ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ

Το Ρέθυμνο παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κέρδισε στη Ρόδο. Νίκησε τον Άρη. "Βγάζει" παίκτες και παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ. Ναι, το Ρέθυμνο επιστρέφει στο στυλ που αρέσει στους παράγοντες και τον κόσμο του.

Βρισκόμασταν στην "καρδιά" του καλοκαιριού, όταν ο Κώστας Φλεβαράκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ρεθύμνου και αποχώρησε λίγες μέρες αργότερα για να δώσει τη σκυτάλη στον Τόνι Κωνσταντινίδη. Ένας Κύπριος προπονητής στη Stoiximan.gr Basket League, ήταν στη θεωρία ένα μεγάλο ρίσκο για την ομάδα της Κρήτης.

Πόσο καλά ξέρει το ελληνικό μπάσκετ; Πόσο γνωρίζει τους Έλληνες παίκτες; Καταλαβαίνει τη δυναμική των αντιπάλων του; Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής για να μάθει τα κατατόπια; Θα περάσει το δικό του στυλ και τη δική του φιλοσοφία σε σύντομο χρονικό διάστημα; Αυτά τα ερωτήματα που απασχολούσαν τους φίλους της ομάδας και σε μεγάλο ποσοστό ήταν λογικά. Μόνο που το Ρέθυμνο ήξερε σε ποιον έδωσε το χρίσμα κι ο Κωνσταντινίδης γνώριζε με τη σειρά του τι είδους μπάσκετ αρέσει στους παράγοντες και τους φίλους της ομάδας.

Στο Ρέθυμνο δεν έχουν ξεχάσει το run and gun μπάσκετ του Στέργιου Κουφού. Θυμούνται τους παίκτες που πέρασαν και συνέχισαν σε υψηλότερο επίπεδο (Ζακ Ράιτ, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Ντιόντε Κρίστμας, Κένι Γκάμπριελ, Μαρκ Κάρτερ, Τζέι Κόβαν Μπράουν) και θέλουν να βλέπουν γρήγορο μπάσκετ, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, τρίποντα, πάθος, ενέργεια.

Βρεθήκαμε στο τουρνουά "Πέτρος Οικονομάκης" και παρακολουθήσαμε τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα Πάτρας. Το Ρέθυμνο δεν έπαιξε σπουδαία, όμως ήταν φανερό πως στόχος του ήταν να κινηθεί προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει στην επίθεση, να εκτελέσει από την περιφέρεια και να ανοίξει το ρυθμό.

Το Ρέθυμνο παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκάρι Τάλτον έδειχνε αρκετά μπερδεμένος στα φιλικά ματς, καθώς προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στη δημιουργία και την επίθεση. Εξαιρετικός πασέρ, πολύ ομαδικός, όχι ο καλύτερος σκόρερ. Τώρα, ο βραχύσωμος Αμερικανός πόιντ γκαρντ παίρνει την ομάδα πάνω του. Το έκανε και απέναντι στον Άρη, όταν έβαλε τρίποντο και δίποντο για να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Είναι πολύ ανταγωνιστικός, πολύ σκληρός και ένας από τους παίκτες που μας έχουν εκπλήξει θετικά. Ίσως είναι η επόμενη περήφανη πώληση της ομάδας.

Τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ τον είδαμε και πέρυσι στον Απόλλωνα Πάτρας. Φόργουορντ με καλό περιφερειακό σουτ, θα ανέβει παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο Ρόμπερτ Άρνολντ ήρθε ως το "μεγάλο όνομα" και μέχρι στιγμής παλεύει κυρίως με τον εαυτό του για να γίνει πιο συνεπής, ενώ ο Μπράντον Έντουαρντ παίζει πολύ σκληρά, δεν σκοράρει, αλλά κυνηγά κάθε κατοχή και είναι χρήσιμος ως δεύτερος ψηλός. Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ είχε βρεθεί με το ένα πόδι στην έξοδο, γύρισε εξαιτίας του τραυματισμού του Ντέγιαν Κράβιτς και συνεχίζει να παμλεύει, ενώ ο Εβάλντας Ζάμπας είναι ένας εξαιρετικός αθλητής που μόλις βρει ρυθμό, θα βάζει 8-10 πόντους χωρίς δυσκολία. Συνολικά, η επιλογή των ξένων ήταν καλή για το Ρέθυμνο.

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως είναι η άνοδος και η τρομερή βελτίωση του Χάρη Γιαννόπουλου και του Ανδρέα Χριστοδούλου, δυο παιδιών που κάνουν τη διαφορά σε άμυνα κι επίθεση.

Το Ρέθυμνο παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Το Ρέθυμνο παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από εκεί και πέρα, ο Κώττας έχει τον ρόλο ψηλού που θα αναλάβει τις δύσκολες αποστολές, ενώ οι Καμπερίδης - Θεοδωρίδης περιμένουν τις ευκαιρίες τους, όπως και ο Ραζής. Δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Άρη, υπολογίζονται ως συμπληρωματικοί, αλλά είναι σίγουρο πως ο Κωνσταντινίδης θα τους ρίξει κάποια στιγμή στα βαθιά.

Το Ρέθυμνο παίζει ξανά διασκεδαστικό μπάσκετ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Twitter @harris_stavrou

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ