ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Πρώτη επαφή για τον Μέξα

Πρώτη επαφή για τον Μέξα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εξασφάλιση της παραμονής του Απόλλωνα Πατρών στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με χαρακτηριστική άνεση προσμετράται στα "συν" του Κώστα Μέξα, με τον οποίο άρχισαν οι συζητήσεις για την παραμονή του στον πάγκο των "μελανόλευκων".

Δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες από την ολοκλήρωση της σεζόν για τον Απόλλωνα Πατρών, και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές με φόντο την παραμονή του Κώστα Μέξα στην άκρη του πάγκου της ομάδας της Αχαΐας. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τις τύχες των "μελανόλευκων" την 4η αγωνιστική, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με "διπλό" στην Καβάλα, αφήνοντας πίσω το αρχικό 0-3 και πετυχαίνοντας στην πορεία με σχετική άνεση τον στόχο της παραμονής.

Η επίτευξη του βασικού στόχου της χρονιάς - προφανώς - έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας σχετικά με την καταλληλότητα του Κώστα Μέξα να ηγηθεί της προσπάθειας για μία ακόμη σεζόν. Της επόμενης. Για αυτό και οι άνθρωποι του Απόλλωνα Πατρών έκαναν μάλιστα την πρώτη επαφή μαζί του για να τεθεί επί τάπητος σιγά σιγά το πρώτο μέρος του σχεδιασμού.

Το κλίμα στις πρώτες συζητήσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, με τις υπάρχουσες ενδείξεις να κάνουν λόγο για παραμονή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα για έναν ακόμη χρόνο. Ένα δείγμα που φανερώνει την εκατέρωθεν ικανοποίηση για συνέχιση της μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασία. Κάτι που απομένει να φανεί και στην πράξη μέσα στις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Μία εξέλιξη που θα επιτρέψει στον Έλληνα τεχνικό να "χτίσει" αυτός το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου και σε σημαντικό βαθμό ακόμη... και από το μηδέν. Κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στη τεχνική ηγεσία του ΚΑΟΔ είτε ως βοηθός - των Γιώργου Καλαφατάκη και Νέναντ Μάρκοβιτς - είτε ως πρώτος. Τότε που είχε κληθεί το καλοκαίρι του 2014 διαδεχόμενος τον Νέναντ Μάρκοβιτς να φτιάξει μία ομάδα από την αρχή και όχι απλά το έκανε με επιτυχία αλλά και φλέρταρε ακόμη και την είσοδό της στα playoffs.

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ