ΡΕΘΥΜΝΟ

"Κρητικός" για δύο χρόνια ο Χριστοδούλου

"Κρητικός" για δύο χρόνια ο Χριστοδούλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου έλυσε πρώτα τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, κι ακολούθως υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το Ρέθυμνο.

Επίσημο ύφος πήρε η συμφωνία του Ανδρέα Χριστοδούλου με το Ρέθυμνο, αφού οι Κρητικοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του 21χρονου γκαρντ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο εκ Κύπρου ορμώμενος παίκτης αποκτήθηκε το 2013 από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Δεν κατάφερε όμως να πείσει τους "ερυθρόλευκους" για την αξία του, με αποτέλεσμα την πρώτη διετία να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας, ενώ πέρσι (2015-'16) παραχωρήθηκε δανεικός στον Κόροιβο, με τον οποίο είχε 3.9 πόντους και 1.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Έτσι, έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για να συμφωνήσει ακολούθως με το Ρέθυμνο, το οποίο επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του, όπως είχε επισημάνει το Sport24.gr από τις 12 Ιουλίου .

Η ανακοίνωση αναφέρει:

" Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Ανδρέα Χριστοδούλου για δύο χρόνια. Ο Ανδρέας Χριστοδούλου γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1995 στην Κύπρο, έχει ύψος 1.97 και αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ ή σμολ φόργουορντ".

Το βιογραφικό του

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Ανδρέα Χριστοδούλου ως καλαθοσφαιριστής ξεκίνησε στην ΑΕΛ Λεμεσού, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΑΠΟΕΛ, στην οποία αγωνίστηκε για μία σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2012, μεταπήδησε από την Κύπρο στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΜΑΣ Μαντουλίδη, όπου παρέμεινε για μία σεζόν. Το 2013, τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, υπογράφοντας με τους «ερυθρόλευκους» συμβόλαιο πενταετούς διαρκείας. Ο Χριστοδούλου κατέκτησε λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους τον πρώτο του τίτλο, ο οποίος μάλιστα ήταν και διεθνής. Ο λόγος για το Διηπειρωτικό Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός μετά από δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με αντίπαλο την Πινιέιρος. Την επόμενη χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Πέρυσι παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Κόροιβο και σε 22 παιχνίδια και 12.57 λεπτά συμμετοχής, είχε 3.95 πόντους (69.23% βολές, 42.86% δίποντα, 20.83% τρίποντα), 1.59 ριμπάουντ, 0.64 ασίστ και 0.27 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Το 2014, μετά και την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας, ο Χριστοδούλου ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Κ20, με την οποία συμμετείχε στο αντίστοιχο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ