ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Γιατί έπαψε "κάστρο" να θυμίζει

Γιατί έπαψε "κάστρο" να θυμίζει
INTIME SPORTS

Ο Απόλλων Πατρών δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη εντός έδρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, οδεύει ολοταχώς για αρνητικό ρεκόρ μετά την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία.

Κάθε ομάδα που θέλει να πετύχει τους στόχους της οφείλει να κερδίζει στην έδρα της. Αν όχι όλα τα παιχνίδια, σίγουρα την πλειοψηφία αυτών. Από αυτό προκύπτει πως η αδυναμία υπεράσπιση του "σπιτιού" σου μπορεί να δημιουργήσει... προβλήματα. Πόσω μάλλον όταν δεν έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρεις το ροζ φύλλο αγώνα σε εντός έδρας αγώνα.

Ο Απόλλων Πατρών μπορεί να μην βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αγνοεί τη χαρά της νίκης στην Περιβόλα. Τέσσερα παιχνίδια έχει δώσει στην έδρα του, μετρώντας το απόλυτο μηδέν ως τώρα. Ο Κόροιβος (60-62), ο Κολοσσός (58-74), ο Παναθηναϊκός (80-90) και ο Αρκαδικός (56-76) πέρασαν νικηφόρα από την αχαϊκή πρωτεύουσα, δυσχεραίνοντας σημαντικά το έργο της ομάδας του Κώστα Μέξα, αναφορικά με την εξασφάλιση της παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Απόψε (5/12, 17:00), οι "μελανόλευκοι" υποδέχονται τον ΠΑΟΚ, θέλοντας να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί που "τρέχει" από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Ο "δικέφαλος" μετέβη απευθείας από την Κωνσταντινούπολη στην Πάτρα, θέλοντας να κερδίσει χρόνο ξεκούρασης και προπόνησης. Από την πλευρά του, ο Απόλλων Πατρών νίκησε μεν την περασμένη εβδομάδα στο Ζηρίνειο (79-82), πλην όμως η Περιβόλα παραμένει... πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που ψάχνει λύση άμεσα, με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπει τέλος στο εντός έδρας αρνητικό σερί.

Το τελευταίο που θέλουν άλλωστε στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι να πάνε στο 0/5, δηλαδή των αριθμό ηττών που είχαν πέρσι και πριν από τρία χρόνια σε ολόκληρο το πρωτάθλημα! Πέραν αυτού, οι "μελανόλευκοι" βρίσκονται ήδη σε τροχιά να "σπάσουν" τη χειρότερη εντός συγκομιδή τους. Πιο συγκεκριμένα, στα τρία χρόνια που προηγήθηκαν με εκείνους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, μόλις μία φορά έχουν αρνητικό συντελεστή νικών/ηττών στην Περιβόλα.

Πότε; Τη σεζόν 2013-'14, όταν είχαν 6 νίκες και 7 ήττες στο πρωτάθλημα, χρονιά στην οποία πάντως κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ (ως 8οι), για να αποκλειστούν από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά.

Αναλυτικά η εντός έδρας προϊστορία στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Γιατί έπαψε "κάστρο" να θυμίζει
TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ