ΡΕΘΥΜΝΟ

"Ο μισός εαυτός μου με το Ρέθυμνο, ο άλλος μισός με τον Πανιώνιο"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3, στην εκπομπή "Το 10 το καλό" και στον Γιάννη Φιλέρη, για όσα έγιναν την Τετάρτη (18/2), στη Νέα Σμύρνη, στο ματς του Πανιωνίου με το Ρέθυμνο.

Το απόγευμα της Τετάρτης (18/2) ήταν ιδιαίτερο για τον Πανιώνιο, καθώς μετά την ήττα και από το Ρέθυμνο ( 79-84 ), έχει μείνει μόνο με μαθηματικές ελπίδες παραμονής. Μεταξύ των όσων συνέβησαν, ήταν να αποδοκιμάσει ο κόσμος τους παίκτες των "κυανέρυθρων", με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να εξηγεί το... δίκιο του, ενώ από τις αποδοκιμασίες δεν γλίτωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης. Ένας παίκτης που πέρασε τρία χρόνια στον Πανιώνιο και αν μη τι άλλο τίμησε τη φανέλα που φόρεσε, κάτι που κάνει και τώρα.

Το Sport24 Radio 103.3 και η εκπομπή "Το 10 το καλό" επικοινώνησε με τον ηγέτη του Ρεθύμνου, στην απόδραση από τη Νέα Σμύρνη και εκείνος μίλησε...

...για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: "Μετά από κάθε νικηφόρο παιχνίδι, που συνδυάζεται με νίκη, είναι χαρούμενη μέρα. Στον αθλητισμό και τη ζωή προκύπτουν καταστάσεις που ανατρέπονται και εμείς είμαστε επαγγελματίες. Επαιξα τρία χρόνια στον Πανιώνιο, είχα τις καλύτερες αναμνήσεις. Αν ο μισός εαυτός μου χαίρεται, επειδή με νίκη κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τα πλέι οφ, ο άλλος μισός λυπάται για το ενδεχόμενο ο Πανιώνιος να μην καταφέρει να σωθεί. Εύχομαι να σωθεί ο Πανιώνιος, έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα και μπορεί να τα καταφέρει".

...για το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί ο Πανιώνιος: "Σε αυτές τις εποχές τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν δύο όψεις. Ενδεχομένως ο Πανιώνιος να μην έπρεπε να παίζει στην Α1, όπως και άλλες ομάδες. Εμένα δεν μου άρεσε πάντως που μικρή μερίδα οπαδών αποδοκίμαζε τα παιδιά. Υπάρχει και η άλλη πλευρά, να δώσει τη μάχη για να σωθεί. Το σίγουρο είναι ότι η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών και η ομάδα κάνουν μεγάλη προσπάθεια".

...για την πιθανότητα να μπει το Ρέθυμνο στα πλέι οφ: "Είναι σημαντικό για επαρχιακή ομάδα, που είναι η καλύτερη τα πέντε - έξι τελευταία χρόνια. Πέρυσι, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το δυναμικό της, το ίδιο έγινε και φέτος. Θέλουμε να είμαστε στα πλέι οφ, ο ρεαλιστικός στόχος είναι αυτός, να ανταγωνιστούμε τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο και το πως θα είσαι την περίοδο των πλέι οφ".

...για την πορεία της ομάδας και περί σταθερότητας: "Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, μετά είχαμε πιο δύσκολα παιχνίδια συν την ήττα από τα Τρίκαλα, που μας πλήγωσε αγωνιστικά και ψυχολογικά. Τώρα άλλαξε η ψυχολογία, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα είναι να κάνει περήφανη την πόλη και τον κόσμο. Υπάρχει και ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα, τα οποία είναι καλό να εκφράζονται μέσω του αθλητισμού. Είναι πολύ μπροστά η ομάδα σε αυτό το κομμάτι".

...για τον εαυτό του: "Είναι πολλά τα χρόνια και τα χιλιόμετρα. Αυτός είναι ο λόγος που συμφωνήσαμε πέρυσι με την ομάδα. Αγωνιστικά, καταλαβαίνω, γιατί και τα χρόνια έχουν περάσει, ότι ο ρόλος μου διαφοροποιείται και εντός και εκτός γηπέδου, όταν χρειάζεται να καθοδηγήσω την ομάδα".

...για τους νέους παίκτες, με αφορμή τη χρησιμοποίηση αρκετών από τον Παναθηναϊκό στο ματς με τα Τρίκαλα: "Δεν είναι ίδιες οι εποχές. Ακομη και οι ευκαιρίες που δίνονται στις μεγάλες ομάδες, σε σχέση με την εποχή που ξεκινούσα εγώ, είναι περισσότερες τώρα. Τότε ήταν πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός. Το σημαντικό είναι πρώτα να αγαπήσουμε το παιχνίδι και μετά τα πράγματα θα έρθουν. Στον Ελληνα αρέσει να φτάνει στον στόχο χωρίς να κάνει τη διαδρομή. Το πιο σημαντικό είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το παιχνίδι, σε στιγμές που παίζουν ή και όταν δεν παίζουν. Υπήρξαν ματς που έπαιξα τρία λεπτά φέτος, αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψα να αγαπάω το μπάσκετ".

...για τους δύο "αιωνίους": "Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι λίγο μπροστά. Ο,τι και να πούμε, όσο ειδικός και να είναι κάποιος, αυτά τα παιχνίδια έχουν τέτοιες ιδιαιτερότητες, που είναι δύσκολο να προβλέψουμε οτιδήποτε. Είναι λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ