ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Βεργίνης στο Sport24.gr: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι-οφ"

Βεργίνης στο Sport24.gr: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι-οφ"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Βεργίνης μίλησε στο Sport24.gr για τη πρώτη νίκη της Πάτρας στη Καβάλα, πιστεύει στο υλικό του Απόλλωνα και θεωρεί εφικτό στόχο τα πλέι-οφ. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε Πανιώνιο και Εθνική Ενόπλων.

Ο Δημήτρης Βεργίνης από φέτος αποτελεί μέλος της ομάδας μπάσκετ του Απόλλωνα Πάτρας. Ο 28χρονος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη πρώτη νίκη της ομάδας του ύστερα από τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, απέναντι στην Καβάλα.

Επεσήμανε πως πιστεύει στο ταλέντο που διαθέτει το ρόστερ του Απόλλωνα και χαρακτηρίζει εφικτό στόχο το να φτάσουν οι Πατρινοί στα πλέι-οφ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ξεχωριστή εμπειρία που έζησε με την Εθνική Ενόπλων, ενώ αναφέρθηκε και στον Πανιώνιο, καθώς έζησε από κοντά την δύσκολη στιγμή του υποβιβασμού του.

-Ξεκινήσατε με τρεις ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά με την αλλαγή προπονητή κάνατε την πρώτη σας νίκη. Ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα ώστε να φτάσει στη πρώτη της νίκη;

"Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά την σεζόν, καθώς κάναμε τρεις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αυτές οι ήττες μας πόνεσαν, κυρίως επειδή δύο από αυτές ήταν και στο γήπεδο μας, απέναντι και σε ομάδες που έχουν περίπου τους ίδιους στόχους με εμάς.

Ακολούθως έγινε και η αλλαγή του προπονητή. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόουτς Παπαχατζή για την δουλειά του, αλλά και για την βοήθεια του έως τώρα. Ακολούθως η διοίκηση αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή στη τεχνική ηγεσία, με αποτέλεσμα να έρθει ο κόουτς Μέξας.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έβαλε κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας και νομίζω πως αυτά τα στοιχεία μας έδωσαν και τη νίκη απέναντι στη Καβάλα, στη πρώτη μας νίκη για φέτος. Η αλλαγή προπονητή ήταν καθαρά θέμα διοίκησης, ήταν δική της απόφαση".

-Ποια είναι η άποψη σου για τις δυνατότητες της ομάδας φέτος;

"Κοίτα, η ομάδα θεωρώ πως έχει πολύ ταλέντο, διαθέτει καλούς παίκτες. Σιγά-σιγά θα βρει τον δρόμο της και τον ρυθμό της. Είναι πάρα πολύ νωρίς για όλες τις ομάδες. Δεν μπορούμε να κρίνουμε καμία ομάδα τώρα. Εμείς ήμασταν και λίγο άτυχοι στο ξεκίνημα, κάναμε ήττες που δεν ήταν εντός προγράμματος, αλλά θα πρέπει να ζήσουμε με αυτές και να προχωρήσουμε.

Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Δε νομίζω πως ήταν θέμα προπονητή οι ήττες. Ήταν συνολικό. Είναι και θέμα παικτών, και εμείς έχουμε τις ευθύνες μας. Επειδή όμως έχουμε καλό υλικό θεωρώ πως αν συνεργαστούμε σωστά, βγάζοντας τους αυτοματισμούς μας στο παρκέ, θα φέρουμε νίκες και θα παίξουμε και πολύ ωραίο μπάσκετ. Αυτό το πιστεύω γιατί έχουμε δυνατότητες".

Τι ζητάει ο κόουτς από εσένα; Θέλει να ηγηθείς της προσπάθειας;

"Ο κόουτς θέλει από εμένα να ηγηθώ της φετινής προσπάθειας. Από εκεί και πέρα εγώ έχω σαν φιλοσοφία να να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς και κυρίως σε δημιουργία και σκορ. Μπορώ να πάρω πρωτοβουλίες και αναλαμβάνω ευθύνες. Πιστεύω πως με την βοήθεια όλων των παιδιών, καταλαβαίνοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στο σύνολο, και από τη στιγμή που "δέσουμε" σαν ομάδα, πιστεύω πως φέτος μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό".

Βεργίνης στο Sport24.gr: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι-οφ"

Ποιοι είναι οι στόχοι σας φέτος;

"Στόχος είναι να τερματίσουμε πιο ψηλά από πέρσι. Η προσωπική μου άποψη, άσχετα αν ξεκινήσαμε άσχημα στη φετινή σεζόν, είναι ότι μπορούμε φέτος να φτάσουμε αρκετά ψηλά. Πιο ψηλά σε σχέση και με αυτό που πιστεύει η διοίκηση.

Και το λέω αυτό γιατί πιστεύω πως στο ρόστερ μας διαθέτουμε μπόλικο ταλέντο. Και σαν ομάδα και ατομικά ο κάθε παίκτης. Πιστεύω πως μπορούμε φέτος να μπούμε στα πλει-οφ του πρωταθλήματος. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στη Καβάλα και στον συμπαίκτη μας, τον Νιφόρα, ο οποίος έκανε εγχείρηση καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και πρόσφατα έκανε την επέμβαση. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση".

Η άποψη σου για τον Πανιώνιο για τις δύσκολες στιγμές που διανύει;

"Στον Πανιώνιο έζησα ένα χρόνο, αν και εκείνη η σεζόν δεν ήταν και από τις καλύτερες του Πανιωνίου, καθώς είχαμε τον υποβιβασμό της ομάδας. Έμεινα έναν χρόνο, αλλά η αλήθεια είναι πως δέθηκα με την ομάδα. Είναι μία ιστορική ομάδα ο Πανιώνιος για το ελληνικό μπάσκετ με παράδοση στο πρωτάθλημα.

Ήμασταν όλοι μαζί, ενωμένοι, από την αρχή έως και το τέλος και παλέψαμε. Είναι μία ιστορική ομάδα και ελπίζω να βρει τον δρόμο της ώστε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία που είναι και η θέση της. Ξέρω πως δυσκολεύτηκε να αγωνιστεί στη φετινή διοργάνωση, αλλά ευτυχώς τα κατάφερε. Θέλω να πιστεύω πως όσοι αγαπάνε την ομάδα θα μπορέσουν να φτιάξουν κάτι καλό, ώστε ο Πανιώνιος να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και πάλι.".

Πως ήταν η εμπειρία με την Εθνική Ενόπλων;

"Η εμπειρία με την Εθνική Ενόπλων ήταν πραγματικά μία φανταστική εμπειρία. Αγωνιστήκαμε στη Κορέα, ένα σπάνιο ταξίδι, σε μία όμορφη χώρα. Όλη η εμπειρία ήταν καταπληκτική. Είχαμε εξαιρετικό κλίμα σαν ομάδα, αγαπήσαμε αυτή την προσπάθεια και χαίρομαι που φτάσαμε ψηλά. Με τα παιδιά δέσαμε μαζί από τις πρώτες προπονήσεις. Υπήρχαν οι παλαιότεροι και ήρθαμε και εμείς οι πιο νέοι και βοηθήσαμε την προσπάθεια.

Νομίζω "δέσαμε" σαν σύνολο και αυτό μας βοήθησε να πετύχουμε σημαντικές νίκες. Είχαμε μαζί μας και έναν εξαιρετικό άνθρωπο, τον κ. Σκροπολίθα, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ. Αν δεν κάνω λάθος αυτή ήταν και η τελευταία του θητεία στην Ενόπλων. Φοβερός άνθρωπος.

Ήταν σίγουρα μία μεγάλη επιτυχία, γιατί καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Κερδίσαμε στον ημιτελικό τη Νότιο Κορέα, τα δώσαμε όλα σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά νομίζω πως στον τελικό ξεμείναμε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάσουμε από το Κατάρ, το οποίο ήταν η έκπληξη της διοργάνωσης. Και το Κατάρ το είχαμε κερδίσει στη πρώτη φάση, αλλά μετά έφερε μεγάλα αποτελέσματα, κερδίζοντας τις ΗΠΑ και ακολούθως εμάς. Και πάλι όμως η δεύτερη θέση ήταν μεγάλη επιτυχία. Φοβερή εμπειρία, αυτό το ταξίδι θα μου μείνει αξέχαστο".

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ