ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο βρήκε σημεία αναφοράς

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου ακολούθησε το παράδειγμα του Χάρη Γιαννόπουλου, υπογράφοντας τριετή επέκταση του συμβολαίου του με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Οι Κρητικοί "έδεσαν" τους δύο παίκτες, που αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς για την ομάδα -εντός κι εκτός παρκέ.

Η πρόωρη επέκταση συμβολαίου δεν αποτελεί συνήθεια για τις ελληνικές ομάδες. Το κάθε άλλο, πρόκειται για εξαιρέσεις, που αφορούν κατά βάση στους "αιώνιους", που θέλουν να "δέσουν" παίκτες πάνω στους οποίους επενδύουν και στηρίζουν πολλά. Είτε μιλάμε για νεαρούς και εξελίξιμους, είτε για ξένους που έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά (βλ. Ματ Λοτζέσκι - Ολυμπιακός, Τζέιμς Γκιστ - Παναθηναϊκός).

Επομένως, η κίνηση του Ρεθύμνου Cretan Kings να "δέσει" με νέο τριετές συμβόλαιο τόσο τον Χάρη Γιαννόπουλο όσο και τον Ανδρέα Χριστοδούλου (με διαφορά μερικών μηνών) αποτελεί είδηση. Ο πρώτος υπέγραψε τη νέα συμφωνία του με την κρητική ομάδα στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ ο δεύτερος είδε το "ναι" που είπε να αποκτά επίσημη μορφή λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Κόροιβο.

Όλως τυχαίως μάλιστα, πρόκειται για το παιχνίδι στο οποίο έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (24), με 3/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 9/9 βολές. Βελτίωσε την μέχρι πρότινος καλύτερη προσωπική του επίδοση (20 πόντοι), που είχε καταγραφεί επίσης σε εντός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο ένα χρόνο πριν.

Αυτά βέβαια είναι... ψιλά γράμματα μπροστά στην ουσία, που δεν είναι άλλη από το γεγονός πως οι διοικούντες τον σύλλογο φρόντισαν να εξασφαλίσουν το "ευ ζην" της ομάδας για την επόμενη τριετία.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος και ο Ανδρέας Χριστοδούλου καθίστανται πλέον κάτι παραπάνω από σημαντικοί για τη λειτουργία της, εντός παρκέ. Ο πρώτος αρνήθηκε το καλοκαίρι προτάσεις με τα διπλάσια χρήματα, πολύ απλά γιατί ήθελε να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που θα νιώθει άνετα και θα είναι απαραίτητος. Το "Μελίνα Μερκούρη" διασφαλίζει αυτά τα δύο και τον μετατρέπει σε σημείο αναφοράς για την κρητική ομάδα, μαζί με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού.

Ο 23χρονος γκαρντ βρήκε... την υγειά του στο Ρέθυμνο τα τελευταία χρόνια, καταφέρνοντας σταδιακά να βελτιώσει τη θέση του στο rotation της ομάδας και από ρολίστας να γίνει βασικό στέλεχος. Κι από εκεί να υπογράψει ένα νέο πολυετές συμβόλαιο, που θα τον συνδέσει αγωνιστικά και συναισθηματικά με τον σύλλογο.

Στο Ρέθυμνο η προσπάθεια για διατήρηση του status της ομάδας και παραμονή σε υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και αγωνιστικής παρουσίας συνεχίζεται. Κάθε χρόνο φτάνουν στο νησί ξένοι που εξελίσσονται σε "λαχεία", ενώ πλέον η ομάδα θα έχει δύο παίκτες - θεματοφύλακες για το μέλλον της. Παιδιά που δεν θα βλέπουν τη δουλειά στο νησί ως... αγροτικό ή προσπάθεια για εξασφάλιση ενός καλύτερου συμβολαίου, αλλά ως χρέος απέναντι στους ανθρώπους που τους έχουν δώσει τα "κλειδιά" της ομάδας και την πόλη, που τους έχει αγκαλιάσει.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ