ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Η πρώτη φορά της Τρίπολης

Η πρώτη φορά της Τρίπολης

Ο Αρκαδικός ντεμπουτάρει στη πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας όνειρα και φιλοδοξίες. Καστρίτης: "Να δείξουμε ότι πραγματικά αξίζουμε στην Α1".

Ο Αρκαδικός με την πρώτη στην ιστορία του συμμετοχή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ προσθέτει μια καινούργια πόλη και περιοχή στον «χάρτη» του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ.

Μετά από επτά σερί σεζόν στην Α2 η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να προβιβαστεί στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και στην «παρθενική» παρουσία της στα «σαλόνια» εμπιστεύτηκε ξανά τον Γιάννη Καστρίτη που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας από το 2012.

Από το ρόστερ της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς έμειναν πέντε Έλληνες παίκτες, ο πολύπειρος Καλλινικίδης, ο αρχηγός Κοψαύτης και οι Καραμαλέγκος. Εζόμο, Κωνσταντίνου. Αποκτήθηκαν έξι ξένοι μπασκετμπολίστες, ο Ολλανδός γκαρντ Βαν Όστρουμ με την μορφή δανεισμού από την Λαμποράλ Κούτσα, ο Φινλανδός διεθνής φόργουορντ Ναουτίνεν, ο Αμερικανός περιφερειακός Μπράουν, οι συμπατριώτες ο φόργουορντ Σαντί και ο σέντερ ΜακΝτόναλντ, ο, επίσης, Αμερικανός, «ρούκι» Μπούκερ, και ο Στεφανίδης με πολλές παραστάσεις από την Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Καστρίτης: "Να δείξουμε ότι πραγματικά αξίζουμε στην Α1"

Ο προπονητής της ομάδας, σχολίασε: "Ο στόχος της ομάδας μας για την φετινή σεζόν και κατά επέκταση για την πρώτη παρουσία του Αρκαδικού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή. Από εκεί και πέρα, όμως, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ο στόχος είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρούμε την «χημεία» μας, να προπονούμαστε όσο καλύτερα γίνεται, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι μας και να δείξουμε ότι πραγματικά αξίζουμε που βρισκόμαστε σε αυτή την θέση την φετινή χρονιά.

Νομίζω ότι μετά από αρκετά χρόνια το Πρωτάθλημα της Α1 είναι και πάλι σε πολύ υψηλό επίπεδο και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στις δύο ομάδες, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, που μας εκπροσωπούν επάξια στην Ευρώπη. Φέτος και η ΑΕΚ έχει επιστρέψει πολύ δυνατή στην Α1, ο Άρης έχει ισχυροποιηθεί και ο ΠΑΟΚ παραμένει στο καλό επίπεδο των τελευταίων ετών. Από εκεί και έπειτα υπάρχουν ομάδες που θα συμπληρώσουν την εξάδα, επτάδα και θα υπάρχει ακόμη ένα γκρουπ ομάδων που θα κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο, κάποιες θα ξεχωρίσουν και κάποιες άλλες θα παλέψουν για παραμονή".

Κοψαύτης: Να φτιάξουμε ένα όμορφο και δυνατό σύνολο"

Ο γκαρντ της ομάδας, Γιώργος Κοψαύτης, είπε: "Ο στόχος της ομάδας φυσικά είναι η παραμονή στην κατηγορία, καθώς το Πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό. Είμαστε μια νέα ομάδα και θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να φτιάξουμε ένα όμορφο και πολύ δυνατό σύνολο που θα «χτυπάει» όλους τους αγώνες μέσα και έξω. Εύχομαι να εφαρμόσουμε την φιλοσοφία του κόουτς να παίζουμε όμορφο μπάσκετ και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να το απολαμβάνει.

Εύχομαι για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της νέας σεζόν να είναι ένα πολύ δυνατό Πρωτάθλημα και να είναι πολύ ανταγωνιστικό, χωρίς απρόοπτα και βία στα γήπεδα και να γεμίζουν τα γήπεδα όλων των ομάδων".

Έτος ίδρυσης: 1976

Πρόεδρος: Μιχάλης Σμυρνιώτης

Τίτλοι: -

Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης (1.000 θέσεων)

Η πρώτη φορά της Τρίπολης

Το ρόστερ της ομάδας:

Η πρώτη φορά της Τρίπολης
TAGS ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ