ΚΗΦΙΣΙΑ

Γκίκας: "Πατούσα τη γραμμή, αλλά η γραμματεία έκανε λάθος"

Γκίκας: "Πατούσα τη γραμμή, αλλά η γραμματεία έκανε λάθος"
INTIME SPORTS

Ο Κόροιβος άλωσε το Ζηρίνειο, επικρατώντας της Κηφισιάς με 61-60, σε ένα παιχνίδι που όλη η συζήτηση αφορά το σουτ που έβαλε ο Νίκος Γκίκας στα 9''. Ο 25χρονος γκαρντ μίλησε στο Sport24.gr για τη φάση και το λάθος της γραμματείας.

Το έχει η μοίρα της φέτος, απ ότι φαίνεται. Η Κηφισιά ηττήθηκε για δεύτερο σερί παιχνίδι στο Ζηρίνειο , με την κατάληξη του αγώνα να καθορίζεται (και) από εξωγενείς παράγοντες. Κι αυτό γιατί ο Νίκος Γκίκας έβαλε το σουτ που πήρε στα 9'' με τη γραμματεία να το καταλογίζει ως τρίποντο στην αρχή, παρά την ξεκάθαρη υπόδειξη του Ηλία Κορομηλά πως επρόκειτο για δίποντο.

Έτσι, κι ενώ το ταμπλό του γηπέδου έδειχνε το "Χ" (61-61), οι παίκτες των δύο ομάδων λειτούργησαν με τη λογική πως η παράταση βρίσκεται μπροστά. Στην πραγματικότητα όμως, ο Κόροιβος ήταν μπροστά στο σκορ.

Ο Νίκος Γκίκας μίλησε στο Sport24.gr για τη φάση που ευστόχησε από την περιφέρεια και όσα ακολούθησαν, τονίζοντας πως η απόφαση του Ηλία Κορομηλά ήταν σωστή. Όχι όμως κι η αρχική υπόδειξη της γραμματείας, που πέρασε το καλάθι ως τρίποντο στον φωτεινό πίνακα του Ζηρινείου. Γι αυτό, οι "κόκκινοι" κατέθεσαν ένσταση μετά το τέλος της αναμέτρησης .

" Πατάω τη γραμμή", ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο 25χρονος γκαρντ, πριν ξεκαθαρίσει πως " η εντολή του κόουτς στο τάιμ άουτ έκανε λόγο για τρίποντο. Εν τέλει πατούσα τη γραμμή για λίγο, οπότε το καλάθι ήταν δύο πόντων". Η μετέπειτα αντίδρασή του ιδίου και των συμπαικτών του πάντως είχε ως κοινό παρονομαστή την πεποίθηση πως είχε μπει... τρίποντο.

" Ο διαιτητής (Ηλίας Κορομηλάς) δεν φταίει σε τίποτα, το λάθος ήταν της γραμματείας. Αυτή έγραψε ως τρίποντο το καλάθι μου και μας μπέρδεψε. Είναι ένα σοβαρό λάθος και μια απόφαση που επηρέασε την μετέπειτα εξέλιξη της αναμέτρησης".

Γκίκας: "Πατούσα τη γραμμή, αλλά η γραμματεία έκανε λάθος"
INTIME SPORTS

Υπάρχει πικρή γεύση μετά από όλα αυτά γιατί μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία", παραδέχεται για να προσθέσει πως " υπάρχει άγχος στα εντός έδρας παιχνίδια μας. Δεν ξέρω γιατί. Γενικά πιστεύω πως είναι θέμα συγκέντρωσης, που μαζί με το άγχος που έχουμε δεν μας επιτρέπουν να παίξουμε όπως μπορούμε. Αντίθετα, στα εκτός έδρας πάμε πολύ πιο συγκεντρωμένοι, γι αυτό κερδίζουμε".

Μήπως η πίεση που αναφέρει είναι κάτι που προκύπτει από τους ίδιους; " Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό", αναφέρει, για να επανέλθει στα της αναμέτρησης με τον Κόροιβο, εκεί όπου " έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν για να χάσουμε το παιχνίδι".

Την επόμενη αγωνιστική (6η) η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Καβάλα. Εκτός έδρας. Οπότε ίσως έχει ένα "συν" στο να πάρει τη νίκη. Επ αυτού -και καταλήγει- ο Νίκος Γκίκας είχε να πει πως " είναι κομβικό παιχνίδι. Είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι πέρα από αυτόν τον αγώνα, για πλέι οφ ή κάτι άλλο. Πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι και να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Γκίκας: "Πατούσα τη γραμμή, αλλά η γραμματεία έκανε λάθος"

Για την ιστορία, ο Ηλίας Κορομηλάς έδειξε εξ αρχής πως το καλάθι ήταν δίποντο

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ