ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Στεφανίδης: "Η πόλη ζει για την ομάδα"

Στεφανίδης: "Η πόλη ζει για την ομάδα"
INTIME SPORTS

Ο πλέι μέικερ του Αρκαδικού, Χριστόφορος Στεφανίδης, μίλησε στο Sport24.gr τόσο για τη νίκη της ομάδας του επί του Λαυρίου, επισημαίνοντας πως δουλειά του είναι να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Ο Αρκαδικός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, καθώς νίκησε στην έδρα του το Λαύριο με 98-90 με τον Χριστόφορο Στεφανίδη εκτός της οργάνωσης στο παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη να φρόντισε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκρυψε πως δουλειά του είναι να τους κάνει καλύτερους.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ της ομάδας της Αρκαδίας εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά το πως να το κάνει αυτό ύστερα από το πέρασμά του από το Παλαιό Φάληρο, το Μαρούσι, την Καβάλα και τον Κολοσσό Ρόδου δείγμα των ουκ ολίγων παραστάσεων που έχει από την μεγάλη κατηγορία. Την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ωστόσο ο Στεφανίδης πιστεύει στις φετινές δυνατότητες του Αρκαδικού και ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

- Ποιο ήταν το "κλειδί" για να νικήσετε το Λαύριο; Ήταν ένα παιχνίδι που ελένξατε τον ρυθμό από την αρχή έως και το τέλος.

"Καταρχάς να πω πως ήταν μία δύσκολη νίκη για εμάς. Ίσως να μην φάνηκε στην στατιστική και στη διακύμανση του σκορ, αλλά το Λαύριο έπαιζε δυνατά και σκληρά σε όλες τις μονομαχίες. Κάναμε όμως το παιχνίδι μας, είχαμε προετοιμαστεί σωστά και φτάσαμε στη νίκη. Το Λαύριο, από το ξεκίνημα της σεζόν, ακόμη και στα παιχνίδια που έχει χάσει, με εξαίρεση ένα-δύο παιχνίδια, τα έχει παλέψει όλα και τα έχει διεκδικήσει μέχρι τέλους. Το ξέραμε αυτό και θέλαμε από την αρχή να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Πήραμε τη νίκη, παίζοντας κυρίως επιθετικό μπάσκετ, καθώς φτάσαμε σχεδόν τους 100 πόντους στο ματς. Μία νίκη που την θέλαμε, για να ανέβουμε και περισσότερο στη βαθμολογία".

- Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή σας;

"Το προπονητικό-τιμ μας εργάζεται σκληρά και περνάει αρκετές ώρες ώστε να προετοιμάσει σωστά ένα παιχνίδι. Κάνει εξαιρετική δουλειά και έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης, απλά, αναλόγως και τον αντίπαλο, αλλάζει ορισμένες φορές και η τακτική μας στην άμυνα. Παίζουμε αναλόγως με το πως ταιριάζουμε αγωνιστικά με τον αντίπαλο. Θέλουμε να διαβάζουμε σωστά το παιχνίδι".

- Ο Αρκαδικός κάνει μία νέα και σημαντική προσπάθεια φέτος. Πως την βιώνεις;

"H πόλη εδώ... ζει και αναπνέει για την ομάδα του Αρκαδικού. Η τοπική κοινωνία αγαπάει την ομάδα, ενδιαφέρεται για εκείνη, ασχολείται για εκείνη και χαίρεται που βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Και εγώ από την πλευρά μου είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που ζω εδώ, αλλά και που αποτελώ μέλος του Αρκαδικού. Είμαι ικανοποιημένος, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλα είναι καλά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Αρκαδικός ήρθε για να μείνει στην πρώτη κατηγορία. Δεν ήρθε, απλά, για να ανέβει μία φορά και ύστερα να... εξαφανιστεί. Το πρωτάθλημα όπως βλέπουμε είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δυνατό. Ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες, αλλά στις υπόλοιπες θέσεις γίνεται... μάχη. Το πρωτάθλημα φέτος έχει καλό επίπεδο, είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα χρόνια, διότι πιστεύω πως διαθέτει καλούς προπονητές, αλλά και καλούς παίκτες".

- Ποιος είναι ο στόχος του Αρκαδικού φέτος;

"Σίγουρα το να μείνει στην κατηγορία. Να κάνει μία αξιόλογη πορεία, να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορεί και να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα, παίξαμε απέναντι σε ιδιαίτερα ισχυρούς αντιπάλους, αλλά τώρα το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι κάπως πιο ευνοϊκό για εμάς, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους που είναι στα μέτρα μας, ομάδες που μπορούμε να τις κερδίσουμε. Και θέλουμε να πάρουμε αυτά τα παιχνίδια ώστε να ανέβουμε περισσότερο στη βαθμολογία".

- Ποιος είναι ο ρόλος σου στην ομάδα, τι ζητάει από εσένα κυρίως ο προπονητής;

"Ο ρόλος μου είναι να οργανώνω το παιχνίδι της ομάδας και να προσφέρω κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό που θέλει ο προπονητής, αλλά που θέλω και εγώ, είναι να κάνω καλύτερους τους συμπαίκτες μου μέσα στο γήπεδο. Να τους αξιοποιώ στην επίθεση, να τους τροφοδοτώ, να διαβάζω καλά το παιχνίδι και να παίρνω σωστές αποφάσεις την ώρα του παιχνιιδιού. Γενικά, ο ρόλος μου είναι να κάνω σωστά όλα αυτά που μου λέει και ζητάει ο προπονητής από εμένα, και αυτό προσπαθώ πάντα να κάνω".

TAGS ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ