ΡΕΘΥΜΝΟ

Βετούλας: "Σημαντικό το πλεονέκτημα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Βετούλας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αλλά και για την πορεία της ομάδας του στην στην Stoiximan.gr Basket League.

Ο προπονητής του Ρεθύμνου Νίκος Βετούλας μίλησε στον Sport24Radio 103,3 και στους Άκη Δημακό και Σωτήρη Γεωργίου για την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αλλά και για την πορεία της ομάδας του στην στην Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για την πορεία του Ρεθύμνου στην Stoiximan.gr Basket League: “Τo σημαντικό είναι ότι η ομάδα αντέδρασε και κάναμε τις νίκες που έπρεπε. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι σε κάθε παιχνίδι έχουμε διαφορετικούς παίκτες που βοηθούν την ομάδα. Σήμερα κόντρα στην Κύμη είχαμε τον Γιαννόπουλο που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την περίοδο. Αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί».

Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Γιαννόπουλο: “Δεν ξέρω τι γίνεται σε διοικητικό επίπεδο. Δεν έχει φτάσει στα αυτιά μου κάτι τέτοιο. Εμένα με ενδιαφέρει να προπονείται σωστά η ομάδα και να παρουσιάζεται όπως πρέπει στους αγώνες”.

Για το αν το Ρέθυμνο θα μπορέσει να μπει στα πλέι οφ: “Σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο όλα στην ομάδα είναι επαγγελματικά και ταυτόχρονα σε οικογενειακό κλίμα. Από την εμπειρία μου δεν έχει σημασία πως αρχίζεις στο πρωτάθλημα, αλλά πως τελειώνεις. Η συνέπεια και η συνέχεια που έχει μια ομάδα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Όσο κοινότυπο και αν είναι, πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεδομένου πάντως του πως αρχίσαμε είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο τώρα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Στην αρχή του δεύτερου γύρου θα δούμε ποιες ομάδες θα αντέξουν στην πίεση, ποιες έχουν πραγματική ομάδα για να σταθούν στα δύσκολα Στα εύκολα είμαστε όλοι καλοί. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ότι κάνουμε εμείς. Δεν κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες”.

Για το πλάνο του Ρεθύμνου να χτίσει γήπεδο: “Το να φτιαχτεί ένα γήπεδο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, και απ΄ότι ξέρω προχωρούν οι εργασίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα”.

Για την παρουσία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα: “Ο Ολυμπιακός είναι μια πραγματική ομάδα με αρχές και παίκτες που παίζουν μαζί 6-7 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον ίδιο προπονητή και έναν σταθερό κορμό από πέρσι. Και οι δύο ομάδες έχουν μάθει να κερδίζουν τα παιχνίδια που πρέπει, αν και έχουν κάνει και κάποιες ήττες”.

Για το αν οι ελληνικές ομάδες είναι φαβορί στη διοργάνωση: «Το πιο σημαντικό είναι να είναι φαβορί για να πάρουν το πλεονέκτημα, επειδή δύσκολα μετά θα το χάσουν. Δεν ξέρουμε βέβαια μέχρι τότε σε τι κατάσταση θα είναι οι δύο ομάδες ή αν θα έχουν τραυματισμούς εκείνη την περίοδο. Η ιστορία πάντως έχει δείξει ότι αν μια ελληνική ομάδα έχει το πλεονέκτημα, πάει και στο φάιναλ φορ”.

Για το αν ξεχωρίζει κάποια ομάδα στην Ευρωλίγκα: “Η Φενέρ δεν είναι όπως ήταν πέρσι. Η Ρεάλ έχει δείξει αντανακλαστικά , ενώ έκπληξη μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί η Ζαλγκίρις”.

Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει αντεπεξέλθει στις απουσίες σημαντικών παικτών λόγω τραυματισμών: “Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα. Στα δύσκολα συσπειρώνεται. Ο κάθε παίκτης παίζει για την ομάδα και για τον συμπαίκτη του και στο τέλος για τον εαυτό του. Γι΄αυτό και έχει αντεπεξέλθει στις σημαντικές απουσίες. Η συνοχή που έχει ως ομάδα και η ομαδικότητα μεταξύ των παικτών είναι αυτά που τον κάνουν όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να είναι τόσο ψηλά”.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα των δηλώσεων του

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ