ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η προτεραιότητα του Βεζένκοφ

Η προτεραιότητα του Βεζένκοφ

Τι ισχύει με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ; Η... τουρνέ στους εκπροσώπους, το ελληνικό διαβατήριο και ποιες ομάδες τον διεκδικούν -έως τώρα.

Ο τελευταίος χρόνος αφορούσε πολλά περισσότερα, από όσα κατέθετε στο παρκέ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στο παρκέ, με τη φανέλα του Άρη -και ομολογουμένως δεν ήταν λίγα, αν σκεφτείτε πως ήταν το καλύτερο "τεσσάρι" της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, βάσει και των αριθμών. Κατ' αρχάς, ήταν το ζήτημα του εκπροσώπου, με τις πληροφορίες να θέλουντον 19χρονο φόργουορντ να αλλάζει τρεις από το περασμένο καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, δυο, καθώς στο τέλος αποφάσισε να επιστρέψει εκεί όπου άνηκε ένα χρόνο νωρίτερα: στον Νίκο Λώτσο. Κάπως έτσι, γκρεμίστηκε κάθε γέφυρα που σύμφωνα με πηγές, προσπαθούσε να χτίσει ο Παναθηναϊκός για να κάνει τον παίκτη δικό του. Στο μεσοδιάστημα βέβαια, υπήρξε δραστηριότητα, όχι όμως και αποτέλεσμα -λόγω των γνωστών σχέσεων που δεν έχουν οι "πράσινοι" με το συγκεκριμένο γραφείο μάνατζμεντ παικτών.

Παράλληλα, διεκδίκησε τις πιθανότητες που υπάρχουν για να πάρει ελληνικό διαβατήριο -και ως εκ τούτου να αγωνίζεται ως κοινοτικός παίκτης. Ο ίδιος είχε δηλώσει στην αρχή της σεζόν πως είναι ένα θέμα που δεν τον ενδιαφέρει. Στην πράξη, ο γεννημένος στην Κύπρο και μεγαλωμένος στην Ελλάδα -με καταγωγή από τη Βουλγαρία- Βεζένκοφ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου σύντομα να 'χει στα χέρια του το διαβατήριο. Τις ολοκλήρωσε τον περασμένο Φεβρουάριο και περίμενε πως θα 'χει το έγγραφο στα χέρια του πριν το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά αυτό δεν έγινε. Οπότε, λίαν συντόμως θα έχουμε εξελίξεις, που θα τον κάνουν εξόχως "ελκυστικό" στην ευρωπαϊκή αγορά.

Την ίδια περίοδο που τακτοποίησε τα της έκδοσης διαβατηρίου, δέχθηκε επισκέψεις. Αυτή του Τζουάν Κρέους (αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα), ο οποίος μίλησε με τον πατέρα του, Σάσο και του εξήγησε το πλάνο των "μπλαουγκράνα" που αφορά το γιο του. Οι Καταλανοί θα έκαναν και άλλο ταξίδι, αυτή τη φορά για να συναντήσουν τον ίδιο τον αθλητή.

Μετά, είχε το NBA draft, στο οποίο δήλωσε συμμετοχή, για να αποσυρθεί τη Δευτέρα (15/6) . Και αποσύρθηκε διότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συζητήσεις του γραφείου που τον εκπροσωπεί με τους οργανισμούς του ΝΒΑ, δεν "έβγαλαν" κάτι. Γιατί; Διότι για να γίνει σωστή αξιολόγηση από την άλλη ακτή του Ατλαντικού, χρειάζεται ή τεράστιες (ασύλληπτες, τύπου Γιάννη Αντετοκούνμπο) δυνατότητες ή παρουσία του παίκτη στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο -ή σε δυνατές λίγκες, δηλαδή την ισπανική κατά πρώτο λόγο και μετά την τουρκική. Κάτι που δεν είχε ο Βεζένκοφ, με τους "κατασκόπους" να αναφέρουν στα κιτάπια τους ότι χρειάζεται να γίνει πιο αθλητικός, μαζί και πιο δυνατός.

Και για να γίνει πιο αθλητικός και πιο δυνατός, χρειάζεται μια πιο απαιτητική ομάδα. Αυτή λοιπόν, είναι η προτεραιότητα του για αυτό το καλοκαίρι: να πάει κάπου, όπου θα μπορεί να γίνει καλύτερος ως παίκτης -και μετά έρχονται τα λεφτά. Για να πείσει οργανισμούς του ΝΒΑ πως αξίζει μια ευκαιρία, θα χρειαστεί να αλλάξει επίπεδο και άρα να δοκιμαστεί σε ομάδα που μετέχει στη Euroleague -ακόμα και αν εκεί δεν έχει ευθύς εξ αρχής πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο χέρι του θα είναι να τον αποκτήσει. Και κάπου εδώ "κολλά" η -ανεπιβεβαίωτη- πληροφορία που αφορά αυτόν και τον Ολυμπιακό.

Σε αυτό το πνεύμα, να σας μεταφέρουμε το σημερινό δημοσίευμα της Mundo Deportivo, βάσει του οποίου ο Βεζένκοφ παραμένει στόχος των "μπλαουγκράνα" (πράγμα που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του, πριν λίγες ημέρες). Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ "η απόσυρση του από το ΝΒΑ draft τον επαναφέρει στις λίστα με τις κινήσεις που θέλει να κάνει φέτος η Μπαρτσελόνα". Για την ακρίβεια, είναι η ομάδα που 'χει ασχοληθεί πιο ενεργά από κάθε άλλη, για τον 19χρονο. Δεν είναι όμως, η μόνη και άρα μπορείτε να περιμένετε νεότερα. Σίγουρα στα προσεχή 24ωρα θα 'χει συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης, Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος θα ταξιδέψει την Τετάρτη (16/6) στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένη την επιθυμία των "κιτρίνων" να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κρατήσουν τον Βεζένκοφ. Μένει να επιβεβαιώσει και ο ίδιος τη δική του ανάγκη, με πράξεις.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ