ΡΕΘΥΜΝΟ

"Η νίκη αφιερωμένη στον κόουτς Σκουρτόπουλο"

"Η νίκη αφιερωμένη στον κόουτς Σκουρτόπουλο"
INTIME SPORTS

Το Ρέθυμνο αφιέρωσε τη νίκη στον κόουτς Σκουρτόπουλο που έχασε τον πατέρα του. Σχίζας: "Ο Απόλλων μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Το Ρέθυμνο κέρδισε με σκορ 87-73 τον Απόλλωνα Πάτρας στη Κρήτη , ξεκινώντας με θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Παπαχατζής: "Τα 19 λάθη που κάναμε είναι πάρα πολλά"

Ο προπονητής της πατρινής ομάδας, Θανάσης Παπαχαντζής, σχολίασε: "Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη του. Το ματς ήταν δύσκολο εξαρχής για μας. Θέλαμε να κάνουμε προσπάθεια να μείνουμε στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε. Το καταφέραμε για 36 λεπτά. Όμως δεν υπήρχε η δυνατότητα να καλύψουμε τον τραυματισμό του Γουντς, με αποτέλεσμα κάποιες καθοριστικές κατοχές στην άμυνα μας να ανανεώνονται και να μην μπορούμε να ισοφαρίσουμε ή να περάσουμε μπροστά, καθώς στην επίθεση θεωρώ πως κάποια στιγμή είχαμε λύσεις, αν και εκεί ήμασταν βιαστικοί. Τα 19 λάθη που κάναμε είναι πάρα πολλά. Δώσαμε εύκολα καλάθια με αυτόν τον τρόπο. Όμως αυτό το παιχνίδι τέλειωσε και πρέπει να ετοιμαστούμε για το δεύτερο, να κερδίσουμε τον επόμενο αντίπαλο στο γήπεδο μας".

Αθανασούλας: "Η έφεση του Ρεθύμνου στο επιθετικό ριμπάουντ μας στοίχισε"

Ο παίκτης των φιλοξενούμενων, Γιάννης Αθανασούλας, δήλωσε: "Καλή χρονιά. Σήμερα είχαμε αμυντικούς στόχους στο ματς. Άμα κοιτάξουμε το σκορ δεν κάναμε καλή δουλειά και δεν τα καταφέραμε. Ένα πολύ κομβικό σημείο στο παιχνίδι θεωρώ πως ήταν στο 2ο ημίχρονο. Φτάσαμε το ματς στους 4 πόντους αλλά η έφεση του Ρεθύμνου στο επιθετικό ριμπάουντ μας στοίχισε. Επίσης, είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον βασικό μας σέντερ για μεγάλο χρονικό διάστημα και λειτούργησε ανασταλτικά για μας και τελικά χάσαμε το παιχνίδι. Είναι αρχή του πρωταθλήματος. Δεν είναι έτοιμες οι δύο ομάδες. Σαν Πάτρα πρέπει να δούμε τα λάθη μας να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε. Έχουμε μπροστά μας δύο ματς στην έδρα μας και θα παλέψουμε να προπονηθούμε για να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια".

Μυκονιάτης: "Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόουτς Σκουρτόπουλο"

Ο συνεργάτης προπονητής του Ρεθύμνου Cretan Kings, Σταύρος Μυκονιάτης, τόνισε: "Πριν πω οτιδήποτε για το παιχνίδι θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου εκ μέρους όλης της ομάδας στον κόουτς, Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος χθες το βράδυ έχασε τον πατέρα του και για αυτό ο λόγο είμαι εδώ στην θέση του. Αφιερώνουμε το ματς αυτό και η νίκη στον προπονητή. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει για Αθήνα και θα είναι μαζί μας την Τρίτη για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι.

Τώρα όσον αφορά στο παιχνίδι, όλα τα ματς της πρεμιέρας είναι δύσκολα, ειδικά όταν είσαι καινούρια ομάδα και το πρώτο παιχνίδι είναι μέσα στην έδρα σου. Εμείς θέλαμε οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε με το «δεξί» για να έχουμε καλή συνέχεια. Αυτό φάνηκε ότι είχαμε άγχος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε για σχεδόν 35 λεπτά ήταν στην πολύ καλή εικόνα που είχε ο Μέιερ και στα πολύ καλά ποσοστά του, καθώς και στην άμυνα ζώνης που ο Απόλλων μας δυσκόλεψε και δεν ήμασταν έτοιμοι. Βρίσκαμε όμως λύσεις.

Νομίζω ότι 5 καθοριστικοί πόντοι του Ρέλφορντ ήταν πολύ σημαντικοί για την εξέλιξη του παιχνιδιού καθώς και τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραμε. Αυτή η νίκη θα μας γεμίσει αυτοπεποίθηση. Την επόμενη αγωνιστική θα πάμε στον Κολοσσό για να πάρουμε τη νίκη. Επίσης, θετικό για μας ήταν και οι 87 πόντοι που πετύχαμε στο ματς γιατί στα φιλικά παιχνίδια δεν μαζεύαμε τόσους πόντους στην επίθεση. Αυτό έχει μία εξήγηση, διότι πήραμε 26 πόντους από τον πάγκο και αυτό είναι τεράστια βοήθεια για μία ομάδα".

Σχίζας: "Ο Απόλλων μας δυσκόλεψε πάρα πολύ"

Ο παίκτης του Ρεθύμνου, Σταύρος Σχίζας, επεσήμανε: "Εύχομαι καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες. Σχετικά με τον αγώνα ο Απόλλων μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Ο πρώτος αγώνας είναι πάντα πολύ δύσκολος και πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτό που μας απομένει είναι να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και από κει και πέρα, λίγα λόγια και πολλή δουλειά".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ