ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Άντερσον σημαίνει σκορ, για τον Απόλλωνα Πατρών

Άντερσον σημαίνει σκορ, για τον Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κέβιν Άντερσον δεν γνωρίζει στον ελάχιστο βαθμό τι εστί ελληνική μυθολογία, αλλά -η αλήθεια είναι ότι- θα μπορούσε να πει κανείς πως η Ελλάδα αποτελεί τη δική του Ιθάκη. Ο 27χρονος γκαρντ επέστρεψε για δεύτερη φορά στα μέρη μας, αναζητώντας την αναγέννησή του.

Είναι από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες που έχουν περάσει από τα μέρη μας τα τελευταία χρόνια. Ο Κέβιν Άντερσον αποδέχθηκε την πρόταση που του κατέθεσε ο Απόλλων Πατρών , έστω κι αν αφορούσε μηνιαία συνεργασία. Παραμένει άλλωστε άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τον Κέβιν Ντίλαρντ, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται εκτός ομάδας λόγω χρήσης ινδικής κάνναβης.

Ο Κώστας Μέξας έψαξε στην αγορά για την καλύτερη δυνατή λύση, με τον 27χρονο γκαρντ να αποτελεί ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε εκεί έξω. Μαζί και την πιο ασφαλή επιλογή αφού δεν θα χρειαστεί παρά ελάχιστο χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Έχει φορέσει άλλωστε τη φανέλα τόσο του Ηλυσιακού όσο και της Κηφισιάς την τελευταία διετία, κάνοντας αισθητή την παρουσία του.

Κυρίως στην ομάδα των Ιλισίων, με την οποία είχε 14.3 πόντους (με 52.1% στα δίποντα, 38.8% στα τρίποντα και 72.3% στις βολές), 2.9 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ κατά μέσο όρο. Μοιραία εξελίχθηκε στο "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας του, δίχως όμως να ολοκληρώσει στα μέρη μας τη σεζόν αφού προέκυψε η πρόταση της Αλιάγα. Την οποία αποδέχθηκε, ως πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά. Στο τρίμηνο που έμεινε πάντως στα μέρη μας, μπόρεσε να σκοράρει τέσσερις φορές 20+ πόντους.

Άντερσον σημαίνει σκορ, για τον Απόλλωνα Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

vs Κολοσσό: 29 πόντοι με 4/5 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 29 ranking σε 34'43''

vs ΠΑΟΚ: 7 πόντοι με 2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 0/1 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 ranking σε 17'44''

vs Ρέθυμνο: 29 πόντοι με 5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 10/10 βολές, 1 ριμπάουντ, 31 ranking σε 28'49''

vs Απόλλωνα Πατρών: 24 πόντοι με 5/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 24 ranking σε 36'35''

Η δράση του στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο μάλιστα αρκούσε για να του χαρίσει τον τίτλο του MVP της 13ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ εκείνης της αγωνιστικής περιόδου.

Στα σίγουρα, αλλά τραυματίας

Την επόμενη χρονιά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εισηγήθηκε την απόκτησή του στο φινάλε της σεζόν 2014-'15 με σκοπό να βοηθήσει στην εξασφάλιση της παραμονής. Πρόλαβε να παίξει σε τέσσερις αγώνες, δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Κι αυτό γιατί η ατυχία "χτύπησε" την πόρτα του. Μία υποτροπή σε πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο ισχίο αρκούσε για να τον θέσει πρόωρα νοκ άουτ, με τους "κόκκινους" να αναζητούν εκ νέου για γκαρντ.

Παρά το γεγονός πως ο Αμερικανός έμεινε για μόλις ένα μήνα στο Ζηρίνειο πάντως, η διοίκηση της ομάδας των Βορείων Προαστίων έκανε ό,τι χρειαζόταν για να τον βοηθήσει. Κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας, προσέφερε όπως μπορούσε για την αποθεραπεία του και με αυτόν τον τρόπο τον έκανε να αγαπήσει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας.

Επομένως, όταν άκουσε πως μια ελληνική ομάδα θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της, δεν είχε πολλά να σκεφτεί. Είπε το "ναι" και με τα χρώματα του Απόλλωνα Πατρών θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πως είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ που έχουν περάσει από τα μέρη μας τα τελευταία χρόνια...

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ