ΡΕΘΥΜΝΟ

"Στροφή" σε Μπάμπα Φολ στο Ρέθυμνο

"Στροφή" σε Μπάμπα Φολ στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο βρίσκεται στην τελική ευθεία της μεταγραφικής του ενίσχυσης, αναζητώντας τον διάδοχο του Γιάροσλαβ Κορόλεφ με τον Μπάμπα Φολ να κερδίζει στη σχετική κούρσα τον Ρέιμοντ Σάικς.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (9/11) το Sport24.gr σας ενημέρωσε για την πρόθεση μεταγραφικής ενίσχυσης που υπάρχει στο Ρέθυμνο, από τη στιγμή που ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του . Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου έχει 6.8 πόντους και 3.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, επιδόσεις που δεν ικανοποίησαν τον Θανάση Σκουρτόπουλο και πλέον ο Μπάμπα Φολ είναι προ των πυλών.

Έτσι προκρίθηκε η ιδέα της αλλαγής του Ρώσου σέντερ στη φροντ λάιν της κρητικής ομάδας, με τους "μπλε" να βγαίνουν στην αγορά. Τα ονόματα των Ρέιμοντ Σάικς και Μπάμπα Φολ ήταν αυτά που ξεχώρισαν, με τον πρώτο να έχει αρχικά το πάνω χέρι. Τα (πολλά ομολογουμένως) εμπόδια όμως που παρουσιάστηκαν στην πορεία υποχρέωσαν, τους ανθρώπους του Ρεθύμνου να εξετάσουν πιο επισταμένα τι ισχύει με τον δεύτερο, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο Κόσοβο με τη φανέλα της Πρίστινα.

Ο ύψους 2μ16 Σενεγαλέζος φόργουορντ/σέντερ έχει σημαντική εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ αφού έχει αγωνιστική σε Ισραήλ (Χαπόελ Αφούλα, Γκαλίλ Γκιλμπόα και Χαπόελ Λεβ Χασαρόν), Εσθονία (Κάλεβ Ταλίν) και Λετονία (Ρίγα), πριν μετακομίσει το καλοκαίρι στο Κόσοβο. Εκεί όπου είχε 9.3 πόντους και 8.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στις τρεις αναμετρήσεις που πρόλαβε να αγωνιστεί. Στην Κρήτη περιμένουν την ελευθέρας του από την Πρίστινα και την ομοσπονδία της χώρας ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή και να "ψηλώσουν" κοντά στο καλάθι.

Γιατί "στράβωσε" του Ρέιμοντ Σάικς

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η περίπτωση του Ρέιμοντ Σάικς έχασε σημαντικό έδαφος τις τελευταίες ώρες λόγω... συνθηκών. Κι αυτό γιατί υπήρχαν δύο σοβαρά προβλήματα, που υποχρέωναν το Ρέθυμνο να κάνει πίσω στην απόκτησή του. Η πρώτη αφορά το γεγονός πως τραυματίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι με την Μπρεμερχάβεν, όπερ και σημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει άμεσα την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Η δεύτερη (και πλέον σημαντική) σχετίζεται με την... Καβάλα. Γιατί; Ο 29χρονος παίκτης υπέγραψε με τους "Αργοναύτες" πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, πλην όμως δεν... τίμησε την υπογραφή του, αποφασίζοντας να αποχωρήσει άνευ λόγου και αιτίας για να αγωνιστεί στην Μπρεμερχάβεν -που του προσέφερε πάντως αρκετά καλύτερους οικονομικούς όρους. Στην Καβάλα πάντως δεν άφησαν έτσι την υπόθεση, αφού προσέφυγαν στη FIBA για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Με την απόφαση να εκκρεμεί. Έτσι, ήταν αδύνατο να έρθει στη χώρα μας και να υπογράψει στο Ρέθυμνο, αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή, οι νεοφώτιστοι θα μπορούσαν να εμφανίσουν το δικό τους συμβόλαιο με τον απόφοιτο του Clemson και να δημιουργήσουν μπελάδες (και) στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ