ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Μέξας: "Να παλέψουμε για το βήμα παραπάνω"

Μέξας: "Να παλέψουμε για το βήμα παραπάνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο πλαίσιο του αφιερώματος που κάνει εδώ και μερικές μέρες ο ΕΣΑΚΕ στις ομάδες της Basket League, σειρά είχε ο Απόλλων Carna, εκ μέρους του οποίου μίλησαν ο Κώστας Μέξας και ο Δημήτρης Βεργίνης, προπονητής και αρχηγός των Αχαιών αντίστοιχα.

Ο Απόλλων Π. Carna αναμφίβολα αποτελεί την πιο ιστορική ομάδα της περιφέρειας, έχοντας δεκάδες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1. Εκεί όπου φέτος θα παίξει για τέταρτη συνεχή φορά.

Τις δύο προηγούμενες σεζόν ο Απόλλων Πάτρας εξασφάλισε με σχετική άνεση την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία, δεν κατάφερε ωστόσο να πάρει θέση που θα τον έστελνε στα playoff.

Τη νέα σεζόν η ομάδα του Κώστα Μέξα έχει ως πρώτο στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στη Basket League και στη συνέχεια θα επιδιώξει να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε τα δύο τελευταία χρόνια. Δηλαδή την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στα playoff.

Ο Έλληνας κόουτς, μαζί με τον αρχηγό των Πατρινών Δημήτρη Βεργίνη μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη νέα Basket League αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μέξα

" Σε ένα πρωτάθλημα που αναμένεται πολύ ανταγωνιστικό με αρκετές ομάδες να έχουν ανεβάσει τον πήχη η κάθε μια από τη δικιά της σκοπιά και στην κορυφή αλλά και στις θέσεις που οδηγούν είτε στη σωτηρία είτε στα πλέι οφ, η δικιά μας φιλοδοξία είναι να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί, να καταθέσουμε στον αγωνιστικό χώρο αγωνιστική ταυτότητα και να έχουμε μια παρουσία καλής μπασκετικής ομάδας. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να πετύχουμε τη σωτηρία μας όσο γίνεται πιο γρήγορα και στη συνέχεια να παλέψουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Θέλουμε να παίξουμε όσο γίνεται ποιοτικό μπάσκετ και μέσα από τις καλές εμφανίσεις να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας και παράλληλα να αναγκάσουμε τον κόσμο του Απόλλωνα να επιστρέψει μαζικά στο γήπεδο. Να ευχηθούμε σε όλες τις ομάδες στους προπονητές τους παίκτες πάνω από όλα μια καλή χρονιά με υγεία και ελπίζουμε σε ένα πρωτάθλημα με καλύτερο θέαμα και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Βεργίνη

" Τη φετινή χρονιά θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό από πέρσι. παρ’όλο που τα οικονομικά δεδομένα πολλών ομάδων είναι περιορισμένα αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο ρόστερ. Σίγουρα για μια ακόμα χρονιά Ολυμπιακός και Παναθηναικός θα πρωταγωνιστήσουν αλλα ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης είναι πια υπολογίσιμες δυνάμεις και μπορούν να δυσκολέψουν τους 2 "αιώνιους".

Οσον αφορά τη δική μου ομάδα που έχω τη τιμή να είμαι από φέτος αρχηγός της, οι στόχοι που αρμόζουν σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Απόλλωνας Πάτρας Carna είναι κάθε χρόνο να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη παραμονή μας στη κατηγορία. Από εκεί και πέρα το η συμμετοχή μας στα play-off είναι κάτι το οποίο το έχουμε στο μυαλό μας και τα επόμενα χρόνια αυτός πρέπει να είναι ο βασικός στόχος της ομάδας. Αυτό που πραγματικά εύχομαι είναι να έχουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα με γήπεδα γεμάτα από κόσμο και χωρίς τα επεισόδια και τα έκτροπα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια

Καλή μπασκετική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες σε όλες τις ομάδες"

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ