ΚΗΦΙΣΙΑ

Πήγε στο ΑΣΕΑΔ η Κηφισιά

Πήγε στο ΑΣΕΑΔ η Κηφισιά
Μαυροειδής INTIME SPORTS

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή που έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής (30/10) οδήγησε την διοίκηση της Κηφισιάς να προσφύγει το πρωί της Τετάρτης (04/11) στο ΑΣΕΑΔ για να διεκδικήσει από εκεί το θέλω της. Τη νίκη στο παιχνίδι με το Λαύριο για την 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Στην Κηφισιά αφού ενημερώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (30/10) για την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για το παιχνίδι με τον Λαύριο προσέφυγαν το πρωί της Τετάρτης (04/11) στο ΑΣΕΑΔ για να διεκδικήσουν εκεί τη νίκη επί του Λαυρίου.

Σε ένα παιχνίδι για την 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και που έληξε με σκορ 79-82 για το Λαύριο και μετά την σημερινή απόφαση με 81-82. Στην Κηφισιά όμως θεωρούν πως σύμφωνα με αυτήν που μέτρησε το καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή στα 27΄΄,5 έχουνε μεγαλύτερες πιθανότητες για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση μέσω του ΑΣΕΑΔ.

Μία αισιοδοξία την οποία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κηφισιά, Γιώργος Βαγενάς, μιλώντας στο Sport24.gr χωρίς ωστόσο να θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

“Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή στηρίχθηκε στην έκθεση ενός διαιτητή του Φούφη που έγραψε ψέματα στο φύλλο αγώνα ότι τον αποκαλέσαμε αλήτη και ξεφτιλισμένο με μένα να μην του είπα κάτι τέτοιο αλλά πήγα να τον υποστηρίξω”, για να προσθέσει.

“Εμείς θα πάμε στο ΑΣΕΑΔ και θα ζητήσουμε την επανάληψη του αγώνα ή να καταχυρωθεί υπέρ μας ή να συνεχιστεί με σκορ 81-78 μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή με το χρονόμετρο να δείχνει 27΄΄,5 για το τέλος. Το γεγονός ότι το καλάθι του Μαυροειδή μέτρησε κάνει το έργο μας πιο εύκολο”.

Ο κ. Βαγενάς πάντως δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το αν στο Ζηρίνειο υπήρχε instant replay. “Είναι εγκατεστημένο αλλά αλλάχθηκαν οι μπασκέτες και δεν πρόλαβε ο υπεύθυνος που έχει ορίσει ο ΕΣΑΚΕ να το αλλάξει από όσο ξέρω”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αθλητικός Δικαστής που εξέτασε την απόφαση είχε ζητήσει μία μέρα πριν από την εκδίκαση της απόφασής του από τον πρώτο διαιτητή του παιχνιδιού τον διεθνή Θεσσαλονικιό Γιάννη Φούφη συμπληρωματική έκθεση. Όπως και έγινε από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν για να σφυρίξει το παιχνίδι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup μεταξύ της Γαλατασαράι και της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Παιχνίδι που ήταν για τον όμιλο της ΑΕΚ που είχε διεξαχθεί την Τετάρτη (28/10).

Επίσης σίγουρα αν λειτουργούσε το instant replay στο Ζηρίνειο το περασμένο Σάββατο όλα να ήταν διαφορετικά όσον αφορά την επίμαχη φάση με το καλάθι του Μαυροειδή ακόμη και για την απόφαση της Αθλητικού Δικαστή. Αυτό που ισχύει σε δύο γήπεδα της Αθήνας στα ΟΑΚΑ και ΣΕΦ και σε δύο της Θεσσαλονίκης σε PAOK Sports Arena και Nick Galis Hall.Κι αυτό γιατί στο ΟΑΚΑ αγωνίζονται οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ σε Euroleague και Eurocup και στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός στην Euroleague, ενώ στα δύο της Θεσσαλονίκης οι ΠΑΟΚ και Άρης συμμετέχοντας στο Eurocup. Ειδικά στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα ισχύει για όλα τα γήπεδα των οποίων οι ομάδες θα συμμετάσχουν στα play offs. Πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι οι διαιτητές έχουνε ζητήσει από το 2010 να υπάρχει instant replay σε όλα τα γήπεδα της Α1 κάτι που θα μπορούσε σίγουρα να ισχύει αν όλα ήταν ιδιόκτητα.

Θέση από πλευράς του διεθνή Γιάννη Φούφη, που στην περσινή χρονιά είχε σφυρίξει στον δεύτερο τελικό του Eurocup που το είχε κερδίσει η Χίμκι, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει λόγω της ρητής απαγόρευσης που ισχύει. Του αναγνωρισμένου διεθνή πρώτου διαιτητή του παιχνιδιού του περασμένου Σαββάτου στο Ζηρίνειο και για αυτό ο Αθλητικός Δικαστής ζήτησε μόνο από αυτόν συμπληρωματική έκθεση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της FIBA δεν υπήρχε περίπτωση να επαναληφθεί ή να συνεχιστεί το παιχνίδι ανεξαρτήτου με το ποια θα ήταν η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το καλάθι του Μαυροειδή. Κι όσο για το ότι αποφάσισε να μετρήσει είχε να κάνει με το ότι δεν επηρέαζε το τελικό νικητή που ήταν το Λαύριο. Είτε με σκορ 79-82 όπως έληξε είτε με 81-82 μετά από την απόφαση της Παρασκευής.

Όσον αφορά ότι την νομική υπεράσπιση του Λαυρίου στην υπόθεση ανέλαβε ο νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάκης Μπαλτάκος την απάντηση στο γιατί έδωσε ο ίδιος μιλώντας στο Sport24.gr. “Έκανα μία εξαίρεση λόγω και της καλής σχέσης που έχω με τους ανθρώπους του Λαυρίου”, για να εξηγήσει. “Σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι μας είχε ενοχλήσει η στάση της Κηφισιάς το καλοκαίρι για την μείωση των προστίμων που είχανε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό (σ.σ. Και συγκεκριμένα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο). Για αυτό και πήγα. Δεν είχα λόγο να μην πάω και όχι να εκδικηθώ”.

Οσον αφορά στην προσφυγή της Κηφισιάς στο ΑΣΕΑΔ για να πάρει τη νίκη επί του Λαυρίου απομένει να φανεί αν θα το εκπροσωπήσει εκ νέου ο Τάκης Μπαλτάκος. Όπως και το ποια αισιοδοξία που υπάρχει και στις δύο ομάδες θα υπερισχύσει.

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ