ΡΕΘΥΜΝΟ

Στόουν και Τσακαλέρης στο Ρέθυμνο

Στόουν και Τσακαλέρης στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο ανακοίνωσε την απόκτηση των Τάιλερ Στόουν και Ευθύμη Τσακαλέρη, ενισχύοντας σημαντικά τη φροντ λάιν του. Τι δήλωσαν οι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες κατά την άφιξή τους στην Κρήτη.

Με αρκετά ανανεωμένο πρόσωπο θα παρουσιαστεί το Ρέθυμνο στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κόντρα στον Αρκαδικό (31/10, 17:00). Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ανακοίνωσε την απόκτηση των Τάιλερ Στόουν και Ευθύμη Τσακαλέρη, αποκτώντας δύο ακόμη λύσεις για τη φροντ λάιν. Την ίδια ώρα παρελθόν αποτελεί ο Ντέρεκ Κουκ, που δεν έπεισε με την παρουσία του πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας, αφού είχε 2.6 πόντους και 3.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση των Κρητικών αναφέρει:

" Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τους αθλητές, Τάιλερ Στόουν και Ευθύμη Τσακαλέρη, για ένα χρόνο. Παράλληλα, ανακοινώνεται η αποδέσμευση του καλαθοσφαιριστή, Ντέρεκ Κουκ. Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings τον ευχαριστεί και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του".

Ποιος είναι ο Τάιλερ Στόουν

Ο Τάιλερ Στόουν είναι 24 ετών (γεν. 08/09/1991), κατάγεται από τις Η.Π.Α, έχει ύψος 2.03μ. και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ/σέντερ. Ξεκίνησε την μπασκετική του καριέρα στο Cenral High School. Τον Απρίλιο του 2010 μετεγγράφηκε στο Southern Missouri State. Σε 31 παιχνίδια είχε 14.7 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 1.1 κοψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Στην τελευταία του χρονιά έγινε ο 23ος παίκτης που σκόραρε πάνω από 1000 πόντους. Εκείνη την σεζόν είχε 19.3 πόντους, 1.9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.5 κοψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 30 αναμετρήσεις.

Το 2014 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Ιντιάνα Πέισερς. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς συμφώνησε με την Μπεσίκτας, ενώ τον Οκτώβριο δόθηκε δανεικός στην Denizli Basket (2η κατηγορία Τουρκίας). Σε 28 παιχνίδια είχε 14.5 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.3 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχε με τους Minnesota Timberwolves για το NBA Summer League και το καλοκαίρι μετεγγράφει στην Μακάμπι Ρισόν (Α1 Ισραήλ).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος του Ρεθύμνου, ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ δήλωσε: " Γνώριζα από πριν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα να αποδείξω ότι ανήκω σε τοπ επίπεδο. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα προσπαθήσω το καλύτερο για τη νέα μου ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι θα παλεύω για τη νίκη".

Ποιος είναι ο Ευθύμης Τσακαλέρης

Ο Ευθύμης Τσακαλέρης γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1989 στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει ύψος 2,07 μέτρα και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ.

Ο Τσακαλέρης ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Φλόγας. Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στη Ρόδο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Την επόμενη περίοδο υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανελλήνιο, με τον οποίο συμμετείχε στο Final-4 του EuroCup το 2010. Την σεζόν 2011/12 μετεγγράφει στον ΠΑΟΚ, για να μετακομίσει ένα χρόνο αργότερα (2012/13) στον Άρη, μένοντας μέχρι το 2014. Πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελευσινιακού, μετρώντας 19 εμφανίσεις με 2 πόντους, (13/37διπ., 2/9τριπ., 6/15β.) και 1.7 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Φέτος το καλοκαίρι έγινε ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στο Κόσσοβο για λογαριασμό της Μπασκίμι. Εκεί πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια, έχοντας 8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21.5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Κατά την ανακοίνωση της μεταγραφής του, ο 26χρονος φόργουορντ/σέντερ δήλωσε: " Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ρέθυμνο CretanKings. Είναι μία ομάδα με οργάνωση. Έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την οικογένεια. Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα για να πάει όσο καλύτερα γίνεται και να πετύχει τους στόχους της".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ