσι τους ανακοίνωσε αργά ότι φεύγει για το ΝΒΑ, οπότε δεν υπήρχαν πολλοί διαθέσιμοι να τον αντικαταστήσουν. Του έδωσαν το ποσό των 850.000 ευρώ για κάθε χρόνο του διετούς συμβολαίου. Και τώρα κοιτούν πώς μπορούν να απαλλαγούν από αυτό. Μια προοπτική ήταν η Μπάγερν Μονάχου (που εκτιμά και το γεγονός ότι είναι Γερμανός), αλλά οι πληροφορίες θέλουν τον Πλάις να μη την αποδέχθηκε (πολλώ δε από τη στιγμή που έχει συμβόλαιο, στο οποίο μπορεί να "καθίσει"). Άρα τώρα αναζητούν εναλλακτικές. Στα του Ντόλμαν, όταν πέρυσι η Μπαρτσελόνα απέκτησε (από τον Φλεβάρη) τον MVP του Eurocup και της Liga Endesa, σαφέστατα ούτε που σκέφτηκε πως μπορεί να μην προσαρμοστεί στη νοοτροπία και τον τρόπο παιχνιδιού. Πράγμα που έγινε, με τους διοικούντες να αναζητούν μια λύση και για τη δική του περίπτωση -και δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη Βαλένθια, ομάδα που... ενδεχομένως να 'χει άλλον προπονητή. Αλλά αυτό, δεν είναι της παρούσης.

Η διεκδίκηση του Τρέβορ ΕμΜπάκβε (παίζει φέτος στην Μπάμπεργκ) είχε μπει σε μια... ευθεία, για να εμφανιστεί ομάδα από την Τουρκία (Νταρουσάφακα) και να κάνει τη ζωή των "μπλαουγκράνα" δύσκολη. Διότι, δεν είχαν πρόθεση να δώσουν το ποσό που διατίθενται να δώσουν οι γείτονες. Οπότε κοιτούν και άλλες περιπτώσεις. Ο Μάρκο Τοντόροβιτς δεν φαίνεται να είναι μια από αυτές. Ο Κροάτης έχει δοθεί ως δανεικός στη Μπιλμπάο και είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον τίτλο του MVP, της τρέχουσας περιόδου στην ισπανική λίγκα. Σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως θα είναι χαρά του να επιστρέψει στη Βαρκελώνη. Αυτό όμως, δεν αναμένεται να συμβεί. Τι μπορεί να συμβεί; Να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ (τα δικαιώματα του τα έχουν οι Rockets) και αν κοπεί, να βρει -παχυλό- συμβόλαιο... στην Τουρκία.

Εκτός ομάδας πρέπει να θεωρείται ο ΝτεΣον Τόμας και ο Μπόστιαν Νάχμπαρ. Τον Χεζόνια τον αφήσαμε για το τέλος, καθώς είναι γνωστό πως οι προβλέψεις τον θέλουν στην πρώτη δεκάδα του ΝΒΑ draft . Και κάπου εδώ, να θυμίσουμε την κορυφαία... επιλογή ημέρας που έκανε, για να ανακοινώσει πως δηλώνει συμμετοχή στο draft (ανήμερα του τέταρτου ματς με τον Ολυμπιακό!).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ