ΚΗΦΙΣΙΑ

Τσαντ Φρέιζιερ: αδικημένος ή εκτεθειμένος;

Τσαντ Φρέιζιερ: αδικημένος ή εκτεθειμένος;
MARK ALMOND

Ο Τσαντ Φρέιζιερ είναι η πρώτη μεταγραφή της Νέας Κηφισιάς, αλλά και ένας παίκτης με πολλά ερωτηματικά να τον συνοδεύουν. Όχι όσον αφορά την παρουσία του στο παρκέ, αλλά τη συμπεριφορά του έξω από αυτό. Διαβάστε την ιστορία του και θα καταλάβετε...

Η Νέα Κηφισιά ανακοίνωσε - μέσω του Sport24 Radio 103.3 - την πρώτη της μεταγραφή για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που δεν είναι άλλη από τον Τσαντ Φρέιζιερ. Του 23χρονου κόμπο γκαρντ από το UAB, που αναγκάστηκε να "κόψει" τις σπουδές του λόγω μίας άτυχης στιγμής. Ή μήπως τελικά οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν δεν ήταν... της στιγμής. Όπως και να έχει, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νέας Κηφισιάς μόνο βαρετός δεν είναι.

Γεννημένος στις 22 Αυγούστου 1992, ο γιος του Σιμεόν και τις Σέριλ έδειχνε από μικρός πως έχει κλίση στον αθλητισμό. Κάτι το οποίο γινόταν ολοένα και πιο έντονο καθώς μεγάλωνε. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι προπονητές και οι scouts που τον παρακολουθούσαν διαρκώς στα γυμνασιακά του χρόνια. Εκεί όπου, με τη φανέλα του First Assembly Christian School, έκανε θραύση. Υπό τις οδηγίες του Dave Murr άλλωστε "έγραψε" το όνομά του στην ιστορία της ομάδας, όντας ο κορυφαίος σκόρερ της με 24 πόντους ανά παιχνίδι στην τελευταία του χρονιά.

Παρά τα νούμερα που είχε και το ταλέντο του (που τον έφερε μέχρι το McDonald's All Ameican Tournament) δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια υποτροφία. Χωρίς σαφή λόγο. Απλά δεν έκανε στα μεγάλα κολέγια. Δεν τον πτόησε όμως αυτό. Αντίθετα, βρήκε ένα ακόμη κίνητρο για να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Αυτή τη φορά με τη φανέλα του Florida Gulf Coast, ενός εκ των εκατοντάδων junior colleges των ΗΠΑ. Δηλαδή κολεγίων... δεύτερης ταχύτητας (σε ακαδημαϊκό και αθλητικό επίπεδο).

Με τους "Eagles" άρχισε από νωρίς να δείχνει ότι το έχει. Σε τέτοιο βαθμό που στα μέσα της δεύτερης άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον κολεγίων από το πάνω ράφι. Γιατί όταν σε ζητούν -μεταξύ άλλων- το Gonzaga, το Illinois, το South Carolina, το Alabama, το Texas A&M σημαίνει ότι κάνεις κάτι καλά. Εν τέλει όμως είπε τους είπε "όχι", προτιμώντας να αγωνιστεί στο UAB. Με πρωταγωνιστικό ρόλο και τη δυνατότητα να πάρει από νωρίς τα "κλειδιά" της ομάδας.

Ένας καυγάς "τελείωσε" το NCAA

Η πρώτη του χρονιά τους "Blazers" έμελλε όμως να είναι και η τελευταία. Με δική του υπαιτιότητα. Βλέπετε, πάνω στο σημείο που άρχισε να φτιάχνει το όνομά του (σ.σ.: είχε 17.7 πόντους ανά παιχνίδι), έγινε πρωταγωνιστής σε μία ιστορία που κάθε άλλο παρά τιμητική ήταν για τον ίδιο -και κατ' επέκταση το κολέγιό του. Τι έγινε;

Ένα χρόνο πριν (Απρίλιος 2014) ο νεαρός παίκτης κατηγορήθηκε για άσκηση σωματικής βίας, κατά τη διάρκεια καυγά. Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Birmigham, ο ήρωας της ιστορίας μας επιτέθηκε στον "συνομιλητή" του, πετώντας παράλληλα ένα λάπτοπ προς το μέρος του. Σε προσπάθεια του θύματος να τον ηρεμήσει, ο γκαρντ του UAB τον έσπρωξε πάνω σε μία βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Η αντίδραση από την άλλη πλευρά ήταν ένα... δάγκωμα και προσπάθεια για κλωτσιά στα γεννητικά όργανα. Δίχως όμως αποτέλεσμα.

Αυτό που αναφέρθηκε από τον καταγγέλλοντα ήταν ότι ο Τσαντ Φρέιζιερ προσπάθησε ξανά και ξανά να τον χτυπήσει, με την αναφορά της Αστυνομίας να κάνει λόγο για αρκετές μελανιές στα χέρια και στα πόδια, αλλά και σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπο.

Όπως καταλαβαίνετε, υπήρξε άμεση φυλάκιση, με τον 22χρονο να κερδίζει εν τέλει την ελευθερία του καταβάλλοντας ως εγγύηση το ποσό των 1.000 δολαρίων, για να αφεθεί ελεύθερος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν ήταν αυτό, αλλά όσα ακολούθησαν -κι είχαν να κάνουν με την κολεγιακή του καριέρα.

Στο NCAA δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους σε ζητήματα ηθικής και συμπεριφοράς. Οπότε ήταν αναμενόμενο να τερματιστεί άμεσα η υποτροφία που του προσέφερε το UAB. "Γνωρίζουμε τις κατηγορίες εις βάρος του. Μόλις ανακοινωθεί τι ακριβώς έγινε, θα δράσουμε αναλόγως. Από τη στιγμή που η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, δεν πρόκειται να προβούμε σε κάποιο σχόλιο", είχε σχολιάσει ο προπονητής του, Jerrod Haase.

Αθωωμένος και... "διψασμένος"

Εκ των πραγμάτων όμως, αποδείχθηκε πως υπήρχε φωτιά -πέραν του καπνού. Γι αυτό τερματίστηκε η υποτροφία των "Blazers", την ώρα που ο αδερφός του, Σιμ Φρέιζιερ, ενημέρωνε πως "θα γίνει άμεσα επαγγελματίας", παρά το γεγονός πως οι κατηγορίες έπεσαν στο κενό τον Ιούνιο του ίδιου έτους. "Απλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αναζητούμε τον ιδανικό ατζέντη", πρόσθεσε. Η επιθυμία του όμως δεν έγινε πραγματικότητα. Δεν κατάφερε να βρει κάτι αξιόλογο, κι έτσι τα χνάρια του κάπου χάθηκαν.

Για να βρεθούν φέτος το καλοκαίρι στη Νέα Κηφισιά. Εκεί όπου θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, ως μέλος της Νέας Κηφισιάς. " Με κέρδισε η ειλικρίνεια του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου " παραδέχθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των "κόκκινων". Το μόνο που μένει τώρα είναι να πείσει κι αυτός με τη σειρά του πως άξιζε αυτή την ευκαιρία. Α, και να μείνει μακριά από μπελάδες.

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ