ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Βετούλας: "Όσοι είδαν το ματς, ξέρουν τι έγινε"

Βετούλας: "Όσοι είδαν το ματς, ξέρουν τι έγινε"

Ο Νίκος Βετούλας μιλά στο Sport24 για την τύχη που είχε (κατά του ιδίου το ρηθέν) να επιλεγεί από ανθρώπους με όραμα, για τη συγκίνηση που ένιωσε το απόγευμα του Σαββάτου (20/12), αλλά και όλα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου με την Κηφισιά. Συμπεριλαμβανομένων κάποιων συμπεριφορών.

Από το 2010 που φόρεσε το κοστούμι του και κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα, δεν έχει σταματήσει να εκπλήσσει. Όπως λέει ο ίδιος ο Νίκος Βετούλας στο Sport24.gr " είμαι τυχερός, γιατί πριν πέντε χρόνια με επέλεξαν άνθρωποι με όραμα για να αναλάβω την ομάδα. Κάποιοι δεν είναι σήμερα κοντά μας. Όλοι όμως, έπαιξαν ένα ρόλο ως προς αυτό που ζούμε". Ποιο; Το δεύτερο τελικό Κυπέλλου, έπειτα από εκείνον του '97.

Μεταξύ των όσων κάνει κάθε χρόνο, με συνέπεια είναι να επιλέγει ξένους που μέχρι να τους κάνει κατοίκους Πάτρας δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί στην Ευρώπη, αλλά μετά την πρώτη χρονιά μαζί τους μπαίνουν στα ραντάρ ευρωπαϊκών ομάδων. Μια περίπτωση ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ, μια άλλη ο ΝτεΜάριους Μπολντς, ενώ φέτος από ό,τι φαίνεται έχει δώσει ρεσιτάλ, με τους Πεν, Ελ Αμίν, Γκάλογουεϊ και Φιτζπάτρικ. Όλοι μαζί στην αξία των 100.000 δολ.

Αλλά ας μην σας τα λέμε εμείς. Ας τα πει ο κόουτς του ενός φιναλίστ, στο φετινό κύπελλο. "Αν σκεφτούμε τι πραγματικά γινόταν στην ομάδα πριν 5 χρόνια, τότε πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία" ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε, λίγη ώρα μετά το θρίαμβο των Αχαιών, για να προσθέσει "και για τους ανθρώπους που δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για ανθρώπους που δεν βρίσκονται τώρα εν ζωή. Μιλάω φυσικά για τον Ανδρέα Μολφέτα. Είναι μια νίκη που γεμίζει με χαρά μια ολόκληρη πόλη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο μπασκετικό κομμάτι, ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, Πήγαμε το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό, κάτι το οποίο θέλαμε από την αρχή του αγώνα, λόγω των προσόντων που έχουν οι παίκτες μου. Από λάθη δικά μας το αποτέλεσμα κρίθηκε στο τελευταίο σουτ".

Τον ρωτήσαμε για όσα ακολούθησαν της κόρνας της λήξης και αφορούσαν την αντίδραση του Ηλία Παπαθεοδώρου -μέρος της οποίας γράφτηκε στο φύλλο αγώνα . Μας απάντησε ότι "υπήρχαν άλλες 10 αμφισβητούμενες φάσεις που ευνοήθηκε η Κηφισιά. Όσοι είδαν το παιχνίδι ξέρουν τι έγινε και έχουν άποψη. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κανένα φάουλ στην τελευταία φάση με τον Φιτζπάτρικ, ενώ πιστεύω πως δεν υπάρχει φάουλ και στη φάση του Γεωργαλλή, 47 δευτερόλεπτα για το τέλος. Αξίζαμε τη νίκη".

Ο Φιτζπάτρικ οδήγησε επιθετικά την ομάδα του, σε αυτό το ματς, με τον Βετούλα να ενημερώνει ότι " είναι παίκτης που ήρθε από ένα καλό κολεγιακό πρόγραμμα. Αυτό ήταν κάτι που δεν κατάφερε να το δείξει στο Βέλγιο, όπου και τον εντοπίσαμε. Προερχόταν από μέτρια σεζόν. Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, όμως, έκανε τη διαφορά. Όλοι, όμως βοήθησαν πολύ. Δεν θέλω να σταθώ μόνο σε εκείνον, καθώς όλοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων".

Στο φετινό ρόστερ έχει και αρκετούς έμπειρους Έλληνες παίκτες. Όπως οι Γεωργαλλής και Μπατής "ο Γιάννης είναι ένας παίκτης που ξέρει πολύ καλά το πρωτάθλημα και η δουλειά του δεν φαίνεται μέσα από τις στατιστικές, αλλά μέσα από τον τρόπο που αγωνίζεται. Μας βοηθάει πολύ η παρουσία του και σίγουρα θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον", ενώ για τον 34χρονο γκαρντ, ο οποίος απουσίασε από τον ημιτελικό υπογράμμισε ότι "είναι παίκτης που βοηθάει με την εμπειρία του. Η συμμετοχή του από τον πάγκο, όμως, ήταν εξίσου σημαντική σαν να έπαιζε εκείνη την ώρα στο παρκέ". Για τον Αργυρόπουλο, όσα λόγια και να πει δεν φτάνουν. Απλά τον νιώθει ως τον εντός παρκέ προπονητή.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τον πρώτο -και τελευταίο μέχρι το φετινό- τελικό Κυπέλλου, οι Αχαιοί επιστρέφουν στη βραδιά της στέψης. Το έχει συνειδητοποιήσει; "Να πω την αλήθεια, πριν το παιχνίδι σκεφτόμουν τη χρονιά της Β' Εθνικής και πραγματικά συγκινήθηκα, γιατί δεν περίμενε κανείς πως μερικά χρόνια μετά η ομάδα θα βρισκόταν σε αυτό το σημείο. Το πιο σημαντικό απ' όλα, όμως, είναι πως η πόλη της Πάτρας εκπροσωπείται από μία ομάδα σε τελικό Κυπέλλου, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ".

Στο παρθενικό ταξίδι στο φινάλε του θεσμού, ήταν παίκτης της ομάδας. Τι θυμάται από εκείνη τη μέρα; "Σίγουρα θυμάμαι το σουτ του Παπανικολάου, που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Εκείνο το σουτ είχε γίνει ακριβώς μπροστά μου. Ο τελικός, όμως, αργεί. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, το οποίο και θέλουμε να κερδίσουμε".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ