ΚΗΦΙΣΙΑ

Γλυνιαδάκης, μια μέρα ήταν αρκετή

Γλυνιαδάκης, μια μέρα ήταν αρκετή

Πόσο χρειάζεται για να εγκλιματιστεί ένας παίκτης στη νέα του ομάδα; Μία μέρα, σύμφωνα με όσα είδαμε από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη στην εκτός έδρας νίκη της Κηφισιάς επί του Κοροίβου. Ο MVP του "διπλού" των "κόκκινων" μίλησε στο Sport24.gr για όσα έγιναν κι εκείνα που -εύχεται- θα ακολουθήσουν.

Η μεταγραφή του Ανδρέα Γλυνιαδάκη στην Κηφισιά ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/11), με τον 34χρονο σέντερ να αντικαθιστά τον Δημήτρη Μαυροειδή. Μετά από τρία χρόνια στην ξενιτιά, ο "Γλύνια" πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη χώρα μας , για να αποτελέσει το νέο βασικό "5άρι" των "κόκκινων", που αναζητούν εναγωνίως τους πόντους, την ποιότητα και την προσφορά του "Μαύρο" για να αποφύγουν τις κακοτοπιές στην πορεία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το κατά πόσο θα αποδειχθεί ορθή η επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου να δώσει σε αυτόν το... χρίσμα, δεν το γνωρίζουμε. Το βέβαιο είναι πως στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κηφισιάς, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έκανε μερική απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψε η ομάδα των Βορείων Προαστίων για να τον αποκτήσει. Βλέπετε, είχε 18 πόντους (με 8/9 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 4 (!) τάπες σε 20'56'' παρουσίας στο παρκέ. Pas mal...

Κι αφού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κερδίσει η Κηφισιά, μίλησε στο Sport24.gr για όσα συνάντησε στη νέα του ομάδα και αυτά που ακολουθούν το "διπλό" στην Καλαμίτσα.

Αλήθεια, με δεδομένο ότι η πρώτη επαφή με τους νέους του συμπαίκτες ήταν την Παρασκευή (13/11) κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Καβάλα, μήπως τελικά δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής; " Όχι δεν είναι έτσι, γιατί πάντοτε, κάθε παίκτης θα χρειαστεί κάποιο διάστημα να εγκλιματιστεί και να γνωρίσει τη νέα του ομάδα και συμπαίκτες", θα πει, πριν εξηγήσει πως " ξέρω καλά ποιο είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε δεν ήταν δύσκολο να μπω από νωρίς στο κλίμα".

Καλώς ή κακώς, από τη στιγμή που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μαυροειδή, δεν είναι εύκολο να αποφύγει τις συγκρίσεις με τον προκάτοχό του. Κάτι που πάντως δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα αφού " δεν είμαι ο αρμόδιος για να το πω. Αυτό είναι δική σας δουλειά, των δημοσιογράφων (γελάει). Δεν θέλω να εστιάσω σε συγκεκριμένα κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Δημήτρης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης που είναι χρήσιμος σε όποια ομάδα αγωνίζεται".

Γλυνιαδάκης, μια μέρα ήταν αρκετή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ήταν δική μου επιλογή να βρίσκομαι στο εξωτερικό, οπότε καταλαβαίνεις... Από εκεί και πέρα, θα πω πως "ναι" μου είχε λείψει κάπως η Ελλάδα. Οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που έφεραν την Κηφισιά στον δρόμο μου και τώρα είμαι χαρούμενος που επέστρεψα".

Μετά από μία τριετία... αποτοξίνωσης από τα ελληνικά δεδομένα, θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει το καθαρό μυαλό για να κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις σε σχέση με την εποχή που φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο 34χρονος σέντερ τόνισε στο Sport24.gr πως " ο τρόπος που παίζεται το μπάσκετ δεν έχει αλλάξει. Αυτό που είναι σίγουρα διαφορετικό είναι η ποιότητα των ξένων παικτών, αφού πλέον έρχονται πιο φθηνοί παίκτες στη χώρα μας. Γενικά όμως νομίζω πως το πρωτάθλημα είναι καλύτερο από πέρσι".

Τι σημαίνει αυτό; " Παρακολουθούσα συνέχεια τι γινόταν, έβλεπα αγώνες όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα, οπότε μπορώ να έχω άποψη. Η παρουσία του Άρη και της ΑΕΚ στο Eurocup σίγουρα ανεβάζουν κι άλλο την ποιότητά τους, άρα και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος", θα εξηγήσει. Φροντίζει πάντως να μην κλείσει την πόρτα του εξωτερικού, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί επιλογή για τον ίδιο μιας και " ποτέ δεν ξέρεις, δεν μου αρέσει να λέω προκαταβολικά "όχι" σε κάτι ή να αποκλείω κάτι άλλο".

Πριν κλείσουμε, τον ρωτήσαμε ποιος είναι ο στόχος που έχει φέτος με τη φανέλα της Κηφισιάς. Απέφυγε να πει "μεγάλα λόγια", αφού αρκέστηκε να πει πως " μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αλλά ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει σιγά σιγά. Όλα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και του χρόνου. Τα περισσότερα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία, οπότε δεν μπορείς να προδικάσεις ή να προβλέψεις κάτι. Θέλει υπομονή", για να καταλήξει λέγοντας:

" Όταν τελειώσει το Eurocup για την ΑΕΚ, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, θα υπάρξουν πολλές ανακατατάξεις. Είναι μεγάλη επιβάρυνση τα δύο παιχνίδια, οπότε μόλις τελειώσει αυτό, θα έχουν περισσότερη ενέργεια για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όλα όμως μπορούν να γίνουν, αφού είναι και θέμα τύχης κάποιες φορές".

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ