ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Ο Καραμαλέγκος κόντρα στο παρελθόν του

Ο Καραμαλέγκος κόντρα στο παρελθόν του
INTIME SPORTS

Η αναμέτρηση του Αρκαδικού με τον Παναθηναϊκό είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Γιάννη Καραμαλέγκο. Ο λόγος; Τέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του αντίπαλος με την ομάδα που τον ανέδειξε. Ο 21χρονος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για το συναπάντημα με το "τριφύλλι" και τα μαθήματα που πήρε.

Έχουν περάσει κιόλας τρία χρόνια από την τελευταία φορά που ο Γιάννης Καραμαλέγκος φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν στο Πανελλήνιο Εφήβων της Καβάλας όταν αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το "τριφύλλι" στο στήθος. Έκτοτε ξεκίνησε τη δική του (μοναχική) διαδρομή που τον έφερε αρχικά στον Αμύντα, πριν καταλήξει στον Αρκαδικό. Εκεί που βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2013.

Ο 21χρονος πλεϊμέικερ έχει περάσει ουκ ολίγες έντονες στιγμές αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται άλλωστε για τον νεότερο παίκτη στην ιστορία των "πρασίνων" που αγωνίστηκε στην Euroleague. Ήταν 16 ετών, 1 μηνός και 23 ημερών όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έκανε νόημα για να περάσει στο παρκέ στην εντός έδρας με την Εφές Πίλσεν. " Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτό το συναίσθημα που είχα", είπε ο νυν παίκτης του Αρκαδικού μιλώντας στο Sport24.gr για τη στιγμή που θυμάται πιο έντονα από το "πράσινο" παρελθόν του.

Πρόδηλο είναι πως έχει πολλά ακόμη να πει, πλην όμως " υπάρχουν τόσα που μου έρχονται με τη μία στο μυαλό, που άμα ξεκινάω να τα λέω, δεν θα τελειώσω ποτέ (γελάει). Θυμάμαι κάθε προπόνηση. Ήταν σχολείο όλο αυτό στον Παναθηναϊκό. Οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου έδιναν συμβουλές που ακόμη τις κρατάω".

Ο Καραμαλέγκος κόντρα στο παρελθόν του
INTIME SPORTS

Απίστευτη στιγμή", σχολίασε για να συνεχίσει μιλώντας για τα κέρδη που είχε από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: " Κάθε μέρα που βρισκόμουν στην ομάδα με έκανε καλύτερο παίκτη και άνθρωπο. Αυτά που έβλεπα κάθε μέρα, ήταν όλα ένα μάθημα ζωής. Από εκείνα που κάθε αθλητής θα θέλει να τα παίρνει".

Το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου όμως ήταν υποχρεωμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει το "τριφύλλι", αφού πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα του Αρκαδικού. Για τη χθεσινή (16/11) αναμέτρηση ανέφερε πως " ήταν πολύ μεγάλη μου χαρά που είδα τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Χάρηκα πραγματικά που τους είδα πάλι μετά από τόσο καιρό. Είναι τιμή για τον Αρκαδικό που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη", για να συνεχίσει τονίζοντας πως " ήθελα να χαρώ το παιχνίδι όσο περισσότερο γινόταν".

Ο Καραμαλέγκος κόντρα στο παρελθόν του
INTIME SPORTS

Έχω αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες γιατί πήρα χρόνο συμμετοχής τόσο στον Αρκαδικό όσο και στον Αμύντα. Προσπάθησα να κάνω μικρά και σταθερά βήματα προκειμένου να βρω τον δρόμο μου στον χώρο και να μην είμαι ποτέ μετέωρος. Δεν ήθελα να βιαστώ. Ξεκίνησα από τη Β' Εθνική και σταδιακά έκαναν βήματα μπροστά", κατέληξε.

Παρεμπιπτόντως, η αναμέτρηση με το "τριφύλλι" ήταν η τέταρτη στην οποία αγωνίστηκε φέτος αφού ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες από σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό, την ώρα που έχει 3 πόντους στα 14'47'' που βρίσκεται στο παρκέ κατά μέσο όρο.

TAGS ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ