ΚΗΦΙΣΙΑ

Γκίκας στο Sport24.gr: "Σοβαροί και συνεπείς"

Γκίκας στο Sport24.gr: "Σοβαροί και συνεπείς"

Ο Νίκος Γκίκας μιλάει στο Sport24.gr για την πορεία... πρωταθλητισμού της Κηφισιάς στο ξεκίνημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και δηλώνει δικαιωμένος με τον επαναπατρισμό του για λογαριασμό της ομάδας των βορείων προαστίων.

Η Κηφισιά πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα, έφτασε τις τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την... εν μέρει δικαίωσή της για ό,τι έγινε στον αγώνα με το Λαύριο.

Ο Νίκος Γκίκας ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας των βορείων προαστίων κόντρα στους Θεσσαλούς με 15 πόντους (3/7 βολ., 3/5 δίπ., 2/5 τρίπ.), 1 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και 3 κλεψίματα σε 35'55". Εν συνεχεία μίλησε στο Sport24.gr για το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο κόουτς Παπαθεοδώρου ανέφερε μετά τη χθεσινή νίκη πως "ερχόμαστε από μία ήττα που μας πείραξε πολύ, ειδικά με τον τρόπο που έγινε". Εν τέλει, η απόφαση για το ματς με το Λαύριο ήταν έξτρα κίνητρο για εσάς;

"Σίγουρα ήταν επιπλέον κίνητρο, με δεδομένο ότι δικαιωθήκαμε εν... μέρει και τελικά χάσαμε τον αγώνα! Δεν είχαμε να αποδείξουμε κάτι στο χθεσινό ματς με τα Τρίκαλα. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, προσπαθούμε να δείχνουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Μας πείραξε ό,τι έγινε με το Λαύριο όμως κοιτάζουμε μπροστά".

Στο μεταξύ, η Κηφισιά παραμένει αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ...

"Νομίζω ότι πάμε πιο συγκεντρωμένοι στα εκτός έδρας ματς, ίσως επειδή αναλογιζόμαστε ότι θα έχουμε πιο δύσκολο έργο. Όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έτσι και σε αυτό με τα Τρίκαλα ήμασταν εμείς μπροστά στο σκορ. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη που οφείλονται στην... απειρία αλλά είναι φυσιολογικό, λόγω του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας".

Πλέον η Κηφισιά κάνει πορεία πρωταθλητισμού στις πρώτες αγωνιστικές, με τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Ήταν το ξεκίνημα που περιμένατε;

"Δεν ξέρω αν το περιμέναμε αλλά ήλθε (γέλια)! Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε στα επόμενα παιχνίδια. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με το ότι προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και συνεπείς στο γήπεδο. Αυτό αποτυπώνεται μέχρι στιγμής κάθε Σάββατο".

Ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Κηφισιάς σε αυτές τις πρώτες "στροφές" του πρωταθλήματος;

"Πιστεύω ότι το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η άμυνα και η ενέργεια που βγάζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Νομίζω πως όλα ξεκινούν από εκεί. Επίσης, είμαστε ένα σύνολο όπου κανείς δεν θα κοιτάξει τα ατομικά στατιστικά του, το ποιος θα σκοράρει κλπ. Χθες, για παράδειγμα, ήμουν εγώ σε αυτή τη θέση, σε άλλα παιχνίδια ήταν ο Χοτζ ή ο Μαυροειδής".

Σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνεσαι δικαιωμένος με την απόφασή σου να επιστρέψεις στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κηφισιάς;

"Απόλυτα δικαιωμένος! Η ομάδα και ο προπονητής μου με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή. Το κλίμα είναι άψογο και μπορώ να πω ότι υπάρχει φερεγγυότητα σε όλους τους τομείς. Όλα τα παιδιά είναι τρομεροί χαρακτήρες και είχα την ευκαιρία να το συνηδειτοποιήσω από την αρχή".

Τι μπορούμε να περιμένουνε από την ομάδα σου στα επόμενα παιχνίδια;

"Θα συνεχίσουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι για το καλύτερο δυνατό".

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ