ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Απόλλων Πατρών γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του

Ο Απόλλων Πατρών γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του σε εκδήλωση. Καμίσης: "Ο σύλλογος μας είναι το αύριο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Φίλιππος Καμίσης.

Ο Απόλλων Πατρών έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο του μπάσκετ, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές ειδικά την δεκαετία του '90. Ο σύλλογος συμπλήρωσε 90 χρόνια ζωής και το γιόρτασε σε ειδική εκδήλωση. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Φίλιππος Καμίσης, τόνισε πως "ο σύλλογος μας είναι το αύριο". Στόχος η παραμονή και η διάκριση της ομάδας στην πρώτη κατηγορία.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

"Μία ζεστή «αγκαλιά», όπως άλλωστε τον έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, επεφύλαξαν για τα 90ά του γενέθλια, φίλοι, παράγοντες, μέλη της διοίκησης και πλήθος κόσμου στον Απόλλωνα Πάτρας, την ιστορική και θρυλική ομάδα που με τα μελανόλευκα της χρώματα έχει προσδώσει νέο ύφος στην παλέτα του ελληνικού μπάσκετ.

Η επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του Απόλλωνα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον ειδυλλιακό χώρο του «Χαράματος» στο Θεριανό, σε εορταστικό κλίμα.

Ο Απόλλωνας ήταν εκεί! Ένας αιώνιος έφηβος που γεννήθηκε από τα «σπλάχνα» της τοπικής κοινωνίας, δυνάμωσε με τη βοήθεια και τη στήριξή της και να συνεχίζει να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία, χάρη στη νέα γενιά που τον πλαισιώνει.

Οι μνήμες γύρισαν πίσω, στο 1926, στη συνοικία των Προσφυγικών εκεί όπου ιδρύθηκε ο ιστορικός Σύλλογος, αλλά και στο 1947, τότε που ιδρύθηκε η ομάδα μπάσκετ.

Μέσα από ένα βίντεο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό έγινε αναδρομή στο παρελθόν και στους σημαντικότερους σταθμούς της ομάδας, δίνοντας την υπόσχεση ότι όλοι θα κρατήσουν ψηλά τον Απόλλωνα.

Άλλωστε, οι δεκάδες τίτλοι μαρτυρούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το μεγαλείο των «μελανόλευκων».

Ο Απόλλων Πατρών γιόρτασε τα 90 χρόνια ιστορίας του

Φ. ΚΑΜΙΣΗΣ: “Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ”

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Φίλιππος Καμίσης, ο οποίος αφού έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή, τόνισε «ο Απόλλωνας, όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας πάντα στο πλευρό του, τους φιλάθλους του, την τοπική κοινωνία και τους χορηγούς του έχει κάνει σημαντικά άλματα στο μέλλον. Απέκτησε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στην Περιβόλα, έχει σήμερα εκτός από το μπάσκετ και αθλητικά τμήματα στο βόλεϊ, ενώ εξίσου σπουδαία είναι και τα τμήματα των ακαδημιών του, οι αθλητές του αύριο. Γιατί ο Σύλλογός μας είναι το αύριο! Με οδηγό μας το ένδοξο παρελθόν, χτίζουμε στέρεες βάσεις στο παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον, μέσα από μία αδιάκοπη προσπάθεια, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου μας, ο οποίος αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης και άθλησης».

Β. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: “ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας, Βασίλης Γιαννόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, μιας και ο ίδιος είχε τη χαρά να αγωνιστεί με τη φανέλα των μελανόλευκων, επεσήμανε «ο Απόλλωνας, πιο δυνατός σήμερα από ποτέ βρίσκεται στο επίκεντρο του ελληνικού μπάσκετ, βρίσκεται στο υψηλότερο βάθρο του πατραϊκού μπάσκετ, βρίσκεται βαθιά στις καρδιές μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι συναισθανόμαστε πλήρως το βάρος της ευθύνης απέναντι σε αυτό το ένδοξο σωματείο. Την ευθύνη απέναντι στην ιστορία. Την ευθύνη απέναντι στο μέλλον. Και επειδή η ιστορία του Συλλόγου μας είναι βαριά να γνωρίζεται πως δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε άλλο εκτός από νίκες και επιτυχίες, σεβόμενοι τον φίλαθλο κόσμο και τους αντιπάλους μας».

Τις προσωπικές του εμπειρίες, ως παίκτης, αλλά και ως ο άνθρωπος που συνέδεσε τη φωνή του με τις μεταδόσεις των αγώνων του Απόλλωνα, περιέγραψε ο Βασίλης Γεωργίου, ο οποίος ευχήθηκε η ομάδα να συνεχίσει να κάνει υπερήφανους τους Πατρινούς κι όχι μόνο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΑΣ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσία της νέας σύνθεσης της ομάδας και των νέων παικτών που υπό τις τεχνικές οδηγίες του προπονητή, Κώστα Μέξα θα ριχτούν στη «μάχη» τηςBasketLeague, όπως επίσης, και όλων των ανθρώπων που στελεχώνουν τον «ανανεωμένο» Απόλλωνα. Μάλιστα, ο κ. Μέξας ευχήθηκε καλή αγωνιστική περίοδο, διαβεβαιώνοντας πως η ομάδα θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό εντός του αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, έγινε η επίσημη, παράδοση της «σκυτάλης» του αρχηγού της ομάδας, από τον Νίκο Αργυρόπουλο στον Δημήτρη Βεργίνη, οι οποίοι παράλληλα, παρουσίασαν τη νέα επετειακή φανέλα του Απόλλωνα, με την οποία θα αγωνίζεται στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια κατά τη φετινή σεζόν.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ «ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Στη βραδιά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους επιχειρηματίες που την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 με τη σημαντική τους συμβολή βοήθησαν το Σύλλογο να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του.

Όπως επισημάνθηκε τόσο από τον Φίλιππο Καμίση όσο και από τον Βασίλη Γιαννόπουλο, η οικονομική συμμετοχή τους καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τους, το ενδιαφέρον, αλλά και την αγάπη τους για τον ιστορικό Σύλλογο της Πάτρας.

Related content Οι χορηγοί για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 ήταν:

ΣΚΡΑΤΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΝΟVΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ ΦΑΝΕΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΜΙΧΑΛΑΚΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Ε ΧΡΥΣΟΣ

MED FRIGO ΠΟΥΛΙΑΣ-ΜΠΡΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Α.Ε ΧΡΥΣΟΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ GAS ΧΡΥΣΟΣ

EUROLINE – Σ ΜΠΑΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΧΡΥΣΟΣ

ΑΤΕΜ Α.Ε ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΓΙΑ Α.Β.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΕΒΟΞΑ Α.Β.Ε.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΚΟΝΤΟΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. & ΣΙΑ Ε.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΠΙΛΑΒΑΣ Α.Β.Ε.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΣΤΑΙΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΠΑΝΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΙΑΣ/ ΜΠΙΤΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΕΠΕ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ / ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΜΠΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΧΙΩΝ Α.Β.Ε.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΒΛΑΣΤΑΡΑΣ ΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΜΙΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

AT HOME ΣΑΛΑΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΓΕΡΑΝΟΙ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε ΜΕΓΑΛΟΣ

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΧΑΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ

ΑVIS ΜΕΓΑΛΟΣ

ROOM ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

HYGIENCE SERVICE ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

DYNACOMP ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

VASILIS CUIR ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

OLYMPIAN SPIRIT ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

ΓΛΑΥΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

ΦΑΣΟΛΟΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

ΜΥΛΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ.

Η βραδιά έκλεισε με πολύ μουσική, τραγούδι, κέφι και χορό από την καλλιτεχνική ομάδα του θερινού «Χαράματος».

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ